За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 606
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Хриспа, точно преди няколко дни и аз търсих такава рецепта, за да ги нося в училището.
Направих “войнишки курабии”, половината изрязах с формичка сърце, другите направих на топчета.
Малко продукти са, стават много и са вкусни.

Сега, ако и рецептата дадеш!:smile:

2 яйца, единия белтък се оставя за отгоре
1ч.ч. кисело мляко
1/2ч.ч олио
1ч.ч. захар
1ч.л. бакпулвер или сода
брашно за меко тесто, около 700гр.

яйцата се разбиват със захарта, добавя се киселото мляко и олиото. брашното се пресява, слага се бакпулвера и се слага към течните продукти. тестото да е меко.
с намазнени ръце се оформят топчета, потапят се в белтъка и после в захар.
печат се 10-15мин, зависи колко са големи до бледорозово, иначе стават сухи.

аз разстлах с длани около 5мм и изрязвах с формичка. оставяй повече място между курабийките, че доста се надуват.

# 571
  • Мнения: 5 624
Имам кори за лазаня /ако има значение за вида им уточнявам, че са от Лидл/. Трябва ли да ги варя предварително? Ако ги наредя заедно с каймата и всичко и залея със сос ще омекнат ли?

# 572
  • Мнения: 10 666
трябва да е указано на опаковката.

# 573
  • Варна и...духом на Босфора
  • Мнения: 2 716
Желатина на ленти как се ползва?
По-удачен ли е от този на прах?

И искам да попитам за едно месо.GrinningТова е свинско,но отгоре е с кожата,която е на квадратчета. Лорейн Паскал прави такова,заливаше с мед,дупчи с карамфилчета.Кожата стана запчена и хрупкава.Как се прави това?Крустенбратен се казва тук в Германия,вчера взех от месаря,дето обикаля селцата,около 700 грама парче е.

# 574
  • Русе
  • Мнения: 6 145
Скрит текст:
Желатина на ленти как се ползва?
По-удачен ли е от този на прах?

И искам да попитам за едно месо.GrinningТова е свинско,но отгоре е с кожата,която е на квадратчета. Лорейн Паскал прави такова,заливаше с мед,дупчи с карамфилчета.Кожата стана запчена и хрупкава.Как се прави това?Крустенбратен се казва тук в Германия,вчера взех от месаря,дето обикаля селцата,около 700 грама парче е.

Здравей! Ако си на ти с немския, ето рецепта за krustenbraten
https://www.lecker.de/krustenbraten-das-beste-rezept-aus-dem-backofen-75038.html

Това е рецепта на Йоли за джолан по баварски с кожата
https://www.yoli-bg.com/%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%80%d1% … d1%81%d0%ba%d0%b8

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 14:43 от i_peych

# 575
  • Мнения: 8 420
Моля за рецепта с телешки далак. Благодаря!  Flowers Hibiscus

# 576
  • Мнения: 13 350
Имам кори за лазаня /ако има значение за вида им уточнявам, че са от Лидл/. Трябва ли да ги варя предварително? Ако ги наредя заедно с каймата и всичко и залея със сос ще омекнат ли?
По принцип корите, които се продават в Бг, всички стават за директна употреба без варене. Но трябва сосът да е в обилно количество, за да омекнат и да се сготвят добре. На Лидл точно не мога да си спомня листата за лазаня дали съм правила, но канелоните (които по същество са същата кора) се сготвят прекрасно по този начин.

# 577
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Аз съм купувала и кори, които се бланшират. Така че просто трябва да се чете инфото на опаковката. Няма еднозначен отговоро.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 17:41 от Morena

# 578
  • Мнения: 2 990
И аз съм гледала видео, в което ги бланшират

# 579
  • Мнения: 13 350
Те могат и на Бариля да се бланшират, ако човек си няма работа - няма проблем, но си стават най-чудесно и без. Пък зависи и кой колко ал денте обича пастата.

# 580
  • Мнения: 6 152
Аз корите ги бланширам винаги, без значение от марката.

# 581
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Абе ако не пише да не се бланшира, не се заигравям я.  Laughing
Ама пък и не бих искала да удавя лазанята в сос така...
А с бланшираните (за секунди потапяне) се работи по-лесно.
Не че и канелони бих бланширала.

# 582
  • София
  • Мнения: 12 219
Никога не бланширам корите за лазаня, ползвам ги сурови , но винаги имам достатъчно Бешамел, за да не останат сухи, това е важното, да плува в сос....невъзможно е. Тези от Лидл също ги ползвам и не ги бланширам, добри са.
Показвам - Канелони с кайма, сос Неаполитана, и Бешамел - със сурови канелони и  не ги бланширам предварително, всичко си пише  в рецептата и както се вижда от фотото изглежда повече от добре.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_809.html

# 583
  • Мнения: 861
Момичета здравейте , може ли да ми дадете рецепти за лимецов хляб без квас 🙂

# 584
  • Мнения: X
Телешки далак - надупчваш го с вилица, лук на едро, сол и малко вода, малко олио. Слагаш в йена и захлупваш.Печеш. Става страхотно.
Може и ориз с гьозум да хвърлиш в йената.

Общи условия

Активация на акаунт