Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 16

• 40 578
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, момичета.
На някой случва ли му се да става неспокоен от клексан?
Слагам през вечер и започна да ми прави впечатление, че вечерта без инжекция съм спокойна и спя по-дълбоко. Сложа ли Клексан и сърцето си усещам странно, и определено ми е неспокойно, не спя много добре.
Зачудих се тези дни какви са тези странни състояния през ден и се замислих за Клексана.
Клексана действа 24 ч. и е безмислено да се слага през вечер. Аз го слагах сутрин и с еутирокса и закуската понякога получавах сърцебиене - висок пулс и събирах границите , но с ниско кръвно. Кардиологът каза, че е нормално. Разредих си нещата да не е всичко на куп и рядко се случва после -  дори не мога да намеря причина , кога /защо става ( при по- мазна и обилна закуска може би) Но се случва понякога, после дни наред съм ок. Следи да не връща кръв в инжекцията , да не уцелваш вени.

# 676
На мене ми падна хемоглобина и днес съм на вливки. Според моя док положението е доста зле за мене под 100 падна. Аз се очудих, чак пък зле, но той каза задължително терапия, тъй като съм на феро-фолгама от 3 месеца и той продължава да пада. Каза ми, че желязо се усвоява с витамин Б-комплекс и б12, та ще слагам и такива инцекции. Кръвоотока е добре, така си върви през цялата бременност 31г.с съм. Спрях и фраксипарина скоро, но аз от 0'6 минах на 0'4 първо, тоест нещата вървяха добре , просто май се застраховаха с фраксипарина.

# 677
Здравейте,момичета Simple Smile И на мен Русев от месец се опитва да ме обеди ,че мога да си позволя да слагам фраксипарина през ден, но аз не искам да рискувам.Не знам защо го правят Sadние се опитваме да избудамете до края ,а те искат да прекратят терапия която дава резултати.
И аз имам проблеми с хемоглобина вече Sad за 3 сед.доста падна.
Русев ми изписа да пия Билкова кръв ,а АГ феро-фолгама,а тя съдържа фолиева киселина,която не е метирирана,а пък аз отделно все още приемам метилирана по 1т на ден.Та се чудя кое  от двете лекарства ще е по-добрия вариант .

# 678
Александрия, браво на твоя лекар, че взима мерки. Наистина под 100 е зле положението. Ако не вземе мерки, нещата могат на станат още по-сериозни.  Има тема тук за б12, но той взима мерки и в тази посока, така че всичко ще се нареди.

# 679
DundyS, благодаря ти за споделения опит! Много се радвам, че всичко се е развило добре при теб! Heart Потвърждаваш мнението ми, че сякаш Паскалева подценява случая ми, както и вероятно тези на други момичета заради нискорискови мутации.. Може да са нискорискови, но пак са си рискови и е нужно да им се обърне внимание. Ще говоря с АГ днес, нека чуя и нейното мнение все пак и ще го решаваме заедно с нея.

# 680
🤔 брей, май тези кръворазреждащи наистина си вървят с въздействие еърху хемоглобина.

На мен от края на април ми е изписан малтофер, ама как го мразя и на моменти “забравям” да го взема ☺ Ама като се почувствах отпаднала - заръфах малтофера, в някои дни вземах вместо негобилкова кръв.. Сетих се, че с предната бременност пиех биозин мама цяла зима до март (април родих), а той също по листовка пише, че помага за усвояването на желязо (та за седмица пак пих биозина)... Взех и 3-4 дни цетебе - уж за вот С...а иначе съм на феминбион 2 - там има 2-те форми на фолиева, и стандарттните вит В (+В12) т.е немвтилирани, но пъказ нямам мутации за вит В и не ме е притеснявала тази форма..

# 681
  • София
При мен хемоглобина винаги е около 120, и преди да забременея, и сега. Не се влияе и от желязото. Пия сорбифер и билкова кръв, желязото се качи, хемоглобина - не.

# 682
delisardeli,супер е твоя .Моя от 140 падна за няколко месеца до 118-116,както и желязото/около 11/.Няма ли верояност да се предозира с този двоен прием?Чета че доста момичета пият сорбифер или билкова кръв.Ти в какви дози ги приемаш?

# 683
Не обвинявайте ижекциите, аспирина и др, че заради тях пада хемоглобина. Това става само, ако има кървене, може и да е вътрешно в много микро количества и да не се вижда, например от лигавицата на стомаха. Това се има предвид. Голям процент бременни имат нисък, защото кръвта се увеличава по обем и заради сямото бебе.
Аз започнах с хемоглобин 140, сега в 25 г.с ми е 125, а желязото ми е 7 Sad Радвам, се че моят др ми каза да изследвам желязо, жск и феритин и така го хванах съвсем навреме.
От много места знам, че най-добрите за дигане на желязо са Сорбифер и Тотема. Много несериозно е 3 месеца прием на 1 медикамент, да се вижда, че продължава да пада и да не се смени с друго желязо.

# 684
Не идва много сорбифер и билкова кръв, аз също ги пих в тази комбинация + феротон.
Б12 под езика и когато закучих с б12 ми включиха и инжекции.

# 685
  • София
Jeni, мойто желязо беше 10 преди забременяване, а аз съм с близнаци, общо 3 кръвотока. От 2м пия по 1 сорбифер на ден, плюс билковата кръв колкото е дневната доза. Пия и Б9 и Б12 по едно. За 2м вдигнах желязото на 30, сега съм 22гс.

# 686
При мен желязото е 16, хемоглобинът - 120. На последния преглед ми изписаха Сорбифер плюс 10 мл Билкова кръв, обаче първото не ми понася, а във второто има Б12 в неподходяща форма и се чудя какво да правя. На следващия преглед ще питам дали мога да приемам Тотема, макар и в нея желязото да е по-малко, отколкото в първоначално изписаната ми комбинация.

# 687
  • София
Неподходящата форма в билковата кръв реших да я игнорирам, ползите от останалите витамини са повече.

# 688
Arabella34,аз също  съм на метилирани форми на витамините,но в Билкова кръв ,поне това което видях не са такива.Преди да забременея имунолога каза че не са подходящи,да се пият ,а сега ми каза да си взема Билкова кръв,и аз се чудя.
delisardeli ,благодаря.Ти Б9 ,до кога ти казаха че ще го пиеш?Че на мен АГ-та казват докрая ,а Русев да го спирам Simple Smile

# 689
  • София
Б9 ще си го пия до края, метата не може да се предозира. Правя изследвания на витамините и преценявам кое как да продължа.

В билковата кръв всичко освен Б12 е ок. Б12 в естествена форма е само от животински произход, няма как да се появи в билков екстракт.

Пък аз съм хетерозигот по MTHFR, половината ген трябва да работи нормално.

Общи условия

Активация на акаунт