Паническо разстройство - 39

• 43 652
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Да, така направиха при мен.
Но ми казаха, че все пак коронарографията дава повече яснота ако има нещо.
С кардиофобия съм и аз Confounded

Вие сериозно ли??? Коронарографията е инвазивна процедура, която носи куп рискове и никой лекар, който уважава Хипократовата клетва не би я предписал просто ей-така, щото пациента иска!
Стрес-теста е добър диагностичен тест, ако има отклонения в работата на сърцето - ще ги отчете! Другият неинвазивен вариент е екокардиография - там буквално се наблюдава структурата на сърцето и способността му да изпомпва кръв. Могат да се визуализират клапите, обема на вентрикулите и т. н.
Моля ви, мислете, преди да се подлагате на каквито и да било тестове "за успокоение"! Ако ви се падне "разбран" доктор, може и да се споминете от някой такъв тест, дето трябва да ви убеди, че ще живеете сто години!

# 511
Много добре казано. Ехокардиото само по себе си е отлична диагностика, повече от това без да има проблем не се налага!
Да, така направиха при мен.
Но ми казаха, че все пак коронарографията дава повече яснота ако има нещо.
С кардиофобия съм и аз Confounded

Вие сериозно ли??? Коронарографията е инвазивна процедура, която носи куп рискове и никой лекар, който уважава Хипократовата клетва не би я предписал просто ей-така, щото пациента иска!
Стрес-теста е добър диагностичен тест, ако има отклонения в работата на сърцето - ще ги отчете! Другият неинвазивен вариент е екокардиография - там буквално се наблюдава структурата на сърцето и способността му да изпомпва кръв. Могат да се визуализират клапите, обема на вентрикулите и т. н.
Моля ви, мислете, преди да се подлагате на каквито и да било тестове "за успокоение"! Ако ви се падне "разбран" доктор, може и да се споминете от някой такъв тест, дето трябва да ви убеди, че ще живеете сто години!

# 512
  • София
Не съм казала, че ще си правя коронарография. На последния преглед ми правиха ЕКГ, ехо на сърце, стрес теста и някакви сърдечни маркери, тропонин ми се върти и нещо друго. Просто ми казаха, че ако продължават оплакванията, ще направят коронаро, въпреки че и лекаря и аз не искаме. Това бяха точните думи.
Друго - не знаех, че е такава сериозна процедура, наистина. Мислех, че ти вкарват течност, вижда се дали има запушвания, и така. Изобщо не предполагах, че може да има някакви сериозни последици.
А оплакванията са ми сърцебиене, бодежи, стягане в гърдите. Това е общо взето.
Другите оплаквания като силна тревожност, замайване, треперене не ги свързвам със сърцето.

# 513
Не съм казала, че ще си правя коронарография. На последния преглед ми правиха ЕКГ, ехо на сърце, стрес теста и някакви сърдечни маркери, тропонин ми се върти и нещо друго. Просто ми казаха, че ако продължават оплакванията, ще направят коронаро, въпреки че и лекаря и аз не искаме. Това бяха точните думи.
Друго - не знаех, че е такава сериозна процедура, наистина. Мислех, че ти вкарват течност, вижда се дали има запушвания, и така. Изобщо не предполагах, че може да има някакви сериозни последици.
А оплакванията са ми сърцебиене, бодежи, стягане в гърдите. Това е общо взето.
Другите оплаквания като силна тревожност, замайване, треперене не ги свързвам със сърцето.

Със сърцебиене сме почти всички тук. Бодежи и стягане в гърдите всеки може да получи. След правено екг и ехокардиограма, нищо ли не се установи?
Аз съм си правила няколко пъти и всички казват едно - синусова тахикардия (учестена сърдечна дейност). Това е от прекомерен стрес. Като се успокои организма, не би трябвало да имаш проблеми.

# 514
Сърцебиенето е масово при нас. Отделно бодежи, тахикардия, стягане в гърдите и т.н. са също симптоми на ГТР. Направи един прост тест. Качи 7-8 етажа за под 2 минути и ако ги качиш без да спираш или изпиташ болка в гърдите, значи си ОК. То това е най простия тест. Аз така сам се убедих, че всичко са нерви. Направих едно мощно 40 минутно натоварване на бягаща пътека 30 минути и след това 3 поредни качвания и слизания на 8 етажа. Вярно, че пулса 140 беше, но друго нищо нямаше. При сърдечни проблеми не са само бодежи, доста други неща са. Не каза на колко си години, че говорите за коронаро?

