Какво става в българския футбол - расизъм на стадиона

• 17 300
  • 615
  •   1
Отговори
# 540
Самият факт, че във всяка една новина пише "България", е обиден.

# 541
Аз четох вчера 3-4 статии в английската преса и никъде не видях да пише, че има българска следа. Пишеше, че превозното средство е с българска регистрация и че арестувания шофьор и собственичката са ирландци. Може в таблоиди от рода на Сън да са немерили и българска следа, но дори за тях би било смешно.

# 542
Съвсем сме извън темата, но мисля, че още от вчера по-сериозните издания "свалиха" българската следа.
Само "Дейли мейл" продължават, даже обясняват, как след като сме построили оградата и намалял притока на мигранти от Турция - тук ми трябва онова човече, дето се пляска по главата.
Обаче, от друга страна, много хубаво обясняват, защо камионът е регистриран тук.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7606815/Police-raid-hom … lorry-driver.html
Я, изненада. Някой е получил мемото. Статията е значително променена. И няма възможност за коментари.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 14:36 от The ant is...

# 543
По ТВ медиите се набива България. Ирландия съвсем лекинко така, деликатно. Дано днес се поправят.

Онзи наш циганор дето си разфасова детето в Гърция , тъкмо като търсеха детето пътувахме с кола към остров, магистрали, фериботи, навсякъде сигнали какво дете се търси. До края на почивката ни вече се знаеше, но не се набиваше, че е българин, а че е ПРЕСТЪПНИК. И даже го преместиха от един затвор в друг да не го утрепят, защото там си имали даже и затворниците някакъв техен си морален код и убиват такива.

# 544
инфантилна, хайде спри се с тези изказвания. Не сме 1980 и достъп до информация от всякакъв вид имаме всички.

# 545
Някои и до алтернативни медии за радост. И хайде да не се обръщаш вече персонално към мен, не е за мен темата. Има си ЛСза тази работа, следващия път те докладвам за спам.

# 546
  • Чужбина
Съвсем сме извън темата, но мисля, че още от вчера по-сериозните издания "свалиха" българската следа.
Само "Дейли мейл" продължават, даже обясняват, как след като сме построили оградата и намалял притока на мигранти от Турция - тук ми трябва онова човече, дето се пляска по главата.
Обаче, от друга страна, много хубаво обясняват, защо камионът е регистриран тук.
ant, това е заради Брекзит.

Умишлено се говори за огради.

Така й се казва на пресата, така пише. Hands Plus1

Самият факт, че във всяка една новина пише "България", е обиден.
Не съм съгласна Петя.

Това, че името на България в момента е замесено, не означава, че няма хиляди други случаи, в които имената на други държави не са замесени.

Просто в този случай е така.

Това си е daily business, дето се казва.

Последна редакция: чт, 24 окт 2019, 14:44 от Eleonora_27

# 547
И какви мигранти се споменават в тези статии, като става дума за китайци...

# 548
  • Чужбина

Мигрантите са плашилото. Много е яко, че точно сега стана това с "уж мигрантите", щото да си част от ЕС, означава постоянно да се занимаваш с ей такива "мигранти".

Наративът е ясен. Името на България е подробност. Белгия също е подробност.

# 549
Именно мигранти, а не бежанци - refugees.

# 550
В българските медии и на сирийците им викат мигранти.

# 551
  • Пловдив
Те всичките, дето мигрират, са мигранти. Друг въпрос е, че думата малко си попромени - постесни смисъла напоследък. Wink Но то и други думи си промениха смисъла, примерно "джендър", та едни мигранти ли...

Идеята е, че бежанците са вид мигранти, но не всички мигранти са бежанци.
А думата "мигранти" я въведоха в много активна употреба май точно за да не се налага да се уточнява и доказва дали са бежанци.

# 552
Скрит текст:
Оф топик е, но да си кажа, понеже спорихме в друга тема (с някои от участниците в тази тема) - тези дни някой в Европа е забелязал, че в Бг неправилно се използва думата "джендър" и настояват преводът да се поправи. Не могат да разберат, че това е жаргон и умишлено се използва като пренебрежителна дума, а не е превод Wink

# 553
  • Пловдив
Скрит текст:
Доколкото аз пък разбрах (без да съм сигурна, щото не съм се задълбочавала), се твърдеше, че у нас неправилно превели думата "джендър" като "социален пол" и на това се дължала съпротивата, следователно трябвало да се намери друг превод на думата "джендър", че да не си мислим, че конвенцията въвежда... джендъризъм и промени на пола.
Макар че всъщност тези, които са против конвенцията, не харесваха не превода на израза като "социален пол", а самата дефиниция. Която както и да я преведеш, все си е тази: полът (джендърът, нали) е социална роля според конвенцията, не биологична, ми социална. Това беше, което не им харесваше.

# 554

Всъщност от изнесената информация става известно, че явно си има разработен канал за трафик на китайци от Белгия за Великобритания. През 2000 година 58 китайци са умрели в камион, превозващ домати по този маршрут. Шофьорът е осъден на 14 години затвор, получил е за трафика по 300 паунда на човек.

През август 2014 г. 36 афганистански сикхи, включително 15 деца, бяха открити в контейнер по същия маршрут Белгия-Великобритания. От тези 36 души само един умира по време на пътя.

По настоящия случай - според изнесената информация, контейнерът с китайците е натоварен от белгийското пристанище на товарен ферибот във вторник в 14.00 часа. След около 10 часа път по вода, фериботът с въпросния контейнер акостира в пристанището Пърфлейт на Темза в 00.30 часа вечерта.

Т.е. въпросният контейнер или хладилно ремарке е натоварено на феробот, а въпросният ирландски шофьор го е закачил за камиона/влекача си след като ремаркето/контейнера е свалено от ферибота на британското пристанище Пърфлийт. Шофьорът с неговия камион не е стъпвал на белгийското пристанище.

Полицията в графство Есекс, където беше открит камионът, съобщи, че хладилното му ремарке е пристигнало половин час след полунощ местно време (2:30 часа българско) в сряда в Пърфлийт, пристанище в устието на р. Темза, с ферибот от Зеебрюге, Белгия.

Влекачът, който е дошъл от Северна Ирландия, го е взел от Пърфлийт в 1:05 часа местно време (3:05 часа българско) и го е докарал в индустриалния парк “Уотърглейд” в Грейс в  1:30 часа местно време (3:30 българско).

Общи условия

Активация на акаунт