За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 712
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • София
  • Мнения: 2 298
Благодаря Пейч, първата като количество ми пасва идеално, защото ще ги правя във форми за гевречета и имам точно 8 на брой.

# 271
  • София
  • Мнения: 10 825
Преди няколко години правих сладко от чушки по рецепта от форума, но съм я загубила някъде.
Имам рецептата, в която чушките са на ивички и се прави с оцет, захар и розмарин и по нея правя сладко редовно.
Тази, която търся сега е със смлени чушки и с канела, помагайте моля.

# 272
  • София
  • Мнения: 11 706
Преди няколко години правих сладко от чушки по рецепта от форума, но съм я загубила някъде.
Имам рецептата, в която чушките са на ивички и се прави с оцет, захар и розмарин и по нея правя сладко редовно.
Тази, която търся сега е със смлени чушки и с канела, помагайте моля.
Това трябва да е http://pep-4o.blogspot.com/2015/10/blog-post.html

# 273
  • Мнения: 5 597
Привет,
Домашна майонеза с яйца и зехтин и малко шарлан и лимонов сок. Много редкел стана. Има ли вариант да я оползотворя за някакъв солен кекс или нещо друго,или ще я пием.
Благодаря!

# 274
  • Русе
  • Мнения: 5 206
Скрит текст:
Преди няколко години правих сладко от чушки по рецепта от форума, но съм я загубила някъде.
Имам рецептата, в която чушките са на ивички и се прави с оцет, захар и розмарин и по нея правя сладко редовно.
Тази, която търся сега е със смлени чушки и с канела, помагайте моля.

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/08/blog-post_23.html

# 275
  • София
  • Мнения: 2 298
Привет,
Домашна майонеза с яйца и зехтин и малко шарлан и лимонов сок. Много редкел стана. Има ли вариант да я оползотворя за някакъв солен кекс или нещо друго,или ще я пием.
Благодаря!
Забъркваш пак яйце и сипваш от рядката по малко. Ще се сгъсти.

# 276
  • Мнения: 5 597
В смисъл в отделен съд да сложа само яйце и да наливам? Сега ще пробвам Simple Smile Благодаря!

РЕД. Не успях да я докарам с яйце,но имах топли варени картофи и ги добавих. Добре се получи,подозирам,че като изстине ще се вкочани леко,но всичко му е вътре и няма да се изхвърли,я  Simple Smile))

Последна редакция: сб, 26 окт 2019, 14:23 от Трапезица

# 277
  • Sofia
  • Мнения: 21 632
Преди няколко години правих сладко от чушки по рецепта от форума, но съм я загубила някъде.
Имам рецептата, в която чушките са на ивички и се прави с оцет, захар и розмарин и по нея правя сладко редовно.
Тази, която търся сега е със смлени чушки и с канела, помагайте моля.
Намерих това, но пък в крайна сметка смилаш чушките и добавяш подправка канела вместо розмарин, карамфил и т.н... така като гледам разните рецепти.

Привет,
Домашна майонеза с яйца и зехтин и малко шарлан и лимонов сок. Много редкел стана. Има ли вариант да я оползотворя за някакъв солен кекс или нещо друго,или ще я пием.
Благодаря!
Пробвай да добавиш още лим. сок, за да я сгъстиш.
С още яйце знам, че се поправя пресечена майонеза.

# 278
  • София
  • Мнения: 10 825
Преди няколко години правих сладко от чушки по рецепта от форума, но съм я загубила някъде.
Имам рецептата, в която чушките са на ивички и се прави с оцет, захар и розмарин и по нея правя сладко редовно.
Тази, която търся сега е със смлени чушки и с канела, помагайте моля.
Това трябва да е http://pep-4o.blogspot.com/2015/10/blog-post.html
Не, тази я имам. Друга търся - със смлени чушки. И канела имаше в нея

# 279
  • София
  • Мнения: 2 934
Здравейте. Аз търся сполучлива рецепта за агнешка супа.

# 280
  • Русе
  • Мнения: 5 206
Скрит текст:
Здравейте. Аз търся сполучлива рецепта за агнешка супа.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_6.html

# 281
  • София
  • Мнения: 2 934
Скрит текст:
Здравейте. Аз търся сполучлива рецепта за агнешка супа.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_6.html



Благодаря!

# 282
  • Мнения: 181
Как да овкуся кайма за кюфтета? Имам праз и магданоз, мога ли да сложа?

# 283
  • Sofia
  • Мнения: 21 632
Как да овкуся кайма за кюфтета? Имам праз и магданоз, мога ли да сложа?
Определено можеш, макар с лук да е по-дробре.  Кимион ако имаш... аз слагам и сол и п-р, а понякога и канела.

# 284
  • Стара Загора
  • Мнения: 484
Как да овкуся кайма за кюфтета? Имам праз и магданоз, мога ли да сложа?
Да може

Общи условия

Активация на акаунт