Голямата тема за малките масла - 22

• 59 638
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, чета ви с голям итерес и бих искала да попитам дали имате впечатления от маслата на Боталайф?Като цяло и аз ползвам на Алтея, Катеко, Арометера и някои на  До Терра, но наскоро попаднах на Боталайф,за които търся още мнения... Турски са и са подходящи за вътрешна употреба според указанията .

# 631
Аз съм ползвала на Botalife маслото им от нар.Хареса ми,но го измазах зимата,за лятото е тежко.Бих пробвала и други техни масълца.Смятам,че щом ги дават за пиене,значи са чисти откъм състав.

# 632
  • София

Доставката до Бг е 7 евро, при поръчка над 70 евро е безплатна. Доставят с федекс до адрес. Около 10-11 календарни дни от пускането на поръчката. Едва ли до Англия и с превозвач ще е по бързо, и много по евтино.

Разгледай има качествени базови масла, голямо разнообразие от флорални води. Спокойно можеш да направиш 70 евро. Ако имаш нужда - мога и аз да ти помогна.

Благодаря ти много Simple Smile
Аз ще направя повече от 70евро, даже двойно най-вероятно, защото си харесах доста неща. Много хубав сайт с много полезни обеснения (добре че е гугъл преводач Simple Smile ) и просто ти иде да останеш часове и да разглеждаш.
Ще поръчам до България тогава.

Магнолия, ако ти се чете, пък и макар и на Френски с гугъл, ето ти моите 2 любими сайта за четене

https://www.compagnie-des-sens.fr/les-conseils-de-la-compagnie-des-sens - тук най-хубаво е, че можеш да търсиш подходящо масло по болест, по определено свойство на маслото или по определена съставка. Когато търсиш по болест ти дава и едно масло и синергия от няколко, ако има повече от едно ги подрежда от най ефикасното надолу. Има и подробни описания на всяко масло с най честите му употреби и най-добрата алтернатива. Единственият недостатък е, че в търсачката трябва да пишеш на Френски, а не можеш да търсиш по латинското наименование.

https://www.myrtea-formations.com/index.php?mod=aromatheque - това е сайт на организация, която провежда обучение на ароматерапевти.  Това са относително  кратки описания на основите етерични масла, но много добре подредена и структурирана информацията.

По едно време чак ми се прииска да си направя блог, в който да превеждам и подреждам информацията, защото на бг няма толкова задълбочена и добре поднесена инфо, но осъзнавам че това е много време,  което в момента нямам.

# 633
pkrassimira, много полезна информация, благодаря! Flowers Hibiscus
За съжаление не знам френски, но с преводач става горе - долу за ползване. Зачетох се в съветите им за дифузери, за комбинирана полза от ароматизиране и терапевтичен ефект препоръчват пулверизатор за етерични масла с помпа и стъклени дюзи. Образувал фина мъгла, но бил мощен и ставал за големи помещения.Така звучи с преводача. Пише, че издавал лек шум от помпата.Голямата ми молба е ако ползва някой такъв тип дифузер да ми даде препоръка и съвет откъде да го взема. Flowers Leaves

# 634
pkrassimira, много полезна информация, благодаря! Flowers Hibiscus
За съжаление не знам френски, но с преводач става горе - долу за ползване. Зачетох се в съветите им за дифузери, за комбинирана полза от ароматизиране и терапевтичен ефект препоръчват пулверизатор за етерични масла с помпа и стъклени дюзи. Образувал фина мъгла, но бил мощен и ставал за големи помещения.Така звучи с преводача. Пише, че издавал лек шум от помпата.Голямата ми молба е ако ползва някой такъв тип дифузер да ми даде препоръка и съвет откъде да го взема. Flowers Leaves
Pkrasimira много полезна информация ни поднасяи, благодаря !

# 635
  • София

По едно време чак ми се прииска да си направя блог, в който да превеждам и подреждам информацията, защото на бг няма толкова задълбочена и добре поднесена инфо, но осъзнавам че това е много време,  което в момента нямам.

Много ти благодаря за линковете! Ще си чета с преводач, сравнително добре превежда гугъл.
Относно блога - направи задължително!  Аз имам мания по продукти за коса, от години чета много за грижата за косата и от две години съм купила и хостинг и домейн, но нямам много време да направя сайт-блог, макар че в момента с един дизайнер на сайтове ще го правим. Междувременно си направих страница във фейсбук, където започнах да си пиша статии за продукти за коса. Много е притно. Сега подготвям няколко статии, една от които е за маслата - етерични и Базови, които са прекрасни за косата, кактои няколко рецепти за терапийки за коса.
Така че, ако нямаш много време да се занимаваш с блог - най- лесно е да си направиш страница. Hug

# 636
Мagnollia, коя е страницата ти във facebook?

# 637
  • София
Мagnollia, коя е страницата ти във facebook?

Не знам дали няма да се приеме за реклама, но ако напишеш във фейсбук търсене на  Hairholic трябва да ти излезе моята страница.

# 638
Здравейте,  против ухапване от комари и при вече налични нахапвания маслото от лавандула с друго масло ли трябва да го разтворя , или мога да си прибавя към спирт и да пръскам  т.е спирт + лавандулово масло освен да успокои вече наядените места може ли да предпазва ?

# 639
Не зная дали помага лавандулата. На кърпичките против комари, които купих, пише Карамфилово масло, аз добавих в пакетчето капки цитронела, *подсилих*ги и с тях обтривам глезените и ръцете.

# 640
Не зная дали помага лавандулата. На кърпичките против комари, които купих, пише Карамфилово масло, аз добавих в пакетчето капки цитронела, *подсилих*ги и с тях обтривам глезените и ръцете.

сега ги видях маслата , поне в зоя са сравнително бюджетни първите резултати , ще ги пробвам , благодаря , ще  търся и за лавандулата още инфо

# 641
Чувала съм, че лавандулова вода+ масло от мента е помагало против ухапвания от комари.

Здравейте,  против ухапване от комари и при вече налични нахапвания маслото от лавандула с друго масло ли трябва да го разтворя , или мога да си прибавя към спирт и да пръскам  т.е спирт + лавандулово масло освен да успокои вече наядените места може ли да предпазва ?

# 642
Аз капвам капка лавандулово масло на стара таблетка от Райд -този който се включва в контакта. Ароматизира целият апартамент и гони комарите.

# 643
Момичета, препоръчайте ми качествена и достъпна марка рициново масло. Ще ползвам за маски за коса.

# 644
За коса си вземам от аптеката - не зная какво е качеството, но ми излиза лев и нещо за 40 мл.

Общи условия

Активация на акаунт