Какво става в българския футбол - расизъм на стадиона

• 17 393
  • 615
  •   1
Отговори
# 240
Боже, това беше толкова мъжкарски спорт...какво се изнежиха всички... балерини

# 241
  • София
А, моля ви, познавам доста балерини, хич не са изнежени. Може да са фини и стройни, но не и лигльовци като тези.

# 242
То не е само в спорта, навсякъде всички са нежни души Grinning Не знам да плача ли, да се смея ли...
Е тоя истински мъж излезе, сам ще се справи с обидата, не му е нужна подкрепа Grinning Grinning Grinning
От толкова глупости, дето изчетох тези дни, аз имам нужда от психолог Grinning Grinning

# 243
Расизъм има навсякъде, но по стадионите - не мисля, че е навсякъде. Не знам коя скандиндавска публика подмята расистки призиви към чернокожи играчи от други страни, не съм чула. Въпросът е България какво прави, за да се спре с явленията там. Идентифицират ли се расистите така, че да им се забрани достъпа до стадионите? Затварят ли се стадионите за публика? Била съм на мач само два пъти и то в скандинавска страна. Публика без забележки. Дори ултрасите се държаха повече от прилично.

Расистките изпълнения по-скоро би трябвало да са работа на хората, които следят за сигурността на събития от подобен ранг - полиция и като такава да представляват резултат от свършената от тях работа, а  не на тази на БФС в частност Б. Михайлов. И качеството на футбола на клубно ниво е еди какво си от години. Не от сега. Расизмът няма нищо общо с това. Просто се търси удобен повод, човек, който да опере пешкира.

https://www.24chasa.bg/sport/article/7585381

Доколко Б. Борисов е в позиция да изказва  подобно мнение, че БФС зависи от правителството финансово ? Да оказва намеса в работите на БФС ?

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 14:24 от starinthenightsky

# 244
https://www.sportal.bg/news.php?news=810180 - от тук аз нещата ги разбирам: баце решава всичко. някой бацелюбец ще извади други изводи Laughing

# 245
  • Насред хаоса
Е тоя истински мъж излезе, сам ще се справи с обидата, не му е нужна подкрепа Grinning Grinning Grinning
Че точно повечето от тези момчета едва ли приемат нещата така, както някои бели се опитват да внушават - и на тях, и на нас. Правят истерии, накрая се оказва, че точно момчетата, които са потърпевши, отказват пресилените им помощи и подкрепи и се справят и без тях. Че и се чудят какво толкова е станало. Точно белите са тия, които създават проблеми от нищото и после правят световен въпрос от това, да ги видят, че са пО светци от папата. Момчетата се държат наистина мъжки, за разлика от доста бели джендъри, въпреки простотиите на някакви отрепки, решили да се правят на интересни на чужд гръб.

# 246
Ами то и с нашите цигани е така. Аз работя с много цигани, не тези от гетата, има много с образование и занаят, с някои и сме живели, те си се наричат цигани и са горди, ама от БХК като са казали, че е обидно айде отиди им се обяснявай. Защитават ги хора, дето са виждали циганин само на снимка, ама ако аз дето живея с тях напиша "циганин" във фейсбук имам предупреждение за бан. Луда работа

# 247
  • София
Не е по темата, но #me too също тръгна в тази посока. Много тънкообидни станаха хората.

# 248
  • Насред хаоса
Една много добра статия по темата. Обяснява нещата, които мнозина се правят, че не виждат или нарочно игнорират, докато са заети да сочат най-големите расисти в света - нас.
https://fakti.bg/mnenia/417836-kak-golemiat-rasizam-nazidava-malkia

# 249
  • София
И Цв. Цв. се е обявил срещу расизма....ЖДНБ!
https://fakti.bg/sport/417854-i-cvetan-cvetanov-se-obavi-sreshtu … sizma-vav-futbola
С такива привърженици антирасизмът няма нужда от врагове

# 250
Като прочета, че ББ отсрамил държавата и ми иде да се обеся!
Расизъм само срещу черните ли е? Защото българите често ставаме жертва на расистки изцепки, нищо че някои сме бели и руси.
Аз харесах изказването на Бербатов по темата.

Да, отсрамил държавата с бърза и адекватна реакция. Визирам конкретно изречението ''Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона.'' Това трябваше да е и реакцията на всички останали, Балъков, Б. Михайлов, и т.н.
Не, расизмът обхваща всички раси и е еднакво неприемлив, независимо кой е подложен на него. Расизмът срещу белите в ЮАР от страна на чернокожите е също толкова неприемлив, колкото расизмът срещу чернокожите на стадиона в София. В конкретния случай срещу чернокожи играчи под формата на маймунски звуци като посланието е, че чернокожите са маймуни.

Попадна ми тази снимка от тренировка на нац. отбор преди мача. Виждам един чернокож футболист сред играчите. Не знам как се казва, но как ли се е почувствал като е чул маймунските звуци?

# 251
Наскоро четох във Фб пост от една американска кукувица, според който ако мъж извика асансьор и в него има само една жена, трябва любезно да я попита дали може да се качи и ако тя каже "не", е длъжен да отстъпи и да я пусне да се вози сама. Това беше написано преди едно събитие, информация за което следях. Което за пореден път ме убеждава, че западното общество не е в ред.

# 252
  • Насред хаоса
Ами посланието явно си го разбират така тия, които се чувстват като маймуни, както пишеше в един коментар, който споменах по-напред, та затова и правят тия малоумщини. Все пак най-разпространената теория е, че всички сме произлезли от маймуните, та не цветът определя човека, а това, поради което се нарича разумен човек. Че е човек, човек е, ама дали е разумен, не е много сигурно.
За расистките изпълнения на тъмнокожи срещу бели обаче никак, ама никак не се говори. Все едно ги няма. Това още повече настройва хората срещу фалшивите борци срещу расизма, защото обикновено пресилват нещата с едните и хич и не забелязват другите.

# 253
Брей, от един пост във фейсбук на една жена си направи категоричен извод за цялото западно общество. А от един пост във фейсбук на българин в България ще си направиш ли извод за цяла България?

# 254
Неотдавна четох потресаваща статия за расизма срещу белите в Южна Африка. Естествено случайно попаднах на нея и се шокирах на какво са подложени белите там. Разбирам, че десетилетия белите са тормозели и унижавали черните и е супер гадно това. Явно сега им е паднал на черните да си го върнат на белите. А колко хора знаят за това по света? Колко се говори за това? Никак не се говори. Всеки ден убивали по няколко човека, докато чакат на светофара в колата си. Минава и стреля, но не съм чула това по новините. Обаче маймунските звуци са топ новина.

Общи условия

Активация на акаунт