Чувствам се в безизходица

• 6 893
  • 146
  •   1
Отговори
# 90
Дороти, аз не разбирам все още къде е заровено ключето ? Стоиш с неподходящ човек, само, защото те е страх от самотата ? Независима си финансова, но предпочиташ да отидеш под покрива на стара любов ? Мисля, че проблемът далеч не е кучето.

# 91
  • Най-сетне у дома
Дороти, представям си, че си чувствителен и раним човек, който лесно се загубва в страхове и неспокойствия. Вероятно изморен от серийна моногамия - няколко връзки, които започват добре и приключват недотам добре, може би в рамките на около две-три години всяка. Представям си също, че този човек е по-възрастен от теб, в някои отношения се отнася към теб като към по-млада и неопитна (не искам да казвам "дете"), което може би в началото те е карало да се чувстваш сигурна и защитена, но сега е взело да излиза от контрол. Представям си още, че заемите не са единственото, което е скрил, сигурно си се натъквала и на други прикрити от биографията му неща. И че от известно време е под голям стрес - промяна на работното място, друг външен натиск, а това пада върху твоята глава.

Прави ми впечатление, че леко се страхуваш от него, нямам информация до колко има защо. На мен той не ми звучи насилник във физическия смисъл, просто истерик, но ти живееш с него и знаеш. Вероятно е чиста фантазия, но имам чувството, че първоначално те е харесал, защото е усетил уязвимост, нужда от закрила, че може да бъде в позицията на силния, на този, който задава програмата и правилата. Това обаче не се е оказало точно така, както е очаквал.

Така или иначе, това наистина не е безизходица - нямате деца, ти си независим млад човек, можеш да си тръгнеш по всяко време, дори ситуацията с кучето в един момент ще намери разрешение. Това, което те държи, е вътрешна верига някаква - дали е умора от самота, дали е ужасът да признаеш, че и това не се е получило, неизменно и някаква привързаност към този човек... Ти си знаеш. Афектирана си от поредица от конфликти и несбъднали се очаквания в тази връзка, от които ти трябва почивка.

Има ли начин да отидеш някъде за известно време, да останеш със себе си и просто да не се занимаваш с глупости?

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 22:47 от Saule

# 92
И аз да се хързулна в темата с два три въпроса, тъй като се разбра повече за кучето, отколкото за връзката:

Вие говорихте ли, че искаш да се разделите и как реагира таткото на кучето? В първия пост на темата няма достатъчно инфо или фантазия, та не искам и аз да додавам от моята за насилника.

Хапчетата от психиатър ли са или имаш главоболие?

И последен въпрос - гаджето да не е китаец?

Иначе моето мнение е ти да седиш там, но спаси непременно кучето, че нищо не се знае. Утре, както са ти написали го изведи нелегално от страната, да си сигурна, че е спасено, после се върни пак при твоя да му осигуриш алиби.

# 93
  • София
Непонятно ми е това омаловажаване на домашния любимец. Той не е предмет. Имам 4 деца и 3 кучета и всички обичам без пределно. Имам различен подход, но една любов.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 09:44 от Fever Ray

# 94
  • Най-красивата страна
Той явно знае,че тя е привързана към кучето и това е слабото и място.
Ще използва това срещу нея.

# 95
Здравейте, мили хора.
Пиша тук за първи път.
Ще се постарая да съм максимално събрана и ясна.
Живея от близо 2 години с човека до мен.
Разбира се, в началото всичко беше прекрасно, както често се случва.
Сега обаче съм като в ад. Вечно начумерен, крещи за щяло и нещяло.
Направо не ми се описват конкретните ситуации, защото ме е срам, че още търпя.
Класически психически тормоз.
Дълго време търсех грешката в себе си, чудех се с какво го провокирам.
Така и не успях да си отговоря. Неговата вечна мантра е: "Свикни, че аз съм прав, а ти грешиш".
Скрит текст:
Не беше такъв. Преди известно време открих, че е теглил много големи заеми. Като го питах за какво са, така и не получих смислен отговор.
Живеем на квартира, в която аз се нанесох - той си живее там от 3 години.
Имаме домашен любимец, към който и двамата сме много привързани.
Знам, че ще ви е много смешно, но май единствено животинката ме държи.
Той няма да ми я даде, а аз не мога да я оставя, ще ми се скъса сърцето.
Междувременно на фронта се появи моя стара неизживяна любов, който е готов веднага да ме приюти в дома си, защото явно си дава сметка, че живея в отровна среда.
Всичко ми е каша в сърцето.
Как ви звучи моята история?
Благодаря на всички, че ме "изслушахте".
На това е трябвало да кажеш "Ами, ти свикни, че ще си вечно сам или си търси робиня, аз изчезвам!".
И наистина да изчезнеш от живота му.

Редактирам...
след като прочетох това
Цитат
Но не мога да реша проблема с "детето".
няма смисъл от съвети.
Хората, възприемащи животните като собствени "деца", са особена "порода" хора.
Повечето такива, които познавам, са от типа "ни приема, ни предава".
Защо, нямам обяснение, аз нямам домашен любимец и кучетата винаги съм възприемала като кучета, а не като деца.
Та, авторката да си трОши главата,съвет няма да чуе, гаранция.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 09:42 от Анонимен

# 96
Много потребители на " хапчета " в този форум,  това някаква модна вълна ли е  или удобно удоволствие да се оплаквате . След като изтъкване колко е лошо да ст е на " хапчета " спрете ги и се дръжте като отговорни хора. Какви са тези лиготии... някой ме обиди ... притесних се, ще взе6" хапчета.. как пък толкова лесно ги изписват и откъде средства да се купуват.
Това е зависимост и зависимост към очакване някой друг да ни решава проблемите  т.е приютява.
Тези глупости с привързаност към ку,4ето ще се изпарят , когато б бившата любов даде ключ за апартамента и авторката ще се премести без ку4ето.