# 515
  • София
На 40 съм. ЕКГ, ехо, маркерите, стрес теста са добре. Лекарката каза ако мога да спра да се вторачвам в тези симптоми и да си пия деанксита Grinning Но ако продължавали, би ми направила коронаро. Благодаря ви за съветите, няма да правя. Другата кардиоложка, при която ходя, катргорично ми е забранила. Но тя пък само ЕКГ прави и кръвно мери, та малко се усъмних в нея дали е сигурна.

# 516
Първият признак за ПР е сърцебиене. Но всичко ни е в главата. Събуждам се с ускорен пулс и сърцебиене. Почвам кардио и не усещам как минава.
Скрит текст:
Много съм се скапала, събудих се с ужасна ПА и чувство за безполезност. Ръцете ми изтръпваха, повръщаше ми се, сърцебиене. Станах, малко трудно започнах тренировка. Сега мисля да се помотая по баирите. Гледам обявите за работа в София, но нищо по-различно. За някои позиции и заплатата същата. Колега (бивш) ми се хвали - стартовата заплата за доцент стана при нас 900 лв. ми това е смешно, след удръжките нищо не остава, айде докторските ще пооправят нещата пак до около 900 лв. смешна работа.

# 517
  • Перник
Ако не сте си проверявали щитовидната, го направете, сърцебиене аз имам от нея като смъкна много ТСХ-то

# 518
  • София
Щитовидната съм проверила. Не е от там. Някак си се разочаровах като разбрах. Все си мислех - ей, ще попия малко хормон, пък ще се нормализират нещата. Да, ама  не.

# 519
  • Перник
Щитовидната съм проверила. Не е от там. Някак си се разочаровах като разбрах. Все си мислех - ей, ще попия малко хормон, пък ще се нормализират нещата. Да, ама  не.
То и с хормона не е толкова лесно, кога е повече, кога по-малко, от там играе ТСХ-то и веднъж си с ускорен, веднъж със забавен пулс...

# 520
И аз съм със сърцебиене.При мен винаги след 16:00 като по часовник се вдига.И все трябва да лежа инак и в седнало положение ме мори.Не е повече от 90 у/м,но аз го усещам много висок.Умаляват ми краката и цялото тяло.Казаха,че е от нервно вегетативната дистония.При мен нещата се завърнаха и съм на нова терапия.Днес първи ден с нови лекарства и се чувствам като ла*но.С рецидивиращо депресивно разстройство-умерено тежко съм.Плюс хипохондрия,кардиофобия и вече по-леки ПА.И тази смяна ми действа отвратително Sad

# 521
Колко ти е TSH ? Аз онзи ден се чудех, дали не ми е прекалено ниско ... иначе уж нямам проблем със щитовидната, ама съм с ниско tsh...

Ако не сте си проверявали щитовидната, го направете, сърцебиене аз имам от нея като смъкна много ТСХ-то

# 522
Здравейте!Понеже имах ужасно преживяване от антидепресант, което ме докарва до такива физически симптоми, че мислех за самоубийство, просто тоя ад да свърши.Колко от нас са преминали през такова  изпитание?Как да поставяме граница, че това ще подейства, трябва му време, и това не е за нас?Мен медицинско
лице, психиатър,  щеше да ме убие, буквално, заради това, че неглижира страничните реакции от лекарството и ги отдаде на засилени симптоми вследствие на заболяването.И това  като през ден ходех да е казвам  че нещата стават по-зле.Мусля си утре, дали да не и направя едно мило посещение?!

# 523
А пиеш ли успокоителни с тях?

Все пак и психиатрите не са врачки. Все едно да убия моя, че ми изписа золофт и ми  подейства зле, когато втория път (2 седмици по-късно) именно Золофтът ми помогна. Това са деликатни лекарства и всеки знае, че понякога принципът е проба-грешка.

# 524
Пиех, да, ксанакс. При мен не засили симптомите заради, които го започна , а отключи съвсем нов букет от ужас

Общи условия

Активация на акаунт