Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 окт. 2019, 23:11 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 766
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
  • Мнения: 16 102
Купих месо свински бекон,част от него направих запържен с праз.Въпреки ,че го задушавах и леко варих преди това, беше много жилаво. Имам още към 600гр.
Дали ще стане крехко в херметическа?

# 691
  • Мнения: 7 364
Ще стане.
С праз като готвя го запържваме, после задушавам под капак докато самото месо омекне - наливам му по малко водичка или вино на няколко пъти.
Иначе стои като варено месото като го свариш предварително

# 692
  • Sofia
  • Мнения: 16 102
Да,и аз така го правя,но това беше много жилаво.

# 693
  • Мнения: 9 580
Има ли тема за веган рецепти? Търся спешно изпитана рецепта за веган (постна) торта, която да не е изцяло шоколадова, но пък да е с някаква височина, не от тези съвсем ниските,обаче нищо подходящо не успявам да намеря 😔

https://recepti.gotvach.bg/r-58456-Постна_шоколадова_торта

Детето ми е родено на Бъдни вечер и го изненадах с тази постна торта.

# 694
  • Мнения: 2 285
Каква е разликата между торта Египет и торта Естерхази 🤔, аз правя разлика единствено в украсата отгоре - едната е с крокант, другата с РА.
Търся идея за торта - нещо ново като вкус, което не съм правила, та ако скоро сте яли такава, която ви е впечатлила вкусово, моля за предложения (да е без маскарпоне)
П.п Редовно правени у дома - плодова, добуш, шоколадова, спаначена, бабешка, Татяна, бисквитена и една на Йоли - орехов блат, с крем от сметана и сгущенка, отгоре шоколадова заливка

# 695
  • Мнения: 2 567
един от фаворитите ми евър
http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_27.html

също рафаелото с бисквити е много добро, но сигурно си го правила
http://www.vkusnoteka.bg/2014/03/blog-post_26.html
 както биват и
https://www.bonapeti.bg/recepti/tamen-shokoladov-chiyzkeyk/
и
https://www.bonapeti.bg/recepti/lyubovna-torta, но са по-стандартни.

първата ми е топ, много е различна и пристрастяваща /аз пропускам боровинките и рома/.

# 696
  • Мнения: 2 285
Тази първата изглежда интересно, да, не я бях засичала, мерси 🌼, ще я преслушаме 😀
Рафаело съм правила, няколко пъти, забравила съм я горе

# 697
  • Мнения: 2 567
Уникална е, от сърце я препоръчвам! кажи после дали ви е допаднала.

# 698
  • София
  • Мнения: 8 795
Каква е разликата между торта Египет и торта Естерхази 🤔, аз правя разлика единствено в украсата отгоре - едната е с крокант, другата с РА.
Търся идея за торта - нещо ново като вкус, което не съм правила, та ако скоро сте яли такава, която ви е впечатлила вкусово, моля за предложения (да е без маскарпоне)
П.п Редовно правени у дома - плодова, добуш, шоколадова, спаначена, бабешка, Татяна, бисквитена и една на Йоли - орехов блат, с крем от сметана и сгущенка, отгоре шоколадова заливка
Торти, ето и торти

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 14:09 от marchеva14

# 699
  • Sofia
  • Мнения: 13 285
Търся идея за торта - нещо ново като вкус, ..
Виж тази дали ще ти е различна - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_26.html

# 700
  • Мнения: 1 649
Момичета,какво съотношение ориз-вода се готви басмати и много ли набъбва,да преценя колко да сложа в тавата?

# 701
  • София
  • Мнения: 8 795
Момичета,какво съотношение ориз-вода се готви басмати и много ли набъбва,да преценя колко да сложа в тавата?
Ето как-
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_782.html

# 702
  • Мнения: 1
Благодаря за приема искам да попитам как се правят гьби сарнели в буркан благодаря

# 703
  • Мнения: 1 649
Момичета,какво съотношение ориз-вода се готви басмати и много ли набъбва,да преценя колко да сложа в тавата?
Ето как-
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_782.html
Благодаря!

# 704
  • Мнения: 899
За картофени кюфтета на фурна - картофите варени с обелките, или първо обелени и после варени? 😁

Общи условия

Активация на акаунт