ОСМОКЛАСНИЦИ шестици редят, мама и татко в Школо ги следят

• 31 354
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря, Сънчо, Спунк, перфектна организация! Да носим ли баджове? Wink

# 601
  • В средата на времето
Благодаря, Сънчо, Спунк, перфектна организация! Да носим ли баджове? Wink
Задължително. Simple Smile Аз имена трудно запомням при първа среща. Бързам да си кажа моето и после всичко е в мъгла. Joy

Ани, ще я оправи оценката, не се ядосвай. Hug Нищо страшно не е станало. Това си е нормално - върхове, спадове...Simple Smile

# 602
Моят пък вчера ми заяви, че бил щастлив. Пу, пу.

# 603
  • София
AniK спокич, ще свикне. И ти. Grin Немският е труден и е нормално да са такива оценките в началото. Аз поне така се успокоявам, а моята е учила немски и все се надявах нещо да й е влязло в главата от трите години. При нея оценките са шарени. Имам чувството, че госпожата нарочно ги редува. Изкара 6 и тъкмо се зарадва и айде 4.  После пак 6 и така. Има си и една двойка даже. Питам я как е положението при другите, казва, че е същото, а и по-зле.
Сънчо и на мен ми стана тъжно за момичето ти. Жалко, че все още копнее за Испанската и се надявам съдбата да си знае работата и да сбъдне това желание, щом е толкова силно. Heart
Аз във връзка с този прием в НЕГ от вчера, говорих с дъщеря ми и я питах дали би искала да отиде в СМГ, ако й се отдаде такава възможност, но тя беше категорична, че на този етап не би се местила. Явно детето, което се мести е супер мотивирано и това наистина му е много голяма мечта или тотално се е разминала в очакванията си в новото училище, където е отишла.

35 човека ли ще идват на срещата? Браво. Това си е повече от един клас заедно с надплановия. Joy Ше има ли маса, която да побере това количество бг мами?

# 604
Здравейте на всички, чета всичко и редовно, но почти не се включвам (писменото общуване изобщо не ми е сила). Не се включих и в анкетата за среща, тъй като при мен почивните дни зависят много от програмата на други хора. Сега като има ден и час, ако ми се отвори възможност може да намина, надявам се да приемете един нередовник 🙂
Много полезни и интересни теми се разискват тук, за което Ви благодаря, особено забавна ми беше темата с представянето на тийновете.
Извинявам се, че така от нищото нахълтвам от време на време, надявам се това да не е неприятно за редовните.
И за да не съм съвсем инкогнито ще кажа две-три думи за младежа, справя се относително добре според мен с НЕ има от всичко двойка, две четворки и две петици, на входните също е с петици, както и петица на комбинаториката. Чувства се добре, определено са се сработили със съучениците и се разбират. Прави ми впечатление, че е доста по разговорлив и общителен сега, в сравнение с миналата година. Вечер още от вратата почва да разказва за деня. Еми макар и малко ни в клин ни в ръкав се включих, ама това е за сега от мен 🙂

# 605
И моят синковец е по-разговорлив.

Аз също повече чета и по-малко пиша.

# 606
  • София
Спунк, Сънчо, страхотни сте! Благодаря!

Сънчо, много мъчно ми стана за вас. Но човек никога не знае дали няма да се окаже в бъдеще, че е била на точното място. В кръга на шегата, цял клас от ИГ обсъждат да се местят в Бузема. Ще отворят места.

Успокоявам се, че мъката с новия език не е само при нас. Първо получи една шестица и след това има две четворки. Хич не ми изглежда обнадеждаващо.

# 607
Сънчо, Спунк, благодаря за организацията.

Във връзка с адаптацията, моята дъщеря просто установи, че очакванията й са били различни от реалността. Очаквала е, че всички ще са с нейните интереси, а то няма как. Поне започна да свиква с мисълта.

Относно оценките - по ФЕ всичко е ок, но затвърди петицата по математика, а беше доста дръпнала напред миналата година. Нямам никаква идея дали се справя с материала (то пък един обем - мисля, че два часа седмично имат математика) и няма как да проверя. Предлагам й да отиде на някой и друг урок при учителката от миналата година, засега дава твърд отпор, не искала да чуе за уроци и-зоб-що. Някой мисли ли да праща на уроци? Просто се притеснявам да не изпусне нещо фундаментално, а повярвайте, не е поза, наистина нямам никаква представа, рядко се чувствам толкова боса в някоя област.

# 608
  • София
В кръга на шегата, цял клас от ИГ обсъждат да се местят в Бузема. 
В кой от двата? Joy

# 609
  • В средата на времето
misi, добре дошла! Simple Smile Пиши, когато можеш и за всичко, което искаш. Тук всички са страхотни. Simple Smile Аз също доста късно се включих сред редиците, но нито веднъж не съм съжалила, нито съм усетила студено отношение. Така че, don't worry.Simple Smile (за да съм в езиковата дреха на чадото). Simple Smile)
Твоето дете, къде учи?

