Паническо разстройство - 39

• 42 533
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Не знам какво разбирате под същински антидепресанти, но тритикото си е антидепресант с цялата си сила и блясък.....и то сериозен антидепресант.
А затова дали един АД спира да действа, аз мисля, че да. пих стимулотон малко над 10 години като , разбира се, го спирах по време на ремисиите и го започвах по време на рецидивите. но преди две години изведнъж ми изневери и спря да действа. Докато моята приятелка пие феварин откак го има, повече от 20 години.....И тя така спира по време на ремисия и го започва по време на рецидив. Но на нея си и действа....

# 136
Не знам какво разбирате под същински антидепресанти, но тритикото си е антидепресант с цялата си сила и блясък.....и то сериозен антидепресант.
А затова дали един АД спира да действа, аз мисля, че да. пих стимулотон малко над 10 години като , разбира се, го спирах по време на ремисиите и го започвах по време на рецидивите. но преди две години изведнъж ми изневери и спря да действа. Докато моята приятелка пие феварин откак го има, повече от 20 години.....И тя така спира по време на ремисия и го започва по време на рецидив. Но на нея си и действа....
Благодаря за отговора. Явно психиатъра ме е залъгвал като ми е казвал, че това е антидепресант, ама не точно, защото ме беше много страх да започна. Макар да ми се спи страшно много от тях, други странични ефекти не съм имала, което ми дава надежда, че може би няма да е толкова страшно да започна и друг антидепресант. Исках да попитам и още нещо- след като не действат особено 3 месеца и половина, възможно ли е да започнат да действат или трябва да добавям и други? Психиатърът ми иска да добавям още един антидепресант, но той и първия път искаше, но се оправих само с Тритикото.

# 137
Психиатрите рядко изписват тритико самостоятелно. Той много често е добавка към SSRI депресанти.

# 138
По въпроса аз никога не бих споделила с колега какво ми е. Само чакат да кажеш и търчат при шефа. Все едно сме нещо недъгави.
Не мога да си обясня защо ми е толкова нервно днес. Намалявам ривотрила и гледам да не пия още от предвиденото. Залисвам се тука в работата. Гледам шефовете да си заминат и права лека тренировка за крака. Поне малко да се раздвижа, то 13 часа на един стол.
Интересно, че от Ремиртата не напълнях, нито ми се качи апетитът, от други съм напълнявала леко.
Айде още половин час и малко и да ходя да лягам. Цял ден дремя.

# 139
Здравейте!
Като чета коментарите и ми става тъжно, колко много хора се борят с това наистина ужасно състояние.
Преди 3 години почина детето ми и от тогава не съм същия човек Sad Схващането, чувството, че ще полудея, страховете, горе долу ги бях овладяла с антидепресанти и терапии. Бях се отдала на спорт, учене, постоянно ангажиране.
Но... Тази година пак получих пристъпи, от това ме беше най-страх да изпадна отново. ПА, страх, като видя възрастни хора и ми става лошо, имах чувството, че полудявам, задушаване, напрежение, тъга, тревожни мисли.
Сега пак ходя на терапии, пия Relaxophytol.
Направих си изледвания, и се оказа че витамин D ми е 13, при минимум 30, и че имам анемия.
Мислих си, че има спасение от това. Сега съм ужасно нещастна, живея в страх. Искам да избягам от тази болка.

# 140
Момичета от София, ако сте ходили и сте доволни можете ли да препоручате (не много скъп) психолог/терапевт за продължителна работа.
И никой не ми отговори, докато сте на предписаното лечение съвсем ОК ли се чувствате или има и спорадично завръщане на някои симптоми?

# 141
Момичета от София, ако сте ходили и сте доволни можете ли да препоручате (не много скъп) психолог/терапевт за продължителна работа.
И никой не ми отговори, докато сте на предписаното лечение съвсем ОК ли се чувствате или има и спорадично завръщане на някои симптоми?
Съвсем ОК няма как да си. Има си симптомите - къде притъпени, къде незабележими, но напълно да изчезнат не.

# 142
Има ли някой, който е единствено с много силно притеснение (тревожност) в социални ситуации (без паник атаки)? Какви лекарства се изписват при такова положение и възможно ли е единствено с терапия да се облекчи напрежението (освен грижите, които се полагат отделно, като спорт например)?

# 143
Аз нямам. Чувствам се съвсем добре. Точно това имах предвид в поста си, като казах че се страхувам да пия АД много продължително, за да не ми привикне организма и да спре да ми действа. Затова и написах че напирам да спирам приема точно сега когато се чувствам най-добре, но док не е съгласен. Имам колебания и прилошавания преди и по време на месечния ми цикъл, но не ги броя. Всяка жена се чувства така.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 21:17 от Salii

# 144
Има ли някой, който е единствено с много силно притеснение (тревожност) в социални ситуации (без паник атаки)? Какви лекарства се изписват при такова положение и възможно ли е единствено с терапия да се облекчи напрежението (освен грижите, които се полагат отделно, като спорт например)?
Социална тревожност с бета блокер съм чувал я махат.

# 145
Аз мога да потвърдя това. Пия бета блокер от 10 дни, адвокат съм и се явявам по дела. От както отключих тревожното разстройство има дела, от който ме е страх ( основно да не ми стане лошо в зала и да не получа пристъп на паник), но от както пия бета блокира ... нямам никакви проблеми... Явих се вече на 3 дела, много тежки... не трепнах Wink

[/i]
Социална тревожност с бета блокер съм чувал я махат.

# 146
А постоянно ли се приемат или може само при нужда?

# 147
Оф, какви са тия вълшебни бетаблокери, дето ви спасяват от социална тревожност. Аз пия конкор 5 мг. сутрин, но си я имам социалната фобия. За да мога да ходя на работа, понеже всеки ден работя с мнооооого деца, пия по 1/4 клонарекс...Ето сега отивам на банкет и ме шубе.....изпих 200 грама ракия за отскок и ми стана още по-страшно.....Направо ми иде да се откажа....то поне половинчо да беше смен. той ме води по всички техни банкети, ама тъпите даскаля са против да си водим половинките....

# 148
Али, споко бе ,  мила, ще има там някой :–) Айде весело!

Уф, е и аз да намеря тези бетаблокери. Пия по няколко бизогама през деня и ако не пия ривотрила съм се загубила.
Тук имат проблеми и на мен си го изкараха, беше някакъв ужас, не получих истинска ПА, ама така ми трепереха ръцете. Накрая и аз взех да се карам и въобще беше весело всички се карахме. Да ама двама шефево срещу теб.
После все едно нищо не е станало. Ама още си ми е в съзнанието...
Още час и малко и съм два дни почивка. Да, точно пък да ме лепне депресията в този дъжд. Абе да взема да си оправя къщата, че все търча в почивните дни на някъде.

Приятна и спокойна вечер!

# 149
И аз пия бетаблокер и пулса ми стана нормален, ама за соц. фобия ако не е бензото стой та гледай, чак ми се схваща устата и треперя. Ще кажеш, че хората ще ме изядат.

Общи условия

Активация на акаунт