Голямата тема за малките масла - 22

• 59 894
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
От къде в София купувате масло от черен кимион?

# 376
Поръчах от Зоя, вероянто го имат и в магазините си, ако са ви в близост. Препоръча ми го един турчин, чиято сестра има онко клиника в Истамбул и се прилага за превенция и съпътстващо лечение и там. В нета има много информация, а човека ми разказа неща и от личен опит. Каза ми, че за един лечебен курс се изпиват общо 200-250мл. Не знам кога може да се повтори, ще прочета, само да успея да го преглъщам сутрин това масълце Stuck Out Tongue Winking Eye Вероятно не е панацея, но ако помогне на някого, ще се радвам, аз мога да споделя след края на курса.

# 377
Поръчах от Зоя, вероянто го имат и в магазините си, ако са ви в близост. Препоръча ми го един турчин, чиято сестра има онко клиника в Истамбул и се прилага за превенция и съпътстващо лечение и там. В нета има много информация, а човека ми разказа неща и от личен опит. Каза ми, че за един лечебен курс се изпиват общо 200-250мл. Не знам кога може да се повтори, ще прочета, само да успея да го преглъщам сутрин това масълце Stuck Out Tongue Winking Eye Вероятно не е панацея, но ако помогне на някого, ще се радвам, аз мога да споделя след края на курса.
Който не може, да пробва с цели зрънца от черен кимион. Почти не променят вкуса на храната, ако се приемат с нея, а в някои отношения може да се окажат и по-ефективни от маслото, което с течение на времето и контакт с въздуха губи качествата си.

# 378
  • София
Пак в Зоя. На по - едри парчета е, но сигурно лесно може да се стрие на прах. За какво ще се използва?
Търся за мъжа ми! Проблем с венците! Ужким вършело чудеса, но трябвало да се постоянства!
Ако не друго, то няма да навреди!

При кървене на венците - етерично масло от geranium. Според книгата на Danièle FESTY, може да се прилага директно върху венците с пръст (ако се притеснявате може да се разреди с малко зехтин) + жабурене с няколко капки от същото масло в малка чаша топла (не гореща вода). Това етерично масло има силно кръвоспиращо действие

# 379
Момичета, колко капки масло от чаено дърво може да се слага в шепа шампоан за здравина на скалпа?

# 380
Момичета, колко капки масло от чаено дърво може да се слага в шепа шампоан за здравина на скалпа?

Мисля, че една капка е много за шепа шампоан. То е доста силно етерично масло все пак, но нека и другите да кажат.

# 381

Мисля, че една капка е много за шепа шампоан. То е доста силно етерично масло все пак, но нека и другите да кажат.
Аз лично слагам 7. Мисля, че така пишеше и в листовката. Ефикасно е срещу пърхот. Ползвам го и за маски с хума за лице. Също слагам по 7 капки. Почиства ми идеално кожата.

# 382

Аз лично слагам 7. Мисля, че така пишеше и в листовката. Ефикасно е срещу пърхот. Ползвам го и за маски с хума за лице. Също слагам по 7 капки. Почиства ми идеално кожата.

В коя листовка точно пише, че на шепа шампоан се слагат 7 капки? Какво масло точно използваш? Да не би да е някаква смес с базово масло? Наистина съм убедена, че това количество, което описваш е много повече от нормалното. А знаете, че етеричните масла не са безобидни ако не се използват в правилни дози.

# 383
  • Варна
6-10 капки на 200мл. шампоан да,но на доза за измиване,която от свестен шампоан е 5-10мл. е прекалено.

# 384
Една капка е добре. Не съм си мила коса с чаено дърво, но съм имала проблеми с кандида и се замивах с вода + няколко капки чаено дърво. Много облекчаваше сърбежа.

# 385
Аз съм слагала около 7-19 капки в шепа шампоан, но трудно се измирисва косата. Не ме е дразнило, но това в месеца веднъж де.

# 386
Моят домашен дезифенктант. По магазини и аптеки са изчерпани геловете, затова забърках с налични у дома :

Мента, маслен извлек ж. кантарион, чесън, спирт, раст. глицерин, тамян и лавандула - етерични, алое гел китайски, купен отдавна.

# 387
Сложих 3-4 капки чаено масло на шепа шампоан , даже се уплаших, че прекалих, но засега нямам оплаквания от скалпа. В бъдеще ще слагам по-малко, но идеята ми е в месеца веднъж да го правя с цел превенция на гъбички и проблеми със скалпа. Също на гъбата си с лосиона за тяло капнах малко, тъкмо да си дезинфекцирам и гъбата.
Бихте ли ми препоръчали евтина и надеждна аромалампа да си прочиствам и освежавам въздуха в апартамента с маслото от чаено дърво?

# 388

В коя листовка точно пише, че на шепа шампоан се слагат 7 капки? Какво масло точно използваш? Да не би да е някаква смес с базово масло? Наистина съм убедена, че това количество, което описваш е много повече от нормалното. А знаете, че етеричните масла не са безобидни ако не се използват в правилни дози.

На Ривана маслото използвам. И даже греша май в капките, че са 7, но аз толкова си слагам...в листовката пише 10-15 капки към 100 мл. шампоан. И да, човек после си ухае на чаено дърво.
Ето линк: https://www.rivana.eu/Chaeno-durvo

# 389
  • Варна
Здравейте, бихте ли ми препоръчали книга за етеричните масла и ароматерапията от личен опит. Колебая се между няколко в сайта на Ориндж..🤔

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 20:55 от milenskidv

Общи условия

Активация на акаунт