Всяко ново начало е трудно, минал е само месец, защо така обезнадежаващо? Оценките ще са шарени, няма как иначе. Децата като си учат редовно бавно и полека ще си изгладят трудностите, ще надграждат и ще вървят напред и нагоре само. Така ги виждам нещата.Simple Smile

# 610
  • София
В кръга на шегата, цял клас от ИГ обсъждат да се местят в Бузема. 
В кой от двата? Joy

Ще стават багеристи. 😂

# 611
Сънчо и Спунк, благодаря! При мен изникнаха известни усложнения и идването ми на 09.11. е под въпрос /при все, че гласувах за датата/. Още не е "не", а е "ще видим" - има предпоставящо условие.

Сънчо, детето учи романски език, доста по-труден от испанския. Утеши го, че щом иска това, ще му дадеш възможност да научи  испански /има "Сервантес"/  и това ще му е лесно благодарение на френския. Такаи ще станат 3 ценни езика /английският е неизбежен/. Често животът ни поставя на място, неизбрано от нас, а сете разбираме, че то е правилното. Утеши я! Конкретната учителка е само за година. А децата тепърва ще се опознават. Само месец е минал. По-скоро бих се притеснила от краен извод на хлапуня за качества на деца от опита през този кратък период. През него лесно се поддържа ролево поведение. Постепенно ще се проявяват, опознават и харесват и качествата, които ще оценят в по-късен момент, ще са по-стойностни. ГУШ!

# 612
Сънчо, Спунк, благодаря и аз!! Revolving Hearts Нямам търпение! Чдяе се дали някой да не направи направо "баджове", мога и аз да се пробвам, само списък с присъстващите да имам.. И ако искате да добавим реално име, ама пак трябва допълнително да го драскате на лично.. Определено обаче такива импровизирани баджове ще са полезни, пък и да не губим време.. Даже може и с данни за детето, училището.. Smiley С един поглед мозъкът бързо ще асимилира, че и след няколко чашки, съвсем да не го затормозяваме..
Сънчо, с всеки изминал ден се надявам, че прекрасното ти момиче ще започне да се чувства все по-добре и по-добре.. Питам си даже.. Колкото до езика, въобще няма да й е труден испанският след френския и бързо ще навакса. Така че, ако е писано, ще се измести, макар че ще ни липсвате много. Sparkling Heart
aniK, ще падат и ще стават, а и ние с тях! Така трябва, за да станат възможно най-устойчиви. Прегръдки, всичко е в рамките на нормалното!
M_I_A, определено има талант и ще се развива по естествен начин с времето и между другото! Пък един ден пак може да й стане основна професия, въобще не виждам пречки аз.
stanislavchen, и тя си има интересно хоби! Много се радвам на всякакви такива, както и на момичето на мартеа, смятам че е страхотно на тази възраст да имаш подобна принадлежност.
мартеа, аз писах и преди, че също се надявам да запази добрата инерция по математика от 7 клас и тъй като знам, че ще е трудничко, предлагах и аз урок при нужда, но и тя отказва. Засега е добре, макар да смята, че е изкарала с късмет 6-ци и на входното, и на комбинаториката. Но ще си покаже и по-натам, за подготовката си поглежда в уча.се и отгърна и сборника на Веди, който й купих по препоръки тук.
Косите на Вероника, все така щастлив да бъде!
misi, а твоето момче все така да ти споделя, прекрасни са тези моменти!
Шарлотче, дано успееш!! Yellow Heart Иначе момичето на Сънчо ще учи и испански, но догодина, в един клас сме. Wink Но си й казала прекрасни думи и аз се надявам, че ще се случи точно така! Още повече, че при нас случаят беше почти същият, но дъщеря ми дори е щастлива от развоя и че е във ФЕГ. Обаче узря и прегърна идеята още след изпита по математика. Бързо се пренастрои, а и всъщност от малка искаше да учи първо френски, съответно в Испанската пак искаше само с френски. Така че нямаше рязък завой, същите цели и желания, но на друго място.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 19:23 от Сиси ♥♥

# 613
Аз съм зле и с имена, и с физиономии... Абсурд да ви запомня, някой после да не се сърди.
И аз мисля, че е добре да си запишем училищата... Мен ме чака номер 2 след три години, така че ми е интересно какво се случва по училищата.

# 614
  • София - Младост 1А
Аз също мога да ударя едно рамо за баджове на самозалепващи етикети. Аватар + форумски ник + училище. Нещо такова.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 19:58 от Drina

Общи условия

Активация на акаунт