Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните принципи на диетата за идеално тегло и отлично здраве?
Кои са основните хранителни групи за всеки ден от диетата?
Какви са някои от предизвикателствата и успехите, пред които са изправени участниците в диетата, какви стратегии използват участниците, за да се справят с предизвикателствата на диетата и по време на диета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните принципи на диетата за идеално тегло и отлично здраве?
Диета за идеално тегло и отлично здраве включва разнообразие от зеленчуци, бобови растения, кореноплодни зеленчуци и пълнозърнести храни. Между храненията трябва да има минимум 4 часа разлика в белтъчния ден, а през останалите дни - 3 часа. В белтъчния и варивния ден е позволено да се консумира хляб. Въглехидратният ден включва десерт за вечеря, като лентичка черен шоколад е задължителна. В деня на плодовете промеждутъкът между храненията трябва да бъде минимум 2 часа. Препоръчително е да се пие поне 2 литра вода дневно, както и чай и плодово-зеленчукови сокове. Алкохолът е забранен по време на диетата, а плодовете са задължителни за закуска.
-
Кои са основните хранителни групи за всеки ден от диетата?
В протеиновия ден се консумират месо, риба, яйца, мляко и млечни продукти, сирене, кашкавал и извара. Варнивният ден включва ориз, боб (зрял и зелен), грах, царевица и леща. Въглехидратният ден включва захар, брашно и тестени изделия (като пица), сладкиши, плодови сокове, кетчуп и сос от гъби. В плодовия ден се консумират само плодове или зеленчуци по избор. Водният ден включва само вода.
-
Какви са някои от предизвикателствата и успехите, пред които са изправени участниците в диетата, какви стратегии използват участниците, за да се справят с предизвикателствата на диетата и по време на диета?
Участниците се сблъскват с различни предизвикателства и постижения, като някои се борят да спазват режима си, докато други споделят успешни резултати. Те използват различни стратегии за справяне с предизвикателствата на диетата, включително устояване на преяждането, използване на приложения за проследяване на напредъка си и организиране по-добре. Участниците изпитват предизвикателства като глад, изкушения от храна, липса на мотивация при качване на тегло и трудности при спазването на строг режим. Някои също се борят със здравословни проблеми, които влияят върху резултатите от диетата. Те използват различни стратегии за справяне с тези предизвикателства, като планиране на хранене за няколко дни напред, избягване на изкушения, упражняване на дисциплина и използване на различни видове храни в съответствие с правилата за диета.
-
Вярно ли е, че по време на 90-дневната диета не трябва да се използват подправки, включително сол?
-
Какви подправки са разрешени по време на 90-дневната диета?

Същия обяд и вечеря съм планувала за следващия въглехидрат, като Стефи
Дай Боже всекиму, както се казва. Явно ти обработваш добре въглехидрати ... аз съм "тихата скръб" в това отношение, не ми понасят особено.

Може някой друг от фамилията да ги изяде, преди да са ферментирали. Ще помисля какво да ям през деня. Може да си купя от близкия плод и зеленчук ябълки, имат едни които са хем сочни, хем не много сладки. Планирала съм да изям около 30г. орехи, да не ми изхвърчи ума.