Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 16

• 40 590
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И аз тази седмица търсих и не намирам Фракси, поне няма 0,4. Клексан има.

Аз не бих спирала НМХ, колкото и да е добре кръвотока.

# 661
Мерси за отговора Simple Smile Иначе и мен много ме притеснява това евентуално спиране, но според Паскалева мутациите ми не са високорискови и нямало смисъл да продължавам, ако всичко е наред.. Каза директно да го спирам, дори не искаше да се връщам при нея за евентуална консултация Neutral Face Дано само всичко е наред на прегледа, останалото ще го измислим Simple Smile

# 662
Когато съм търсила Клексан в марешки ми казват само с предварителна заявка или че изобщо не го предлагат, но винаги ми казват че имат наличен фраксипарин. Говоря за Пловдив.

# 663
Мерси за отговора Simple Smile Иначе и мен много ме притеснява това евентуално спиране, но според Паскалева мутациите ми не са високорискови и нямало смисъл да продължавам, ако всичко е наред.. Каза директно да го спирам, дори не искаше да се връщам при нея за евентуална консултация Neutral Face Дано само всичко е наред на прегледа, останалото ще го измислим Simple Smile
Ами говорете си с гинеколога и преценете . И на мен ми каза , че би могло и да се спре , но заради аборти преди (ранни) все пак си го продължавам . И дори и след раждането около 10 дни. При мен даже последните 2 месеца бебето върви по-малко на килограми и се чудих дали да ходя на контрола при нея отново , но кръвотока си е наред според гинеколога.

# 664
Ив, стана ми любопитно, кои са ти мутациите (които са оценени от проф Паскалева като нискорискови)?

момичета, понеже веднъж в кварталната аптека ми се случи да ми кажат, че няма по складовете (посъветваха ме да си потърся по др аптеки) и сега вече 2 от вас казаха за липса.. та пратих скорострелно ММ да вземе (взел 1 кутия и утре му казали да дойде пак, ако имат в техния склад на самата верига-аптека, ще попълнят наличност). Пиша името на аптеката в скрит текст

Скрит текст:
конкретната аптека е ceiba на бул Витоша, но те имат доста аптеки - вземала съм от Кауфланд, както и от тяхна аптека до поликлиника... така че опитайте..

# 665
sanssa, и на мен ми се иска да го продължа, стига да получа одобрението на гинеколога си. Чела съм във форума за прекалено много случаи, които са завършили зле заради тромбофилии и много ме е страх да не стане някоя беля, която е можело да бъде предотвратена. От друга страна ми се иска да вярвам на Паскалева, тъй като е много хвалена тук, но си ме е страх.

fotokod, благодаря ти за информацията. Heart Ще потърся първо в тези аптеки утре, дано има.
Относно мутациите:
Скрит текст:

# 666
Ив, ето ги и моите:
Скрит текст:

Заради PAI мутацията ми бе препоръчано изследване на ACE и фактор 13. Обърни внимание на коментара към изследването.

Към днешна дата съм 30+ гс и съм на фраксипарин 0,4 вс ден и АП през ден от положителен тест (при проф Паскалева не съм ходила) . АГ следи на вс преглед кръвоток и там каквото е важно - имам й пълно доверие. Ходих също така за 3 -те фетални морфологии за собствено успокоение Simple Smile

Да не описвам отново, върни се 3-4 стр назад , писала съм по-детайлно Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 20:44 от fotokod

# 667
  • София
Ив,
аз също съм с хомозигот по PAI и хетерозигот по MTHFR. Допълнителни фактори не съм изследвала, тези ми стигат.

Бях при Паскалева преди 2-3 седмици. Занесох й документи и от предишната ми бременност, която завърши с пълно отлепване на плацентата в 12гс. И й казах в прав текст, че не бих си позволила да проваля още една бременност без терапия.

Тя каза, че да, тези мутации били по нискорискови фактори, можело и без терапия, но, в моя случай съм на границата за увеличаване на дозата, така че да отида в 24-26гс. (желязна логика!)
Ако ми беше казала да спра терапията, нямаше да я послушам.

Ходя при двама фетални, редувам ги на всеки 2-3 седмици. И двамата са на мнение, че кръвотокът ми е перфектен, и че трябва да си продължа терапията с НМХ.

# 668
Много ви благодаря за мненията и на двете! Heart Все повече ме убеждавате да не я послушам дори всичко да е наред с кръвотока и да си продължа терапията.

# 669
Ив, и аз се радвам на добър кръвоток Simple Smile потвърден и от 3-тата ФМ, както каза докторът - бебето се чувства добре, няма фетално страдание.. Дето се вика, заради тези думи бях там Simple Smile и се надявах да ги чуя

Аз да сменя малко посоката Simple Smile бях писала преди време за доста нисък хемоглобин (за месец от 110 падна на 96) . Трябваше да птида на хематолог, но се оказа в отпуск и сега ще я посетя в четвъртък .

За късмет има специализация и за тромбофилии , защото малко се порових из нета и май има някаква релация между АП и хемоглобина 🤔 Та обезателно ще споделя какъв е бил нейния коментар

Ето един произволен линк при търсене по кл дума aspirin and low hemoglobin

https://my.clevelandclinic.org/health/symptoms/17705-low-hemoglobin

Who is most likely to develop iron-deficiency anemia?
Anyone can develop iron-deficiency anemia, although the following groups have a higher risk:

* Women, because of blood loss during monthly periods and childbirth

* People over 65, who are more likely to have diets that are low in iron

* People who are on blood thinners such as aspirin, Plavix®, Coumadin®, or heparin

(имаше поредица от дни , в които бях като парцал, само лежах и до денднешен съм бледа -  а преди си имах червени бузи Simple Smile )

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 21:02 от fotokod

# 670
  • София
fotokod,

При бременни е нормално хемоглобинът да е нисък. Провери желязо и ЖСК фракции, ако не си.

# 671
То и при предишната бременност падна, но го заковах на 110.. а сега така 110 един месец, 110 следващ месец и последния път 96  (че и от горе на това с вс му екстри - замайване, отпадналост, сърцебиене, недостиг на въздух..) Скорострелно и аз и котката ядахме дробчета дни наред 🤣🤣🤣🤣 Иначе и храненето ми е плачевно -дини, череши и краставици.. то няма пт къде да дойде това желязо 🤔

Сега в четвъртък денят ще започне с мен Simple Smile отивам в 8ч с идеята веднага да ми пуснат нужните изследвания. Предполаг ще са като тези, които ти казваш.. но ще си мина по реда, щото там ме прати АГ-то и чака отзиви Simple Smile

# 672
То е нормално да пада ХГ, но под 110, хайде 100 е нисък и трябват мерки. Трябва подходяща терапия, моят беше 130 като влязох да раждам.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 22:26 от ver4eto_sv

# 673
Много ви благодаря за мненията и на двете! Heart Все повече ме убеждавате да не я послушам дори всичко да е наред с кръвотока и да си продължа терапията.

Ив, аз съм с твоите мутации. Бях бременна 2017. С професорката водих люти спорове, смятай щом ме помни до днес. Но в крайна сметка упорито ходех всеки месец на изследвания при нея. Вдигнахме дозата на клексан още в 15 г.с. В 28 г.с. бях гранична за доза 0.8. Тогава я видях истински притеснена и сама си призна, че не е преценила правилно. Викаше ме тогава всяка седмица, за да следим каква е ситуацията. Износих и родих живи и здрави деца в 36 и 6 дни,  но треперех до последно. Последният ми Клексан преди раждане беше 24 часа преди секциото. На 6-тият час след раждането поставих отново Клексан както и самата Паскалева ми беше написала в бележката за препоръка към доктора.
НО в началото тя изобщо не ме отразяваше и не смяташе, че имам нужда от терапия. Добре, че я провокирах непрекъснато с въпроси. В последствие тя сама се убеди, че не е права.
С две думи - добър специалист е, но ако питаш мен - в никакъв случай не спирай терапията, защото ако стане фал е само и единствено на твой гръб и сметка. Лека  и спокойна до жив финал от мен. След раждане слагай поне 2 седмици! Аз слагах месец!♥

# 674
Здравейте, момичета.
На някой случва ли му се да става неспокоен от клексан?
Слагам през вечер и започна да ми прави впечатление, че вечерта без инжекция съм спокойна и спя по-дълбоко. Сложа ли Клексан и сърцето си усещам странно, и определено ми е неспокойно, не спя много добре.
Зачудих се тези дни какви са тези странни състояния през ден и се замислих за Клексана.

Общи условия

Активация на акаунт