Голямата тема за малките масла - 22

• 59 702
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Мерси мадами, аз го търся за мазане кожата ми е толкова суха , че след баня така ми опъва имам усещането , че ще се сцепи като чаршаф Wink

Зехтина е добра опция но после мириша на гренясала манджа, а с какаово хем омекотява хем мммм иде ми да се изям.

# 556
В ДМ какаово масло има и на Ривана, доколко е качествено обаче е друг въпрос.

# 557
  • София/Севлиево
А масло от макадамия къде мога да намеря?Да не е от чужбински сайт.Също и от шеа...

# 558
  • София
Аз ползвам изключително много макадамия масло от няколко години.Купувам на Алтея голямо шише. Особено за след плуване ми е идеално.

# 559
  • София/Севлиево
Аз имах преди,но не помня от къде.Ползвах го за косата си и вчера като къпах кучето на шампоана му пишеше,че е с масло от макадамия,та се сетих за него и колко добре влияеше и на моята коса.Благодаря,ще потърся.

# 560
Здравейте момичета,

някой знае ли рецепта за приготвяне на лек крем или лосион, който да попива лесно и да не оставя мазен филтър върху кожата? В нета има много рецепти, но повечето са с тежки масла, които сега за лятото не са много подходящи. По- точно не обичам да ми лъщи кожата и да стои мазна, а точно обратното - искам да стои овлажнена. Става въпрос за крем за лице или за лосион за тяло.
Благодаря ви!

# 561
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Отдавна не съм писала, но изчетох последната тема с удоволствие.
И отговор по въпросите за запис, макар темата да е преполовена вече Wink

1. Кои са маслата, които използвате най-често? За какво и как ви се отразяват?
Много масла ползвам, но последните 5 години не оставам без Ямайско черно рициново масло,  масло (мас) Ему и арган. Както и японска камелия. Последно време много се зарибих по етеричните масла. И преди съм ползвала доста, но само цитрусови, лавандула, розмарин, лаврово, джинджифил, канела, както и жасмин (чисто заради аромата) и любимата Магнолия Heart  Жасмина и Магнолията ги ползвам чисто за парфюмиране. Купих си ги в края на бременността, защото докато бебето е малко не е добре парфюмиране със стандартнте парфюми. Направих си тогава 10% разтвор в 10 мл. базово в ролон флаконче и си слагах около пулсните точки на шията, на китките. После, като стана на година и половина започнах да слагам парфюм като съм с нея (преди това слагах парфюм само като излизах без нея). От известно време като се наложи да се гледаме заради наложените мерки започнах пак да си слагам от тях и на нея също по малко, защото и тя е малка госпожица на 3 и половина и също иска парфюм Heart Eyes Каза ми, че й мирише на мама. Предплагам свързва миризмата с мен.
Напоследък много се зарибих по маслото от безсмъртниче. Направила съм си за лице смес арган 50 мл. (заради ниския индекс за образуване на комедони -0), 30 капки безсмъртниче и 15 капки тамян. За тяло смес 130 мл. Базови масла - Арган, слива, коноп, лешник, малко карите и малко ЯЧРМ с 30 капки безсмъртниче, 15 тамян, 20 джоджен (сладка мента). Джоджена е от любимите ми масла. Просто аромат на свежест и щастие.
Другата смес е за дължини на косата и за скалп и корени.
За дължини - коноп, черен кимион, арган, карите, ЯЧРМ с лавандула, розмарин, индрише.
За скалп - Ему, ЯЧРМ,  арган, коноп с черен пипер, лавандула, розмарин, джинджифил, джоджен.

2. Кое масло не сте пробвали още, но имате намерение да купите скоро и защо?
Не съм пробвала масло от маточина и ще поръчам него. В Бългаия имаше много производители на това масло, но не намериха пазар за него и постепенно изкорениха насажденията (някой от тях). Иначе Дотера маслото е българско.

# 562
Използвам основно сусамово масло за лицето, докато четях за Аюрведа и оттам се повлиях. За пиене или масло от черен кимион или ленено - сутрин на гладно една чаена лъжичка с чаша вода. За арома терапия, смес от етер. масла от сладък портокал и бор в арома лампа. Оглеждам се за дифузер.

# 563
Magnolia, хубаво е маслото от безсмъртниче, но препоръчаната концентрация от масла за лице не бива да надвишава три процента, а най - безопасна за употреба е концентрация от един процент, така може да се използва внимателно и в околоочната зона. Голяма концентрация на етерични масла приложени на лицето може силно да увреди кожата. За препоръчване е да се редуват с хидратираща грижа през топлите месеци или денем.Тук качвам първата попаднала ми на телефона таблица, дано е от полза, иначе в нета се намират и за всеки отделен продукт.

# 564
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз ползвам изключително много макадамия масло от няколко години.Купувам на Алтея голямо шише. Особено за след плуване ми е идеално.

От ший (картите) ползвам ежедневно след нощния крем ... килограми сигурно съм измазала, но от това на Алтея съм най-доволна.

# 565
  • София
Magnolia, хубаво е маслото от безсмъртниче, но препоръчаната концентрация от масла за лице не бива да надвишава три процента, а най - безопасна за употреба е концентрация от един процент, така може да се използва внимателно и в околоочната зона.

Да, запозната съм с разреждането, затова за тяло направих около 2% разтвор, което е добре за здрави хора в зряла възраст. 65к. на 150 мл. От около 4% направих това за лице, но то ще се ползва еднократно (вече е към края си) и след това ще направя 2% и за лицето. Слагам и около очите, като пазя да не доближи зоната на миглите отдолу  и подвижния горен клепач. Ползвам само вечер,  защото през деня е много слънчево.

# 566
здравейте ,имате ли идея това да ли наистина пази от комари- племенниците ми са на половин годинка иии не искам да ги мажа с нищо, предпочитам арома масла , но не знам доколко щеса ефикасни?

https://sopharmacy.bg/promo-florame-elektricheski-difuzor-kontak … o-maslo-10ml.html

# 567
Ефективно при нас е цитронела масло, смесено с много малко базово/захтин примерно/ и натъркване на глезени, сгъвки на ръцете, шия. Когато съм на балкона - аромасвещ в стъклена чаша с цитронела, купена.
 Този дифузер-на първо четене - не видях какви масла са смесени....

# 568
  • София
От това, което четох, освен цитронела, едно от най-ефективните против комари масла е лимонов евкалипт. Тази година и аз си приготвих собствен шпрей. Доста е ефективен. Мога да дам рецепта по късно.

# 569
безсмъртниче. Направила съм си за лице смес арган 50 мл. (заради ниския индекс за образуване на комедони -0), 30 капки безсмъртниче и 15 капки тамян.
Тъкмо днес се сдобих с масло от безсмъртниче и флорална вода( приятелка купува от производител и ми взе и на мен ) но аромата му ме потресе ( много съм чувствителна към миризми )
Трбява да обмисля как да го използвам. Може ли самостоятелно в/у нощен крем ?

От кое масло от тамян сте най-доволни ?

Дотера са български или това от маточина е българско ?

Общи условия

Активация на акаунт