Чувствам се в безизходица

• 6 876
  • 146
  •   1
Отговори
# 120
Елора, това вече е заболяване. Не можеш да помогнеш на куцо, кьораво и сакато. Говорим за рамките на семейството.
Авторката не прибира животни, а животното е част от семейството. Има огромна разлика. За нея то не е просто куче, а нейното куче.
По-скоро за теб се намеква нещо... че "вероятно" ще спасиш детето пред кучето ...  Grinning

Не намеквам нищо. Вероятно може и детето да спаси, а може и кучето, знам ли.
Абсурт зададе ясен въпрос. Обаче отсреща тя реши да прибави нюанси.
Ако една майка види, че кучето и детето и могат да изгорят и се опита да спаси кучето - има нещо гнило, ама много.
Същото е и при удавяне.
При такава опасност, не мисля, че някой е способен да седне да преценява кой може да се спаси и кой не. То докато го мислиш - отсреща ще изгорят или ще се удавят - евентуално...
Инстинкта на една майка е да спаси детето си и то веднагически, не евентуално. Ако ще да е на 5 месеца, година, пет или 20.
Другото вече не е добре.

# 121
Защо намесвате дете в темата, след като няма такова?
На теория може да спасиш и целия блок при пожар ако искаш. На практика спасяваш когото можеш. Ситуациите са различни, така че да съдите някого на базата на фиктивен пример е безмислено.

# 122
Ако, ама не е това условието, поради което е излишно да се разиграват различни сценки и да се давите в думи!
Кратко и ясно е питането- детето ти и кучето ти са в опасност- или се давят, или са в пожар. Ти можеш да спасиш само едното. Кое ще е то?

а/ детето
б/ кучето

Няма трета опция.

Аз ти поставям ситуация с други ''условия'', отговори на нея Smirk

# 123
  • София
Инстинкта на една майка е да спаси детето си и то веднагически, не евентуално.

Вероятно е така.
Не съм изпадала в подобна ситуация и се надявам да не ми се наложи подобен избор.
Останалото е дървено философстване.

Защо намесвате дете в темата, след като няма такова?
На теория може да спасиш и целия блок при пожар ако искаш. На практика спасяваш когото можеш. Ситуациите са различни, така че да съдите някого на базата на фиктивен пример е безмислено.

Това имах предвид, но явно отговорът трябва да е само еднозначен.
Ако трябва да е еднозначен - не знам нито какво ще ми се случи, нито как ще реагирам. Съдейки по професионалния ми опит, човек може в съвсем проста ситуация да реагира изключително нелогично, както и обратното.

И няколко пъти уточних, че имам 4 деца и дори за тях не съм сигурна как ще реагирам, ако се наложи и кого ще посегна да спася. Това никой не го планира и може да се бие в гърдите, че би реагирал по определен начин, а накрая да зареже и детето, и домашния любимец, и съпруга си и да си спаси само собствената кожица.

# 124
Не съм чел другите коментари, но ще дам своя ей на това:
Междувременно на фронта се появи моя стара неизживяна любов, който е готов веднага да ме приюти в дома си, защото явно си дава сметка, че живея в отровна среда.
Такъв мъж, дето е готов с години да чака неизживяна любов и да я прибере веднага от друг мъж, обикновено е голям загубеняк. Може да ти се вижда романтично да влиза в ролята на рицар на бял кон, ама помисли си - той ако беше привлекателен мъж, щеше ли с години да чака и да те гледа как живееш с друг, вместо да си хване свободна жена, като че ли се свършиха жените. Явно никак не е вървежен, ти си му единствената надежда да види жена. Един мъж на място, според мен, като не се получат нещата трябва да тегли чертата и да каже "сбогом - щом ти си избрала друг", а не с години да гасне, миличкия, белким се разочароваш от другия(другите?) и да го оцениш.
Изнасяй се, ама сама. Или с кучето де, според както се разберете.

# 125
Ако, ама не е това условието, поради което е излишно да се разиграват различни сценки и да се давите в думи!
Кратко и ясно е питането- детето ти и кучето ти са в опасност- или се давят, или са в пожар. Ти можеш да спасиш само едното. Кое ще е то?

