Голямата тема за малките масла - 22

• 59 700
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Останали са ми няколко масла на Алтея и си ги ползвам, доволна съм, но не знам защо реших, че може би има нещо по-добро на пазара вече.
Най-голямата простотия, която бяха чула от дистрибутор на Дотера, опитващ се да оправдае супер високите цени, беше, че билките се беряли от не знам си колко хиляди метра надморска височина и можело да се прави от висококвалифицирани за тази работа хора и затова трудът им бил много скъп. Дали не спомена и Алпите, сега чак ме е яд, че не помня точния цитат.  Satisfied

# 586
За това минах на българско. Всичко, което ми трябва като добавки, масла и пр. го търся наше. Що билки, мед и екстракти изнасяме за стотинки от Бг и после ни ги връщат скъпо, и ние се хващаме като балъци за марката....ееех. ядосах се

# 587
Ето една статистика, за тези от вас, които се интересуват. https://www.essentialoilhaven.com/best-essential-oil-brands/
Аз не съм в БГ и затова не мога да се снабдявам с бг- масла, но ако бях сигурно щях да си купувам и аз такива. Но от предложените в линка, аз си купувам от последните две фирми (№9 и №10) и съм много доволна. Скоро си купих лавандула от тукашна фирма и отзад  на етикета с големи букви пише че е брана от България.

# 588
  • Edinburgh-UK
Ето една статистика, за тези от вас, които се интересуват. https://www.essentialoilhaven.com/best-essential-oil-brands/
Аз не съм в БГ и затова не мога да се снабдявам с бг- масла, но ако бях сигурно щях да си купувам и аз такива. Но от предложените в линка, аз си купувам от последните две фирми (№9 и №10) и съм много доволна. Скоро си купих лавандула от тукашна фирма и отзад  на етикета с големи букви пише че е брана от България.
Много хубаво , обаче тези фирми ги няма в Европа. И аз не съм в България и от въпросните фирми само на doterra и young living ги има в Европа. Ако можех бих си купувала  български масла .

# 589

И аз трудно се снабдявам, но може да пробваш от тук. Имат доставка за цял свят.

Скрит текст:

# 590
Алтея органик в последно време се появявя в tkmaxx, щастие голямо. Да видиш любима Бг марка. Иначе поръчвам от онлайн магазин в eBay. Първите години от Зоя Бг, правят доставки в чужбина.

# 591
Lygia, много ти благодаря! Чудесно изглежда страницата им! Разгледах и доставките, цените, ще си помисля.
Аз иначе поръчвам от Амазон и от една тукашна фирма, която ми харесва много, но заради пандемията много от продуктите им липсват  и не знам кога ще имат в наличност.

# 592
  • София

Статистиката, която сте посочили е само с американски фирми. Ако маслата ще се ползват в Бг или дори в Европа, е много по-разумно и изгодно да се полват масла на български и европейски производители. Имайте предвид, че маслата произвеждани у нас са само за козметична употреба, предполагам поради липса на сертификати и кадри, които да ги подготвят за сертифициране. Има и много добри европейски марки ЕМ, които са от биологично производство и са изследвани във външна независима лаборатория за чистота и състав. За разлика от маслата на Yang living и Doterra, които нито са сертифицирани от биологично произвоство, нито пък са изследвани за чистота от независима лаборатория. Тоест всичко, които парадират, че са, е единствено на доверие. Дистрибуторите им, които казват, че са сертифицирани ароматерапевти са изкарали курсове по 150-200 часа за такива.

Както много пъти съм споменавала, чета информация за ЕМ основно на френски език.  Франция е страна, в която има дългогодишна традиция (също както и в БГ) с отглеждане на растения за ЕМ, както за козметични, така и за терапевтични цели. В повечето случаи там ароматерапевтите са вече дипломирани фармацевти, които учат допълнително 1-2 г за ароматерапевти и натуропати. Мисля, че има много строги изисквания за описанието на рисковете при ползването на всяко масло, защото наистина винаги е упоменато за кой не е подходящо и какви са рисковете.

Какъвто не е случая с Дотера и Yang Living. Няколко пъти съм питала в групи на Дотера дали маслата им са биологично сертифицирани и какви рискове крие използването на дадено масло, например Eucalyptus Radiata при астма или Salvia sclarea и Fennel, които имат естрогено подобен ефект и са абсолютно противопоказани при хормонозависим рак, история в семейството с такъв, ендометриоза и фибром и други хормонозависими състояния. За съжаление отговори така и не получих, а въпросите ми бяха изтрити от администраторите на групите. Сами можете да си отоговорите защо се получава така.

