Голямата тема за малките масла - 22

• 59 868
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
  • Edinburgh-UK
Кои масла ползвате за почистване на лицето си ?

# 346
Всяко базово масло става за целта. И маслото наистина почиства добре. Правила съм си разни експерименти с масло и без, ами с масло е много по добре. Разтваря чудно наслоняванията от грим и градска мръсотия.

Хидрофилни масла ползвам буквално по време на душ. Като влезна в банята, на сухо разтривам и разтърквам с хидрофилно олио мръсотията от грим и градски/външни замърсявания, а после под душа отмивам.

Инак с базовото масло за сухо маслено почистване, хубаво разтварям мръсотията с него и после обирам с мицеларна вода. След това може да отмиете само с вода или неагресивен измивен продукт.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 16:57 от Джаста Праста

# 347
  • София
Джаста Праста, кои хидрофилни масла ползваш? От известно време мисля да си поръчам, но се чудя какво и откъде.

# 348
Аз ползвам два вида на Биеленда, едно от серията им с камелия и едно от хидратиращата им серия с кокос и алое.

Ползвам за лице и два вида хидрофилно душ олио на Нивея и Дав. Добри са.

Имам и три вида душ олио на Тесори, но те сякаш са повече душ гел, отколкото масло. С по различна консистенция са от другите ми хидрофилни олиа.

Сега се сдобих и с гел масло на една руска марка, което според мен е 2в1, нещо като измивен гел и масло в едно. Интересен продукт е.

# 349
Момичета, какво масло бихте препоръчали за иключително суха кожа за лице, което да не запушва порите? миналата зима ползвах от бабасу и кожата наистина беше една идея по-жива и хидратирана ( на ръцете само то ме спаси тъй като имам студова алергия) но ми се струва, че оставаше една идея мазно и не попиваше достатъчно
П.С прерпоръка за хидратация + антиейдж ще е супер 🥰

# 350
  • Варна
Липидно,марула,камелия.Скваланът също е вариант.

Джаста Праста и аз ползвам душ олиата на Тесори,но им слагам по супена лъжица ЯЧРМ Grinning иначе са си жив душ гел макар и хубав. Хич ме няма с клепането с лосиони за тяло-мразя нещо да се пързаля и да лепне,а лятото пък съвсем не ги трая. Това ми е вариантът за някаква грижа за тялото.

# 351
Принцеска, да, и на мен ми харесват Тесоритата, че са и ароматни и задържат аромата си върху кожата, особено това с арган. Имам още две - едно с амла и едно с ориз, нещо такова май бяха, те ми се сториха не така ароматни, но това с арган определено е много ароматно и аромата му ми допада доста. Освен това измиват доста добре. Но.. дааа, и за мен са си чист душ гел, консистенцията им не прилича на душ олио и определено е различна от душ олиото на Дав и Нивея, които са си наистина маслени и като вид и като консистенция.

# 352
  • Варна
Не съм ползвала Дав и Нивея измиват ли добре? Имаше по едно време едни лосиони за душ на Леокрема съм ползвала такъв-също ми харесваше,но с тях пък голямо мазане пада в банята Grinning.
А от Тесоритата и аз най-харесвам аргановото. Трети път го купувам.

# 353
Да, измиват и то доста добре. Аз ги ползвам за лице и съм доволна. Свалят нечистотии и грим безотказно.

# 354
Момичета, бихте ли ми дали съвет кое масло би било по-подходящо за кожа с несъвършенства (пъпки и разширени пори), но суха - шипково или арганово?

# 355
  • Варна
Честит свети петък Simple Smile По-назад бях писала, че си направих смес за косата от амла (индийска билка) + кокосово масло. Амлата я дават много полезна за косата, заради високото съдържание на вит.С, но явно не е за моята коса. Може и да подхранва косата, но всъщност косата ми ставаше ужасна след тази комбинация. Сега ще ползвам амлата само в маски за лице. И чисто кокосово масло за косата. Simple Smile

# 356
Аз се кълна в действието на амлата за коса и използвам повече от 7-8 години.
Ако е на прах я смесвам с други индийски билки + вода, става каша, която нанасям и отмивам.
Ако е под формата на масло ми е по-лесно, мажа в корени и по цялата дължина, престоявам цял ден или колкото мога и отмивам. Не ми е любим аромата й, но се търпи, предвид ефекта на моята тъмна, небоядисана коса Simple Smile

# 357
Имам растителен глицерин, чудя се как да го ползвам и за кое по-напред. Прочетох отгоре-отгоре какво пише в нета, но да питам вие как и за какво го ползвате, смесвате.... нещо по-лесничко като рецепта.

# 358
  • Варна
Глицерин ползвам само в домашния еластисайзър.

# 359
  • Варна
Tual,
След амлата косата ми ставаше метла....Пробвах само с вода - супер трудно се отмиваше. Затова я смесих с кокосово масло. Ефектът пак беше ужасен. Не е като да не й дадох шанс. Явно не е за моята коса. А толкова се надявах да е окей, предвид факта, че я дават, че забавя побеляването, а вече имам бели косми и изпадам в ужас. Мисля, че месец я ползвах поне 2 пъти в седмицата. Стоях и половин час, спах с нея - е няма го този ефект на подхранена и гладка коса.

Общи условия

Активация на акаунт