а/ детето
б/ кучето

Няма трета опция.

Аз ти поставям ситуация с други ''условия'', отговори на нея Smirk

Не е ли редно първо да се отговори на нейната ситуация?
Защото ако не го направите и тя не е длъжна да ви отговаря на вашата ситуация с вашите условия.

# 126
Ей, дойдоха и да се изтъкват сега колко са вървежни.
Защо, защо в тази тема?

# 127
Ей, дойдоха и да се изтъкват сега колко са вървежни.
Защо, защо в тази тема?
Чешем клавиатурата.
Защото авторката изчезна и не казва какво става с кучето и кои идеи за бягство си е харесала  Laughing

# 128
Непонятно ми е това омаловажаване на домашния любимец. Той не е предмет. Имам 4 деца и 3 кучета и всички обичам без пределно. Имам различен подход, но една любов.

Нека те питам, ако има пожар или се давят кучето и детето ти,  и можеш да спасиш само единия, кого ще спасиш? newsm78
Ако детето ти е наркоман и се е опитало да те наръга в съня ти, за да си открадне пари за хероин кое ще спасиш първо?
https://www.youtube.com/watch?v=KFcbYbIx5e4
По тая логика и кучето може да е питбул, който е убил дете/деца... Пак ли кучето ще мислиш?

# 129
Айде темата стана кучелюбци срещу кучемразци...
А бедното куче кокер-шпаньол и идея си няма.

# 130
Технически погледнато кучето е женско, та може да се обръщаме към нея с "кучка\та".
И не насаждай омраза...защото да цениш повече човешкият живот не те прави кучемразец Simple Smile
Времената са други вече...днешната любов към кучетата е по-силна от човешката. Жените стават вече фанатички на тема кучета... Ама каквото такова.
Вече като търсиш жена гледаш да е без дете и без куче...все по-сложно става да намериш перфектната жена Grinning

П.п гледал съм кучета 26 години...ама това днешното вече е сбъркана работа.

И нещо любимо:

# 131
Айде темата стана кучелюбци срещу кучемразци...
А бедното куче кокер-шпаньол и идея си няма.

Ми не е баш така.
Аз кучета съм гледала няколко и котки.
Обсъждаме колко е смешно да се седи в токсична връзка заради куче. Не дете, кучееее
Обсъждаме и ако трябва да спасяваме дете или куче, кое е с предимство.
От тия неща не знам как реши, че тук има кучемразци  Laughing

# 132
Който стои в токсична връзка и си измисля оправдание дете или куче, е съвсем достоен за съдбата си.

# 133
Здравейте ! Нова съм сред бг мамите ,но се чувствам безсилна объркана изплашена и за това ще пиша тук с цел да ми дадете мнение съвет ...😟😟 2015 г родих дъщеря си Никол ,нейният баща не беше готов за нея и в5тия месец просто си тръгнах и казах че за него вече не съществувам и изобщо да не мисли за детето което ще родя . Никол се роди записах я на мое име и се радвах на малкия ангел и изобщо не почувствах неговата липса ,ноо един ден получих призовка в която този мишок е решил да ме съди за припознаване права и т.н след хиляди мъки разправии скандали лъжи и ходене по дела , Никол е с неговите имена с режим на лични контакти и издръжка тънкия момент е че аз живея с друг мъж от който чакам второто си дете купихме си жилище направихме ремонт същевременно той отгледа Никол като свое дете Никол нарича него ,,Тате’’ много привързани са един към друг . Та сега този биологичният и баща се държи повече от отвратително с нея просто няма подход към нея и постоянно задава въпроси кога съм щяла да и кажа че той е нейния баща и че нямало да я чака до 10годишна че да и каже . Незнам как да постъпя какво да направя ,неискам да я травмирам тя е едва на 4години

# 134
Толкова ли не става за баща този човек, че не искаш да му дадеш шанс да бъде такъв?

Общи условия

Активация на акаунт