Голямата тема за малките масла - 22

• 59 830
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
От години го ползвам,че е жълто жълто е ама никога не съм пожълтявала от него. Плескам го редовно вечер на околоочен и цяло лице-няма шанс да не съм забелязала.

# 421
Морингата - чудесно масло. Много хубаво. За мазане, за пиене не съм ползвала, не знам дали има. Но за лице е много приятно.

# 422
Здравейте, момичета! Моля, кажете от къде да се снабдя с това прословуто липидно масло 😁
И моля за съвет, опит с масла върху кожата нямам, кое би било подходящо за масаж, по-продължителен? Да бъде с по-лека текстура?

# 423
  • Варна
http://seisabansoap.eu/product.php?ProductID=92

Тук го има,но предупреждавам,че не съм тествала. На дневен ред са ми тая марка,защото много ми ги похвалиха.

# 424
Аз съм ги ползвала и потвърждавам - много са хубави маслата.

# 425
Благодаря много! Загледах се в този сайт, само тук намерих, но нито отзиви, нито произход пише на маслото и не се престраших
https://pearlsbubbles.bg/bg/maslo-ot-oveseni-yadki-lipidno-maslo-36
Ще се доверя на вашето предложение. А, дали става и за масаж липидното или трябва да взема друго? Тежко ли е като консистенция?

# 426
От години го ползвам,че е жълто жълто е ама никога не съм пожълтявала от него. Плескам го редовно вечер на околоочен и цяло лице-няма шанс да не съм забелязала.

Благодаря ти, може би слагам прекалено много. Нямах предвид, че трайно пожълтявам, а само при нанасяне, като се измия, няма следи:)  Би ли споделила кое масло ползваш?

# 427
  • Варна
В момента е на Биохерба. Като цяло съм доволна от марката и марулата и розмаринът ми са техни.

# 428
Здравейте, признавам си, че не съм чела темата, но искам да попитам дали някой е използвал маслото от амла от зоя върху косата си и какъв ефект е видял. Решила съм да започна да се грижа по-добре за косата си с рициново масло, витамин А и Е. В момента слагам кокосово масло по краищата и бадемово масло в корените няколко часа преди баня и наистина косата изглежда много по-добре.

# 429
  • Варна
Здравейте, признавам си, че не съм чела темата, но искам да попитам дали някой е използвал маслото от амла от зоя върху косата си и какъв ефект е видял. Решила съм да започна да се грижа по-добре за косата си с рициново масло, витамин А и Е. В момента слагам кокосово масло по краищата и бадемово масло в корените няколко часа преди баня и наистина косата изглежда много по-добре.

Аз не можах да се разбера с тази амла. С гъста къдрава коса съм, че започва и да побелява вече. И аз се ориентирах към амлата, защото чета много хубави неща за нея. НО! Опитах само амла с вода - много трудно я отмивам и после косата ми е суха. Пробвах да я смеся с кокосово масло и пак не ми харесва - пак трудно отмивам. И я ползвам в момента само за маски за лице. Иначе взех си я от Зоя и е на Хеннафокс.

Иначе се плескам стабилно само с кокосово масло от корените до краищата, хубаво омазнявам и стоя така с часове и после си мия косата.  Това е моя скромен опит с амлата.  Дадох й шанс, но не успях да намеря за сега начин да я ползвам върху косата си.

# 430
Gaburata - Не е съвсем по темата, но може да пробваш да си направиш маслен "извлек" с Амлата, става и с други билки. В стъклен буркан с размер по желание изсипваш базово масло - зехтин, бадемово, пшенично или каквото искаш, без твърди като кокос, карите и тн. Добавят се билките, в случая Амлата, като мисля половин пакет за 300-400 мл масло е окей като пропорция. Разбърква се добре, буркана се оставя на слънчево място и всеки ден се разклаща по няколко пъти. Казват че след седмица е окей за ползване, но колкото по-дълго седи, толкова по-наситено става маслото. Важно е да получава слънце, за да може добре да се насити и билките да пуснат полезните си съставки. Прецежда се през фин тензух/марля. След това може да се ползва в продължение на година. За всеки случай, за да се предотврати гранясване може да се сложи малко масло от витамин Е - действа като консерватор.

# 431
точно за масления извлек на амла питах от Зоя как се представя. Иначе наистина адски изсъхва косата ако се сложи като каша.

# 432
  • София
Според вас кокосово или какаово подходящи ли са за антицелулитен масаж с вендуза?

# 433
Кокосовото хидратира, а какаовото има стягащи свойства. Аз бих използвала какаовото, въпреки че с него е по-трудно, защото не е така мазно

# 434
Според вас кокосово или какаово подходящи ли са за антицелулитен масаж с вендуза?

Позволявам си да дам съвет по темата, тъй като мисля, че има и по-практичен и ефективен начин.
Прави си масажа с вендуза под душа с душ гел. А след душ нанасяй с електрически или механичен масажор специален антицелулитен продукт. Така комбинираш два похвата.

В случай, че се чудиш дали да не използваш специален АЦ продукт върху маслата - не, не може. Първо, ще ти е мазно или тежко и ще чакаш 800 часа да попие; и второ, тези масла "запечатват" и няма да допуснат продукт след тях да проникне в кожата.

Въпрос: Реших да пробвам размекване на черни точки с масаж с масло. Жожобата ми е свършила - откъде мога да намеря без да поръчвам онлайн, дали се продава в аптека нещо качествено?

Общи условия

Активация на акаунт