Момиченце или момченце знае се вече, АПРИЛЧЕ- расте си малкото човече.

• 47 868
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Да, аз казах отдавна на работа. По принцип ако имаш някакви притеснения как ще реагират е необходим документ от следящия. По закон е така, иначе не можеш да докажеш, че си казала, а така документа ти ще има номер от човешки ресурси, който евентуално при проблем да представиш на съответните структури. Аз не съм представяла, защото нямам притеснения.

# 151
Здравейте,
Искам да попитам тези, които работят - уведомихте ли вече в работата си за своята бременност? Също така необходим ли е някакъв документ, удостоверяващ бременност, който да представите пред работодателя? Намерих малко стара информация в интернет и ми е интересно как се случват нещата. Аз още не съм казала в работата си, първо съм суеверна, вторпо събирам смелост Simple Smile А вече съм в края на 16 седмица...
И аз вече казах в работата, преди около 2седмици, моите шефове са готини. Аз споделих, защото се налага да излизам често, или да закъснявам заради изследвания , прегледи и т. Н. А пък и понякога носех по-тежки неща, а сега уж се пазя. Успех Ви желая!

# 152
Аз казах в 13,.Мислех да работя до 24та, но доктора ме стресна с плацентата превия и ще работя до края на месеца(18 седмица) В моята фирма нямат проблем с 🤰 жени

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 06:56 от imaloednovreme85

# 153
Здравейте,
Искам да попитам тези, които работят - уведомихте ли вече в работата си за своята бременност? Също така необходим ли е някакъв документ, удостоверяващ бременност, който да представите пред работодателя? Намерих малко стара информация в интернет и ми е интересно как се случват нещата. Аз още не съм казала в работата си, първо съм суеверна, вторпо събирам смелост Simple Smile А вече съм в края на 16 седмица...
Аз казах някъде в 9 седмица и им казах,че ще работя още месец.Документ си бях взела от лекарката,но шефката каза,че не е нужен.Докато ми намерят заместник,който да обуча и оставя да работи,вече съм в 13 седмица и ще трябва да работя още три седмици.

# 154
Аз казах на шефката още в 5 г.с. защото много повръщах и то така стана, че два дена след като й казах ме хоспитализираха.

# 155
Много ми е странно това с промяната на термина. И на мен ми казаха, че бебето върви големичко, но засега ще оставим същия термин и евентуално скоро ще го променим. Но аз не мога и не мога да го разбера. Така няма ли цяла бременност да се сменя термина? А и това ми звучи сякаш всяко бебе като стигне определени килограми и ръст и се ражда. Ако някой знае логично обяснение, моля обяснете ми. Наистина ми е много чудно.
По принцип термин се смята от първи ден на последна менструация, който си се знае и няма как да бъде променен. Обаче и аз съм чувала за това променяне и ми е тотално неясно. Меренето с ултразвук не веднъж е доказвано, че не е точна наука.
При мен върви малко назад, като се предполага, че овулацията не е била на 14 ден, а малко по-късно. Личното АГ каза, че дати няма да сменя, освен ако не почна да преносвам за успокоение, че всичко е наред. Има много време до раждането, може да навакса, може още да поизостане. Както се раждат бебета по 2 кг и по 5кг в една и съща седмица. Всичко си зависи от бебето. Ама с килограмите не бива според мен не бива да се изчислява термин.

Малко ми е кът времето. Обещавам до края на седмицата да променя датите на момичетата

# 156
Аз явно прекалено много изчаках, защото шефката ми сама ме попита дали съм бременна и се получи глупаво...

# 157
Здравейте,момичета Simple Smile
Днес си пуснах кръв и за БХС.
Надявам се да не излезе висок риск и да се побъркам, но все пак имам едно наум заради възрастта ми (34-35г).
Вие правихте ли вече ? И онлайн ли ви излязоха резултатите ?

# 158
Надявам се да не излезе висок риск и да се побъркам, но все пак имам едно наум заради възрастта ми (34-35г).

Аз си пуснах в 12 г.с. и ми излезнаха онлайн,но нищо не ми говореха самите резултати.

# 159

Аз си пуснах в 12 г.с. и ми излезнаха онлайн,но нищо не ми говореха самите резултати.

Не ти ли ги разясниха ?

# 160

Моите излезнаха и онлайн и на хартия. Като хартиените бяха същите + още един лист. Дадоха ми ги от лабораторията, в която правих изследването.
АГ-то погледна резултатите и каза, че всичко е супер. Повече инфо не ми даде.

# 161
Резултатите от БХС си ги взех от лекар (генетик мисля), с когото обсъдихме резултата и си зададох някои въпроси. Доста подробно ми отговори и обясни всичко и съм доволна, че си ги взех от нея. Принципно в болницата, в която се следя така процедират и не ги дават от лабораторията, защото въпросната лекарка държи да ги пергледа и тя да ти ги даде (за Токуда става въпрос ако някой се интересува).
Така или иначе по-важно е на ФМ нещата да вървят нормално, защото то отразява реалността, а другото са вероятности - евентуално може би нещо да се случи....

# 162
Не се побърквайте, БХС е статистика.
Аз имам два БХС резултата. Един от първата ФМ във Фемина (взеха ми и кръв, за изследването), а втори от АГ, който ми води ЖК, пуснати в Рамус.
-От Фемина(БХС изследване Майчин дом)- риск 1:810
-От Рамус 1:3000
На 41г. съм.

# 163
Аз вчера минах на изследвания, ФМ и БХС, след като ми обясниха всичко на прегледа за ФМ, докторката погледна и кръвните и ми обясни числата и че всичко е наред.

# 164
Сега се връщам от преглед в 13 с 1 д. На 80% ще си имам мъж. Май вътрешното ми усещане не ме е лъгало. Simple Smile)))) Развълнувах се и вече искам да гледам имена. Не знам от къде да започна, затова от А до Я. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт