Какво става в българския футбол - расизъм на стадиона

• 17 380
  • 615
  •   1
Отговори
# 255
  • Най-красивата страна
А какви изводи да си направим относно англичаните?
След като английската преса си позволява расистки статии и то на първа страница?
Не хулиганите на стадиона,а пресата...което е още по-възмутително.
И още няма извинение?Въпреки,че ББ не пропусна да им го спомене.

# 256
Като прочета, че ББ отсрамил държавата и ми иде да се обеся!
Расизъм само срещу черните ли е? Защото българите често ставаме жертва на расистки изцепки, нищо че някои сме бели и руси.
Аз харесах изказването на Бербатов по темата.

Попадна ми тази снимка от тренировка на нац. отбор преди мача. Виждам един чернокож футболист сред играчите. Не знам как се казва, но как ли се е почувствал като е чул маймунските звуци?
Георги Пашов ли? Simple Smile Със сигурност не е тръгнал на терапия.

# 257
  • София
Брей, от един пост във фейсбук на една жена си направи категоричен извод за цялото западно общество. А от един пост във фейсбук на българин в България ще си направиш ли извод за цяла България?
Смяташ ли, че това е извод само от един пост във ФБ? Не ни подценявай толкова.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 16:48 от Cuckoo

# 258
  • Чужбина
Наскоро четох във Фб пост от една американска кукувица, според който ако мъж извика асансьор и в него има само една жена, трябва любезно да я попита дали може да се качи и ако тя каже "не", е длъжен да отстъпи и да я пусне да се вози сама. Това беше написано преди едно събитие, информация за което следях. Което за пореден път ме убеждава, че западното общество не е в ред.
Да, защото тя може да се почувства сексуално заплашена, ако са в един асансьор.

Ненормална работа. Шведите нали искаха да въвеждат официално съгласие за секс? Яко изкукване е това.

# 259
Отдавна се знае за расизма срещу белите в ЮАР. От много години се говори за това, защото е стар проблем. По новините се говори за нови неща. Нови-ни. Не се и говори за сушата в Африка и за междуплеменните кланета в африкански държави, защото и това не е новина, но се е говорило много преди.

Cuckoo, ''Което за пореден път ме убеждава, че западното общество не е в ред.'' е извод за милиони хора, направен от потребителката след един прочетен пост във фейсбук.

Вени по английската преса можеш да си направиш изводи за журналистите, които са написали статиите. Не за Джон и Елизабет от предградие в Манчестър.

# 260
  • Насред хаоса
Ами то и обратният расизъм не е новина, пък през няколко дни току писне някой лицемерен антирасист. За там нищо, тук за един поглед ще изядат човек, че им се сторило нещо си през изкривената им призма.

# 261
Базикаш ли се с това за НОВИ-ните Grinning
Расизмът срещу черните е още по-стар, някъде от колониалната епоха датира, но не спират да говорят за него...

# 262
Расизмът срещу черните е още по-стар, някъде от колониалната епоха датира, но не спират да говорят за него...

Защо да се бъзикам? Коренът на думата е нов. Кои са тези, които не спират да говорят? Така общо ли си говорим или за конкретни медии, които говорят за расизъм срещу черните всеки ден?

Расистките изпълнения по време на мача е новина и е нормално да се обсъждат надълго и нашироко в различни медии. Не че расистките изпълнения по българските трибуни е новина, но в конкретния мач - е.

# 263
  • София
Cuckoo, ''Което за пореден път ме убеждава, че западното общество не е в ред.'' е извод за милиони хора, направен от потребителката след един прочетен пост във фейсбук.

Това в червеното дали прочете и ако да - защо го пропускаш?
Едва ли  колкото и да сме ограничени и расисти за теб, едва ли някой има предвид цялото западно общество. Има се предвид официалната политика и насажданата политкоректност, която се поддържа на всяко ниво - от политиката през съдебната власт до медиите.
Наясно съм, че същите тези фенове, които бяха тук, у дома много вероятно употребяват думи като "черни" и "негри", предвид, че повечето май са били от англосаксонския тип.

# 264
И БАЛЪКОВ С ОСТАВКА Laughing

заради лоши резултати или заради 10 човека с които едва ли има някаква връзка и не е неговата работа да съблюдава реда хахахахаха Laughing

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 18:41 от sweetdidi

# 265

Защо да се бъзикам? Коренът на думата е нов. Кои са тези, които не спират да говорят? Така общо ли си говорим или за конкретни медии, които говорят за расизъм срещу черните всеки ден?

Расистките изпълнения по време на мача е новина и е нормално да се обсъждат надълго и нашироко в различни медии. Не че расистките изпълнения по българските трибуни е новина, но в конкретния мач - е.
Ще го кажа така - ако чернокож полицай застреля бял, си върши работата. Ако бял полицай застреля черен, това е расизъм. Това е съвременното разбиране за думата, така се представя в новините.

# 266
Брей, от един пост във фейсбук на една жена си направи категоричен извод за цялото западно общество. А от един пост във фейсбук на българин в България ще си направиш ли извод за цяла България?
Постът е показателен и това е само един пример, такива могат да се намерят много, както в публични изяви на известни личности, така и действия на обикновени хора. Каквито и да сме ние българите - по-добри сме от тях!

# 267
  • София
Балъчето когато и да си тръгнеше все щеше да е късно.
Отдавна се разбра, че за треньор не става.
Сега имаме някакъв мижаш шанс на баража с Шотландия в Глазгоу.  Peace
Ще е интересно с шотландците покрай 'расизъм гейт' ама те църни немат Wink

# 268
найн. ше ни турят балтията.

# 269

Ще го кажа така - ако чернокож полицай застреля бял, си върши работата. Ако бял полицай застреля черен, това е расизъм. Това е съвременното разбиране за думата, така се представя в новините.

Ако чернокожия полицай е застрелял бял човек само заради цвета на кожата, е расизъм. Същото важи и за бял полицай и черен човек. Също и чернокож престъпник, който мята расистки изказвания към бели полицаи, само защото са бели. Когато всичко се нарича расизъм, думата губи смисъла си. Каквото и да се каже по новините, винаги е най-добре човек да мисли със собствената глава.

Cuckoo, да, прочетох, че за пореден път прави обобщение за цялото западно общество. Сигурно някой друг пост във фейсбук или някоя статия във вестник са провокирали предишните обобщения. Във всички случаи не може да се прави обобщение за милиони хора на база едно мнение на един човек.

Петя, с аргумент като в последното ти изречение наистина не може да се води смислен разговор. Няма смисъл да се губи време с такива крайни изказвания. Като с гръцката ми колежка - гърците са най-най и дъ бест във всички отношения и никой не може да им се мери на кутрето даже.

Общи условия

Активация на акаунт