164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес" - 2

• 88 756
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Учителят по италиански е ТОП. Само това ще кажа Simple Smile. За френския не знам.
Благодаря, а той и на двата класа ли преподава и дали ще е същият и на новоприетите?
Госпожата по ФЕ беше една и съща за двете "френски" паралелки, т.е. би трябвало и по ИЕ да преподава един на випуска (във випуска на сина ми имаше една италианска паралелка и не е стоял този въпрос).
Перуанка, май не е за първа година това с двете паралелки с ИЕ. Поне за втора е, но може още да не е станало нужда от втори "италианец" и един да покрива хорариума на наличните класове. По ФЕ паралелките са си по 2 отдавна и има две преподавателки по ФЕ в гимназията. Едната е Уникален Учител (с главни У-та). Другата преподава на сина ми и той имаше резерви към взискателността ѝ Sunglasses Но тази година се върна от Белгия и заяви "Оказа се, че говоря съвсем приличен ФЕ, за моя изненада."

# 661
  • София
Синът ми искаше италиански, аз исках френски. В края на краищата реши съдабта - приеха го с италиански. Не съжалява, но започнаха да се прокрадват мисли - май френският не беше лоша идея... неосъществима, де). Подозирам женска намеса от френски клас.

# 662
  • Sofia
И при нас е женска намесата за италианския Simple Smile))
Синът ми искаше италиански, аз исках френски. В края на краищата реши съдабта - приеха го с италиански. Не съжалява, но започнаха да се прокрадват мисли - май френският не беше лоша идея... неосъществима, де). Подозирам женска намеса от френски клас.

# 663
Аз се нареждам с въпрос за паралелката с португалски.Някой има ли отзиви за нея? Девойката много иска Испанската,но май само за тази паралека ще и стигне бала и то ако се запазят нещата от миналата година.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 03:47 от silvery

# 664
  • София
Аз лично нямам отзиви за настоящия преподавател по португалски. По спомен имаше назад в темата коментари и носталгия по предишния (-та). Но португалският е много приятен и на децата им е ок. Имаше някакъв португалски сериал по едно време и дъщеря ми казваше, че го гледа на оригинален звук по Netflix (мисля) и се разбира доста (без грам да е учила езика). Дори по едно време се беше запалила да го учи. Те са все романски и имат сходства.

# 665
  • София
А знаете ли кои учители ще поемат бъдещите осмокласници по български и математика? Тези, които тази година изпратиха 12-ти клас ли и ако да - може ли имената им?

# 666
  • София
Нели Кънева по БЕЛ изведе 12 клас сега ❤! Уникална е тази жена. Късметлии са бъдещите осмокласници. Simple Smile
По МАТ беше Кацарова, но за жалост тя се пенсионира. Много я обичат децата. Не знам кой ще поеме.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 22:49 от Peruanka

# 667
Peruanka много благодаря за отговора.Според прогнозите на Sanaka девойката би имала шанс и за паралелката с френски Simple Smile Дано е нейното място това училище Heart

# 668
  • София
Учителката по португалски е само една и е бременна. Ще се търси нов учител за следващата учебна година.

# 669
  • София
Нели Кънева по БЕЛ изведе 12 клас сега ❤! Уникална е тази жена. Късметлии са бъдещите осмокласници. Simple Smile
По МАТ беше Кацарова, но за жалост тя се пенсионира. Много я обичат децата. Не знам кой ще поеме.
И аз да потвърдя - Нели Кънева е страхотен преподавател. Имала е пререкания с моя син, но и той самият признава, че е, цитирам "един от най-стабилните учителите в испанската". Взискателна, изискваща, но и много им даде. А Кацарова май наистина се пенсионора и много се надявам да ѝ намерят достоен заместник. За нея само ще кажа, че след ДЗИ по профил математика събра учениците си в едно заведение да разкажат, да обсъдят задачите, да излеят емоциите. Не само Учител, но и Човек!
Като цяло, екипът от учители в испанската е страхотен. Не че е нямало разочаования, назад в темата са коментирани. Разбира се, няма как да познавам всички, но учители по история, география, философия (Лозанов е личност, с която е изключително щастие да се сблъскат на тази възраст), фаворита на сина ми - учителката по физика (профил му води само), която е и зам.директор, Самуркова. Обзема ме ностаглия явно, защото приключи един цял етап от живота на детето ми Sunglasses

# 670
  • София
Благодаря много на Перуанка и манадринка за мненията. Ще трябва да реша дали да рискуваме с неизвестен учител по математика, макар че щерката май е решила вече.

# 671
Здравейте, малко прибързано, но тъй като мечтата на дъщеря ми беше Испанската с италиански и по всичко личи, че ще се сбъдне Simple Smile, трепетно се записвам от сега в темата и благодаря на всички писали за информацията. Виждам, че отзивите за италианския са отлични, така че детето добре се е ориентирало.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 19:44 от инкс

# 672
  • София
Обзема ме ностаглия явно, защото приключи един цял етап от живота на детето ми Sunglasses
И мен ме обзема. Надявам се да повторя след една година с младежа.

# 673
  • София
Здравейте, писах и в другата тема, но и тук да питам. След като излезнаха резултатите и прогнозните статистики установихме, че с бал 477.5 девойката има шанс да влезе и с италиански, а първоначално се беше спряла на френски. И сега не може да реши. Френският и е на сърце, обаче разумът и казвал италиански да учи. И а не се знае дали учителят по италиански ще продължи да преподава и на 2та нови класа. Според вас кой език си заслужава повече?

# 674
  • София
Аз съм за френски. Дайте разумни доводи - популярност на езика, сфера на приложение. И двата се учат след друг романски език.
Но оставете детето да избере. Утре като не харесва нещо, няма да обвинява вас. В края на краищата не е кой.знае каква драма.

Общи условия

Активация на акаунт