Чувствам се в безизходица

• 6 879
  • 146
  •   1
Отговори
# 105
Aвторката има избор и това е хубавото. Авторке заради кучето го направи, като не ти стиска да спасиш себе си, спаси него.
Неизживяната тръпка изобщо няма да я коментирам, това безкористно подаване  на ръка на човек способен да се грижи за себе си ми е съмнително. И там след време ще има "филм", ако се хванеш на въдицата, още повече,че ще се поставиш в ситуация не жертва от самото начало при евентуална връзка с другия.
Изобщо не е трудно да си гушнеш кучето и да се махнеш.Но на мен ми се струва, че кучето е просто причина.Какво те задържа в действителност?

# 106
  • София
Аз пък я разбрах, зависи от ситуацията, детето може да успее да се спаси само. То и кучето може де. Ама и какви са тия ситуации все, опасни, които се случват и налагат избор. На мен нито веднъж не ми се е случвало през живота.

Това имах предвид.
"Вероятно"-то зависи от случая.
Франсоаз, цитирай коректно и продължението. Не казвам, че ще се чудя кого да спася, а ще се опитам да спася и двете и ще преценя дали някой от тях не може да се спаси сам.
Понеже се спомена удавяне - в хипотетичната ситуация 20-годишната ми дъщеря е отличен плувец, за разлика от мен и сигурно ще се наложи мен да спасява, докато 2 от кучетата ми са под 5 кг. и ги е страх от всяка вода, която е по-дълбока от обикновена улична локва. И винаги мога да ги пъхня в джобовете си и пак да си спася детето. Явно оценките за нормалност включват избора да помогнеш само на 1 живо същество, никога не включват опит да помогнеш на всички нуждаещи се.
И по същата логика, понеже децата ми са 4, ако бедстват едновременно всички как да избера кое да спася? Въпросът е сходен. Надявам се някоя майка с повече от 1 дете да каже как точно ще избере едното от тях. Или ще се "чуди" според ситуацията.

И напомням, че авторката не бива да избира между дете и куче. Ако имаха общо дете, щеше дори законово да е по-трудно да изчезне с него. Понеже тук имат само куче, спокойно може да му сложи каишката, да си събере куфара и да си тръгне. Нека после мъжът да пробва да я съди за отвличане.

# 107
Аз съм цитирала целия ти пост, просто съм оставила видимо само "проблемната реплика/дума", според мен.
Обикновено в рискова ситуация няма време за мислене, човек действа под влияние на инстинктите...родителя спасява детето.Ако децата са 2 или повече, пак по инстинкт посяга да спаси най-малкото, или най-крехкото, най-плахото....но това пак не е с обмисляне, нали тя ги гледа, прекрасно знае кое дете е по-силно и оправно....

# 108
  • София
Непонятно ми е това омаловажаване на домашния любимец. Той не е предмет. Имам 4 деца и 3 кучета и всички обичам без пределно. Имам различен подход, но една любов.

Нека те питам, ако има пожар или се давят кучето и детето ти,  и можеш да спасиш само единия, кого ще спасиш? newsm78
Като въпросът преди време беше, ако има пожар, детето или мъжа ще спасите и го разтегнахте до неземни врроятностни величини как нямало да се случи.

# 109
  • София
...
Обикновено в рискова ситуация няма време за мислене, човек действа под влияние на инстинктите...родителя спасява детето. Ако децата са 2 или повече, пак по инстинкт посяга да спаси най-малкото, или най-крехкото, най-плахото....

Това е правилният отговор. Ако пък всички деца са достатъчно силни и оправни, спасява кучето. Wink
Та затова и зависи от ситуацията.

# 110
Спасете кучето, то човеци на тази земя има повече от нужното Simple Smile
Шашаф народ ве ей ... аххахахахаха

# 111
Спасете кучето, то човеци на тази земя има повече от нужното Simple Smile
Шашаф народ ве ей ... аххахахахаха

В квартала ми има една жена. Маниак по кучета и котки. Спасява де що види животно. Храни доста от кучетата в околните блокове. Котките също. Ако някое е болно или сгазено ги лекува. В дома им се знае, че често има доста животни. Прибира ги.
Има дъщеря.
Дъщерята е болна. Но се оказва, че редовно вместо да се грижи за здравето на детето си, тя дава парите за уличните животни.
Даже е отложила операция на детето за да плати операция на прегазено, но оцеляло куче.
Е, после по спешност са приели детето в болница. Имало е сериозни усложнения.

# 112
  • София
Елора, това вече е заболяване. Не можеш да помогнеш на куцо, кьораво и сакато. Говорим за рамките на семейството.
Авторката не прибира животни, а животното е част от семейството. Има огромна разлика. За нея то не е просто куче, а нейното куче.

# 113
С куче или без, важно е авторката по-бързо да решава и да бяга, че животът с такива типажи понякога изкривява мисленето безвъзвратно.

# 114
Авторката да инсценира "загубване" на кучето, като го скрие при готовия да ги приюти приятел. И малко след това и тя да се загуби.
Нервакът, ако няма изрядни документи за собственост на кучето, ще я хване за ...
Но, ако той е официалния собственик на кучето, ще трябва да се чупи без него.

# 115
Елора, това вече е заболяване. Не можеш да помогнеш на куцо, кьораво и сакато. Говорим за рамките на семейството.
Авторката не прибира животни, а животното е част от семейството. Има огромна разлика. За нея то не е просто куче, а нейното куче.
По-скоро за теб се намеква нещо... че "вероятно" ще спасиш детето пред кучето ...  Grinning

# 116
Дороти, кучето чипирано и регистрирано ли е? Ако не е, значи паспортът ви е чисто парлама и много лесно можеш да му издадеш нов като го регистрираш на свое име. След като този тип не се грижи добре за него, няма какво да те гризе съвестта.

# 117
  • София

absurT, ако въпросът е на живот и смърт и наистина съм направила всичко възможно и за детето, и за кучето, вероятно ще спася детето.

Вероятно? Чудесно, нямам повече въпроси.  newsm11

# 118
Непонятно ми е това омаловажаване на домашния любимец. Той не е предмет. Имам 4 деца и 3 кучета и всички обичам без пределно. Имам различен подход, но една любов.

Нека те питам, ако има пожар или се давят кучето и детето ти,  и можеш да спасиш само единия, кого ще спасиш? newsm78
Ако детето ти е наркоман и се е опитало да те наръга в съня ти, за да си открадне пари за хероин кое ще спасиш първо?
https://www.youtube.com/watch?v=KFcbYbIx5e4

# 119
  • София
Ако, ама не е това условието, поради което е излишно да се разиграват различни сценки и да се давите в думи!
Кратко и ясно е питането- детето ти и кучето ти са в опасност- или се давят, или са в пожар. Ти можеш да спасиш само едното. Кое ще е то?

а/ детето
б/ кучето

Няма трета опция.

Общи условия

Активация на акаунт