# 593
Не мисля, че имат по толкова много часове. Сертификати им беше поискала една колежка - нямат.
За мен, ако не е за аромалампа - макар и там да има възможни несъвместимости, като мента и астма, например, е най - разумно да си потърси човек лекар - ароматерапевт, но не знам за такъв в Бг.
За козметични цели, както и да е, но за лечение - трябват много повече знания от кратък курс.

# 594
Да, аз посочих тази статия, за да се види, че не са само  Yang living и Doterra. Несъмнено България и Франция имат дългогодишна традиция и слава в тази област.
Иначе за пиенето на масла- признавам си, че нямам нужните знания. Единствено наскоро пих Oregano oil & vit.E, vit.D на Holista, заради здравословен проблем.

# 595
  • София
Дотера съм пробвала само от направен бленд с кокосово масло и няколко етерични за хрема за малката. Даже не съм сигурна какво точно има вътре. Приятелка, която е дистрибутор не за да продава, а за да ползва за себе си ми го направи. Но върши работа. Аз не ползвам никакви капки за нос за малката, освен това и разтворени във физиологичен разтвор ШС 3.
Дотера да качествени масла. Скъпи са,  за нашия бюджет. За американския не толкова. Те са типичната американска продажна система, която ние определяме като пирамида. Пестят от реклама, физически магазини и заплати за да подсигуряват на дистрибуторите разни благини. Не са само те така, много фруги да на същия принцип, като това не гинправи мош продукт или прехвален, просто скъп за нашия стандарт. Дотера използват български суровини в тяхната дистилетия в Добрич, а което не им стига купуват от български производители. Категорично лавандулата им е българска, но от точно определен сорт - то има няколко маслодайни сорта, които се отглеждат в България. Безсмъртничето също е българско, както и маточината. За розовото масло да не говорим.
За безсмъртничето съм ср интересувала доста. Изчетох огромно количество информация. Единствения сорт, който е добър за ЕМ е Хеликрисум Италикум. Другите сортове не стават. И най-важно е състава му и особено процентното съдържание на Нерил ацетат, който в сорта Италикум е между 25% и 43%, за разлика от другите сортове. 43% много рядко се постига като 25-30% се смята за много добро о такова е и това на Дотера.  За мен обаче е безумно скъпо, поне с интензитета, с който го ползвам,  не само за лице, арома лампа, но и за тяло и е немислимо да го купувам,  па макар и с 25% отстъпка като за дистрибуторите. Затова след много ровене и търсене си намерих един производител, чието масло е с малко над 27% Нерил ацетат и се заредих с няколко шишенца. За съжаление още малко е останало от това масло.  При него 5 мл. е към 60лева, а 10 мл е 100 лева, което е чудесна цена.
Много е вълшебно това масло, когато е качествено. Приятелка ми сподели, че баба й си е възстановила 50% от слуха с това масло.
Относно дистрибуторите на Дотера - за.лечение не бих се доверила на някой от тях, заради недостатъчноте познания. Всеки може да стане дистрибутор - това не го прави компетентен.

Иначе аз лично предпочитам български ЕМ, когато е възможно. Френските също са много добри, особено лавандулата.

По-назад видях питане за репелент за малки деца. Аз ползвах това за дъщеря ми и племенника ми. От 0 месеца е и има ЕМ от гераниум, цитронела, лавандула.
Ефикасно е, но през 3 часа трябва да се подновява апликацията с него. Аз също го ползвам - обичам аромата на индрише.

https://moeto-zdrave.com/%D0%97%D0%B0%D0%BD%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D … D0%B0%D1%80%D0%B8

Иначе за контакт за малко бебе съм ползвала едно на Чико. На принципа на ултразвук е, но е за малки помещения 10 кв.м.

# 596
  • Варна
Мagnollia,

Би ли споделила кой е производителя, от който купуваш безсмъртниче?

# 597
Lygia, много ти благодаря! Чудесно изглежда страницата им! Разгледах и доставките, цените, ще си помисля.
Аз иначе поръчвам от Амазон и от една тукашна фирма, която ми харесва много, но заради пандемията много от продуктите им липсват  и не знам кога ще имат в наличност.

a_tita Много е удобно. Аз ги ползвам за други продукти, но вече доста поръчки са ми обработили за чужбина.

Мagnollia,

Би ли споделила кой е производителя, от който купуваш безсмъртниче?

И аз бих искала да знам.

# 598
Здравейте !
Някоя от вас дали е открила сполучлива рецепта за след епилация?
Появяват ми се 3-5 подкожни косъмчета  краката ми стават на рани, язък че са епилирани. Не мога да сложа нещо късо. А за бързо заздравявяне мисля шипково четох, а при вас действащя рецепта?

# 599
ani-ali, а правиш ли пилинг ли преди епилация? При мен така се реши проблемът, правя си ексфолиант за тяло от утайка от фино мляно кафе и малко сусамово масло

Общи условия

Активация на акаунт