# 97
Непонятно ми е това омаловажаване на домашния любимец. Той не е предмет. Имам 4 деца и 3 кучета и всички обичам без пределно. Имам различен подход, но една любов.

Абсолютно няма омаловажаване. Я виж колко идеи се дадоха.
Ама от авторката никаква реакция  Wink

Франсоаз, аз кучета съм имала и котки. Разбирам тази любов. Който не е имал домашен любимец, да не се обажда. Защото наистина е като дете.
И пак не съм съгласна за едно куче да се седи в отровна връзка.
Предложения се дадоха. Ама страдащата гък не каза. Не отговори.
Темата е пързалка за мен.

# 98
  • София

Нека те питам, ако има пожар или се давят кучето и детето ти,  и можеш да спасиш само единия, кого ще спасиш? newsm78

# 99
  • София
Още повече, че е много по-лесно да "отвлечеш" кучето, отколкото детето. Особено след като това е домът на мъжа и жената може да се изнесе с кучето, без да му казва къде и защо отива.
Между другото, винаги при регистрация на куче са ни казвали, че само един може да се води собственик по паспорт, дори като контакти да са подадени всички членове на семейството. Нашите кучета и трите се водят само на мен и аз всяка година подавам за тях документи в данъчните и плащам данък. В интерес на истината никога не съм търсила нормативни документи по въпроса и не знам дали е коректно, а съм се доверила на ветеринарите, които са ги идентифицирали и регистрирали.

absurT, ако въпросът е на живот и смърт и наистина съм направила всичко възможно и за детето, и за кучето, вероятно ще спася детето. Но всичко това е хипотетично, защото може да има различни нюанси - детето да има как да се спаси само или пък кучето да намери начина само да избяга/изплува. При всяко положение, ще направя максималното и за двамата, дори с риск за моя живот.
Тук рискът за кучето май е по-голям при оставането му, дори и авторката да продължи да търпи. И няма дете в картинката. При подобно поведение от страна на мъжа, ако имаше дете, за него също щеше да е по-добре да бъде далеч.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 10:45 от Fever Ray

# 100
  • Варна
Инциденти винаги има и неуместно да третираш животно като човек. Преди години, във Варна ротвайлер разкъса детето на стопаните си. Нека не идеализираме животните, независимо от преданността  им. Те биха се радвали на свобода и живот сред себеподобни, но нямат шанс. Авторката трябва да търси спокойна среда, с добронамерен партньор (съквартирант, приятел).

# 101
Скрит текст:
Още повече, че е много по-лесно да "отвлечеш" кучето, отколкото детето. Особено след като това е домът на мъжа и жената може да се изнесе с кучето, без да му казва къде и защо отива.
Между другото, винаги при регистрация на куче са ни казвали, че само един може да се води собственик по паспорт, дори като контакти да са подадени всички членове на семейството. Нашите кучета и трите се водят само на мен и аз всяка година подавам за тях документи в данъчните и плащам данък. В интерес на истината никога не съм търсила нормативни документи по въпроса и не знам дали е коректно, а съм се доверила на ветеринарите, които са ги идентифицирали и регистрирали.

absurT, ако въпросът е на живот и смърт и наистина съм направила всичко възможно и за детето, и за кучето, вероятно ще спася детето.
Скрит текст:
Но всичко това е хипотетично, защото може да има различни нюанси - детето да има как да се спаси само или пък кучето да намери начина само да избяга/изплува. При всяко положение, ще направя максималното и за двамата, дори с риск за моя живот.
Тук рискът за кучето май е по-голям при оставането му, дори и авторката да продължи да търпи. И няма дете в картинката. При подобно поведение от страна на мъжа, ако имаше дете, за него също щеше да е по-добре да бъде далеч.
Ей това имам предвид, като написах, че любителите на животни са особена "порода" хора.
На "нормален" човек изобщо няма да му мине дори мисълта да се чуди кого да спасява-детето си или кучето си, за него е най-естествено и закодирано, че човекът е НАЙ-важен.

# 102
Думата вероятно много ме притеснява...

# 103
Аз пък я разбрах, зависи от ситуацията, детето може да успее да се спаси само. То и кучето може де. Ама и какви са тия ситуации все, опасни, които се случват и налагат избор. На мен нито веднъж не ми се е случвало през живота.

# 104
Защото въпросът кого ще предпочетеш, детето или кучето, обикновено се задава при заяждане. Когато опре до спасяване, едва ли някой седи и мисли кого ще предпочете. В морето, като се давят деца, едното спасяват, другото не успяват, означава ли, че спасеното е предпочетено? Да не му се случва на човек, спасяваш в такава ситуация когото и каквото е възможно, просто гледаш да спасяваш. И за себе си понякога не мислят, пак пример със спасен удавник ще дам, а спасителят се удавил, доста такива случаи имаше по медиите.
И за кучетата, както има бели, направени от тях, имам предвид нахапани деца и хора, така има и спасени от тях хора. Просто обобщенията са неуместни.
Аз пък се чудя защо авторката така зачезна и не отразява никого? Дали е взела решението и ще напише, че се е отървала, или си седи и си оплаква участта?

Общи условия

Активация на акаунт