Голямата тема за малките масла - 22

• 59 877
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, от месец чета всичко споделено сега и назад. Имам невъзможен косопад последните години.
От прочетеното има нещо, което не ми е ясно - масла с високо съдържание на мазнини (зехтин, рициново масло) би трябвало да се нанасят на суха коса/скалп, защото водата ще им пречи да се абсорбират. От друга страна (рициновото например) се използват за "запечатване" на влагата и се нанася на влажна коса.
Аз съм си наумила да си направя маска с рициново масло, зехтин, масла от розмарин, салвия, мащерка, гроздови семки, жожоба и лавандула.
Как ще бъде най-силен ефекта й - на влажна или на суха коса и скалп?

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 21:58 от Аля_2012

# 301
Маски нанасям на суха коса, преди миене.
Упорит косопад преодолях с маска от разбит жълтък, зехтин и рициново масло. Впоследствие започнах да добавям масло от кафе, лавандула и розмарин.

# 302
https://www.lekar.bg/43467/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE … 0%BF%D0%B5%D0%B9/
С масло от репей знам, че успешно се преодолява косопад. Аз го използвам и като добавка в боята за коса, много добре се подхранва. Купувам го на супер цена от руските магазини " Берëзка". Наскоро си купих и голяма бутилка студено пресовано за консумация от един фермерски пазар, на български производител, но не помня името му - ще проверя и мога да напиша допълнително. Репей и рициново са най- добрите при косопад, но за него си има често някаква вътрешна причина и трябва да се търси каква е.

# 303
Вътрешната причина е ясна - варира леко ТСХ (но не толкова, че да пия хормони) и ЕГН 😉. А как ползваш рициновото ии репея - заедно в боята ли?
Дидичка, И аз досега си правех маски на суха коса. Но напоследък попадам и на друга информация (за нанасяне на влажна) и се зачудих дали не правя нещо грешно. Така преди година разбрах, че няколко месеца съм слагала ампули за косопад на изсушена коса, а трябвало на подсушена, и аз си мисля че правя нещо.

# 304
Ами приготвям боята и сипвам на око нещо като две супени лъжици от репея, разбърквам хубаво и нанасям както обикновено. С рициново съм правила маската от предишния пост, също на суха коса.
Siltona се казва българското от репей - него слагам в салати и др. - много е полезно за щитовидната жлеза, особено, ако не ядете редовно риба.
https://www.siltona.bg/

# 305
  • Варна
Когато слагам масла само по скалпа не навлажнявам дължините. Ако ще слагам и по тях обаче го правя. Само кокосово масло нанасям на суха коса.

# 306
Тайга, пишеш, че си поръчала конопено масло от Алтея, би ли споделила за какво го ползваш? Поръчах го и аз, но още нямам идея как точно се прилага.

# 307
  • на острова на мечтите
И аз имам конопено олио. Може да се слага на салата,или храни въобще, това което аз закупих директно от производителя.
Но ще ми е полезна и друга информация!

# 308
На моето изрично пише, че не е за вътрешен прием

# 309
Аз моето го ползвам само за лице.

# 310
репей - него слагам в салати и др. - много е полезно за щитовидната жлеза, особено, ако не ядете редовно риба.
https://www.siltona.bg/
Бял трън и репей едно и също ли са?

# 311
Да, доколкото знам

# 312
Различни са.
Скрит текст:
Репеят е кореноплодно растение. Расте нависоко и достига над метър височина. Формира листа със сърцевидна форма и лилави цветове, подобни на тези на белия трън.  

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 11:49 от Tual 🧿

# 313
Хм, в сайта на Силтона предлагат бял трън, затова се зачудих  🤔

# 314
Здравейте Flowers Bouquet Може ли да ми препоръчате масло/масла, които помагат в борбата с бръчките?
извинявам се ако темата вече е обсъждана!

Общи условия

Активация на акаунт