В момента чета ... 62

• 48 493
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Чета Recursion на Блейк Крауч, много го харесвам и тази книга също намирам за супер идейна.

# 331
Прочетох "Човекът в търсене на смисъл". В разстроени чувства съм. Не знам дали ми хареса. Първата част за концентрационния лагер е потрисаща. Втората, с психология и терапии вместо да ми повлиява положително ме кара да се чувствам още по -несигурна в какво е смисъла на живота.
Свърших я обаче и днес започвам тематично "Романът на моя живот" на Стефан Данаилов.

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 22:39 от _re_ge

# 332
Довърших "Най-прекрасното магазинче за шоколад в Париж" на Джени Колган и довечера планирам да започна "Люляковите момичета" на Марта Хол Кели.

# 333
Ех, че хубава тема Simple Smile
За да се включа - последната книга, която прочетох беше "Летопис на смутното време" на Вера Мутафчиева 1-ва част. Не съм започнала втората, защото малко "too much" ми дойде насилието. Преди десетина дни се върнах от Истанбул и още под въздействието на видяното там реших, че ми се чете нещо за живота в харемите. Преди около две години четох "Последния харем на султана" от Петер Пранге и много ми хареса.
Та, молбата ми е, ако сте чели нещо подобно дайте някоя препоръка като заглавие или автор Simple Smile

# 334
  • Бургас
Прочетох "Майката на дъщеря й". До края ми харесваше. Всичките случайности ми изглеждаха напълно логични и, краят- също. То кое ли в живота е логика? Стана ми приятно, че една българка е написала такава хубава книга и е оценена, но  можеха на задната корица на сложат една малка снимчица на това хобаво момиче.
     Сега ще започна "Пясъчният човек" на Ларш Кеплер. И тези двамата са ми "луди за връзване"  и обичам да ги чета.

# 335
  • Mediterraneo
"Хана сама въщи" довършвам. Много ми харесва!

# 336
Започвам "Птича песен" на Себастиан Фолкс.
"Птича песен“ е на 13-о място в „Big Read“ на BBC за най-обичаните 100 романа в английската литература, а през 2005 г. е включен в класацията на „Обзървър“ за най-значимите британски романи през последните 25 години."

# 337
Прочетох "Херцогинята" на Даниел Стийл.
И не мога да се освободя от усещането, че съм чела подобна книга.
Поне с онази част, свързана с бизнеса на херцогинята, но тогава  беше свързана с мафиот. Не е лоша книга, но това непрекъснато повтаряне, че парите са от баща й е дразнещо. "Благодарение на парите, оставени от баща й .......но тя имаше пари от баща й......... с парите, оставени в наследство от баща й........
Читателят в самото начало разбира за тези пари, но това нещо се набива на очи по време на цялото четене.
Прочетох и "Една арабска принцеса -още сълзи....." нещо подобно беше. Засяга темата за правата на жените в арабския свят . Всъщност, както знаете те нямат права. Щастлива съм, че не съм родена там. Книгата ме провокира да намеря издание на Корана на български и да се запозная с основните им виждания. Библията съм чела преди години, а и като дете ходих 2г на църковно училище в неделя и имам доста познания, но ми е интересно на какво се основоват законите за жената в исляма. Преди време четох книга по темата, че ислямът е секта от старото християнство и много неща са заимствани от него и други са дописани с цел обединението на огромна и разнородна група хора, племена.

# 338
Прочетох Ана Каренина. С риск да ми се нахвърлите (знам, че всички доста я харесват) ще кажа, че не ме впечатли чак толкова. Първата част доста ми допадна, но втората едва я дочетох (имаше няколко силни момента, но имаше адски много пасажи за политиката, както и анализи на християнството и Бог, които ме отегчаваха до безкрай) и нямах търпение да свърши, някои страници ги четях по диагонал. Но пък ми харесваха размишленията на Левин за смисъла на живота, връзката му със стопанството и контраста между него и градската буржоазия. Много ми бяха любими с Кити и главно тяхната история ми държеше интереса. Отношенията между Ана и Вронски също бяха интересни. Ако не бяха всичките страници за политиката  щеше да ми хареса повече, но това си е защото самата аз нямам интерес към нея. Но се радвам ,че я прочетох.

Продължавам с любимия ми Мураками - първата част на 1Q84 Simple Smile

# 339
  • Разпиляна във въображението
Момичета, някой чел ли е "Бяла хризантема" на Мери Лин Брахт и "Макове през октомври"
от Лаура Риньон? Чудя се дали да си ги купя.

# 340
В момента чета Лаура Себастиън - Принцеса на пепелта.
Много интересна книга ,чете се много бързо.
Има и втора книга ,която ще прочета след тази.
Има толкова много книги а толкова малко време! 😞
Отбелязала съм си и следващи за четене. 😊
Пишете ли си книгите и авторите ,които сте прочели?
И по колко книги четете на година?

# 341
  • Разпиляна във въображението
Пишете ли си книгите и авторите ,които сте прочели?
И по колко книги четете на година?

За статистика и списък ползвам сайта goodreads

# 342
  • София
Аз си ги отбелязвам в Гуудрийдс. Миналата година съм прочела 55, тази година до момента съм на 55, има време за още. Не че се състезавам със себе си, просто чета бързо. Simple Smile

# 343
  • Русе
Чела съм ,,Макове през октомври,, ,
Скрит текст:
имам ревю  за нея, но не мога да си правя реклама,
Помня , че не беше нещо улау. Приятно лежерно четиво.

# 344
Аз прочетох "Огън на леда", Мариана Запата. И много ме яд - толкова хубава идея, толкова потенциал да има в нея и такова нескопосано изпълнение. Любопитно ми беше, аз съм се занимавала със спорт, синът ми се занимава, в средата около мен е пълно с активни спортисти и може би затова ме е яд толкова. Просто си давам сметка, че наистина може да се получи много добра книга с тази идея.

Общи условия

Активация на акаунт