Голямата тема за малките масла - 22

• 59 821
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
  • София
bambinnah До сега все под душа с душ гел масажирам, но ми става студено за повече от 5-7 мин общо и на двете крачет. Което си е малко. Онзи ден с едно масло от авокадо изкарах по 20 мин на краче до като гледах филм и реших да сменя тактиката 😀. Не вярвам много на АЦ продукти, защото знам че най-важното е движение, храна и мноооооого ръчни хард мазажи 😉. Продуктите са като евентуално допълнение, но ефекта не идва от тях. Имам домашно Мезо, обмислях 10ина минутки за 1-2 пъти седмично да вкарвам Кройтерхоф Гела, че с годините мисля, че само той "подпалва" качествено.
По темата, днес масажирам с микс от кокосово и какаово 🙃.

# 436
  • Бургас
Здравейте,
Какво мислите за смесването на масло от облепиха, невен, моринга и сквален? С такъв микс може ли да се бори акне и да се предотвратят белезите от завяхващите пъпки?!

# 437
Здравейте, сдобих се с масло от лавандула, повлияна от така известната напоследък лавандулова вода,но нямам идея как да го ползвам. Моля дайте идея как да го прилагам за коса и лице. Четох, че може да се добави към преварена вода и да се ползва като лосион за лице, но пък другаде ми казаха, че не се разтваря във вода.
Препоръчват го при косопад да се добави в маската за коса, но аз маска която се втрива в корените не ползвам. С какви домашни продукти мога да го добавя, като маска за коса и лице?

# 438
За лице не съм ползвала, но в каквото и да се слага трябва да е доста разредено. За коса и по-точно скалп го слагам в микс от базови масла, които си ползвам 3-4 капки на 30-40 мл масла. Помага при косопад, работи добре и с ет.м. от розмарин.

# 439
Добавих сутринта няколко капки от лавандуловото масло към ежедневният ми крем на виши с риск да го съсипя, но добре си го чувствам на лицето. Исках по някакъв начин, като лосион за лице да го ползвам.

# 440
Арганово за косата е супер, аз слагам и на влажна след баня , преди да я издухам, слагам и когато е суха по няколко помпи , изобщо не омазнява / моята е суха , от боите дето се клепам/

На краката и по тялото мажа всякакво масло ,кожата ми се люспи, като на гущер каквото е по залежало към разваляне измазвам по тялото, също имам и екстра@2 върджин зехтин, мирише на маслини ,и с него се омазвам, пакпопива и е супер после

Краката мажа със свинска мас и невен, домашно приготвени, добавила съм и ванилия за аромат, стават много меки.
Здравейте, как приготвяте мехлема с невен.?

# 441
  • София...........
Здравейте Simple Smile
От години ползвам за краищата на косата си Арганово и Жожоба масло на Икаров. Сега съм решила да се впусна малко повече в малките масла, както за косата и за кожата и ароматерапия Wink Искам да си поръчам доста масла - 10-ина.
Интересува ме кои български марки масла са най-читави, загледала съм се в Ривана, Биохерба, Икаров, Етерика и Алтея органикс и има ли някоя от тези , която не бихте ползвали?
Благодаря:hibiscus:

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 00:07 от divna_

# 442
Доволна съм от тези на Алтея и Катеко. Много хубави имат и Дотера, но цените им не ми харесват.

# 443
  • на дъното
Аз използвам на Алтея и съм супер доволна 👍😊.

# 444
  • Варна
Алтея са хубави,Биохерба също стават. Ето тук можеш да погледнеш също
http://seisabansoap.eu/categories.php?CategoryID=5&page=1

# 445
Маслата от години са ми слабост. Ползвам основно на Алтея. Вчера си намазах обаче косата по дължина с чист зехтин. Резултатът е невероятна мекота и блясък.

# 446
Моите масла са на Дотера, полагат се на мой роднина, работещ във фирмата. Уви, малки шишенца и бързо свършват.

# 447
  • Варна
Зехтинът и на мен ми действа добре на косата,но го слагам в домашния еластисайзър вместо бадемово масло.
Последните дни си правя експеримент-вечер преди лягане намачкавам косата с няколко капки японска камелия,като обръщам с главата надолу и нанасям и по долния пласт от тила към краищата. Ефекта е супер,сутрин се събуждам със страхотни къдрици и без объркана коса на тила/спя вързана/.

# 448
Приятели, да питам относно домашен балсам за устни.
Намерих си рецепта, но искам да знам как да го сложа в гилзата? Някой с опит да помогне. Благодаря Simple Smile

# 449
  • На черешатааа
Скрит текст:
Зехтинът и на мен ми действа добре на косата,но го слагам в домашния еластисайзър вместо бадемово масло.
Последните дни си правя експеримент-вечер преди лягане намачкавам косата с няколко капки японска камелия,като обръщам с главата надолу и нанасям и по долния пласт от тила към краищата. Ефекта е супер,сутрин се събуждам със страхотни къдрици и без объркана коса на тила/спя вързана/.
Може ли линк или снимка на японската камелия?  Че това ми е мерак ефект от доста време за косата, а моята е като твоята по спомен от другата тема Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт