Копнеж за бебе тук събра ни, споделяме си радости и драми. - Бебеправене - Тема 362

• 25 077
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • София/Севлиево
Добро утро и от мен.И аз снощи малко си пийнах-чаша бира и чаша домашно вино.Пък цикъл няма и не усещам скоро да има... Може да съм попаднала в онзи период, когато ми идва през около 60 дни(последния път бе 2016-та и веднага след това забременях с тризнаците,та кой знае)...

# 646
Единствено и само по празници си позволявам нещо лекичко бейлис,мартини, джин с тоник  не съм противник , но не мога да пия, сестра ми е същата. Една чаша вино на ден не мисля, че ще е проблем, всеки решава сам за себе си, а цигарите ги спрях преди две години и от тогава съм и вегетарианка.

# 647
Ще си позволя да нахлуя в разисквана тема, Съншайнче, подкрепям те с 2 ръце!!!
Щом си взел решението,че искаш да бъдеш майка трябва да имаш волята да се откажеш от вредните навици! Та това е твоето дете, то ли е по-важно или пристрастеността към цигарите, виното, бирата...
Всичко е въпрос на приоритети! Майчинството е отговорност, поставяне на това малко същество на първо място!
Любимо ми е из всички теми твърдението за цигарите, и то лекари дават подобни съвети, че е по-добре да пушиш 3-4-5 цигари, вместо да ги спреш рязко, ама що за простотии... Що за лекари?! Нима желанието за никотин/алкохол е по-силно от щастието,че в теб расте човече... Толкова бленуваме за тези две чертички,че нищо не трябва да е по-силно от мисълта за здравето на детенцето!
Още веднъж се извинявам,че нахлух така, знам че не сме добре дошли бременните тук,но не се сдържах. А и пожелавам на всички скоро да видите две чертички и така нахално да продължите да следите тази прекрасна темичка Heart
Аз за алкохол, забранени храни и цигари по време на бременност съм безкомпромиснa лично за себе си..
И на мен ми се яде синьо сирене, ама не ям! Малиново вино обожавам, но и една глътка няма да изпия. Да спра цигарите преди да забременея беше най-хубавото нещо, което направих.
По принцип ние в Б-я сме много толерантни на тема алкохол... нали знаете само българина , когато му изпишат АБ пита дали може да пие алкохол с него 🤷♀
В Б-я единствено има допустима стойност на алкохол в кръвта за шофьори - това е безумно, ясно изразява манталитета ни..
Доста немска литература за бременни чета и там пише, че няма безопасно количество алкохол по време на бременност, просто няма 🤷♀
Моят единствен порок си остава да пия по едно мега слабо кафе сутрин и това е Simple Smile Смятам, че съм крайна в разсъжденията си, но това съм аз Simple Smile

# 648
Аз в спора няма да се включвам. На мнение съм, че сме на възраст, в която всяка може да вземе адекватно решение за себе си и плода, който носи.

Имам друг въпрос: на последния преглед АГ-то като ме погледна и потвърди, че Ф не се е спукал (не ми каза размер) подхвърли, че имам и течност, но не разбрах къде е тази течност. За пръв път ми казват нещо такова. Сега се разрових и почти навсякъде пише, че тази течност е от спукан Ф. На някого случвало ли му се е нещо подобно? Бебето този месец го отписвам, друго ме притеснява (по-горе съм писала).

# 649
МамаНаПринцеса, при мен вчера имаше видима течност точно от спукан Ф според АГто. Тя каза, че за да има още видима течност, Ф се е спукал преди макс 2 дена, иначе е щяла вече да бъде усвоена. Освн това ми каза, че е добре че съм почнала с витекса, и може и той да е помогнал ако е бил ЗФ да се спука. Друг път питай колко е голям Ф, според деня на цикъла помага много информацията.
Относно темата с цигарите и алкохола - всеки трябва сам да вземе за себе си решението, аз моето съм го взела - цигарите съм спряла от години, алкохол пия два-три пъти в годината, а при забременяване няма да близна. Както и Съншайн каза, в Германия много строго се осъжда алкохола по време на бременност. Единственият ми порок е кофеина, при забременяването обаче ми ставаше лошо само при мисълта за кафе, чак към 8 гс ми се припи, и пиех по едно безкофеиново на ден. И сега се опитвам да го огранича, скоро четох някъде, че пречел на имплантацията, и си позволявам само едно сутрин.

# 650
По принцип сигурно ще се намери някоя жена дето и наркотици си е бола по време на Б и има здраво детенце ама....заслужава ли си риска?
Сега ще изкажа мнение, не нападам лично Батмам искам да алармирам от началото! Grinning
Една чаша вино, да речем на месец, е ок.
Да се пие алкохол на “редовни” начала, както и да се пуши 1-2-3-4-5-6-7 цигарки на ден, защото било по лошо ако св спрат рязко, за мен е безотговорно отношение. Лично мнение. Аз не съм се втелясвала, но когато бях Б и бях на сватба пийнах 4-5 глътки шампанско, не изпих 2 чаши. За цялата си Б съм изпила 3 съмърсбита и 3 чаши вино. И като цяло смятах, че си позволявам по свободно. Истината е че ако не близваме е най добре за бебето, няма какво да се лъжем.
Личен избор е, но подкрепям, че не е ок един вид да се “промотира”.
Подчертавам аз съм човек, който обича да си пийва за удоволствието, и сега си пия по чаша вино почти всяка вечер. Ама не съм Б. 9 месеца са това не 9 години, издържа се...

Ив , тези на твърда дрога мисля , че не мислят за невинното същество което расте в тях... няма да ги мисля щото беснея при мисълта!
Аз също съм безкомпромисна към алкохол , цигари и вредни навици по време на бременност. Между другото работила съм с 2ма различни АГта,  при двама различни водих консултациите с двете ми бременности , всички твърдяха че 8 цигари са максимума и нищо не стига до плода , плацентата до толкоз поемала... не съм на ясно , но и не ми се рискуваше.

Да помрънкам...Вчера ми беше доста зле, кръвно 200/100 пулс 124 ад под небето , зави ми се свят , направо се сринах , хлофазолин 2бр. Ходех си буквално с апарата на ръката. Бяха ми нужни 4 часа да го нормализирам,  до вечерта си бях с учестен пулс и прескачания,  взех и 2 валидола.  Днес ни вест , ни кост... луда работа, мрънннн

# 651
Margolotta, аз хептен се обърках. Хем не се е спукал, хем имам течност!? What the f*ck. Аз ли не съм добре? На 19 и 20 ден имах положителни тестове за О, с прилежащите симптоми, но тя рече и отсече ЗФ. А аз бях на 23 ден при нея.

# 652
Добре дошла в отбора на обърканите. И аз й викам на моята как така хем нямах никакви признаци на О, хем изведнъж имам течност от спукан Ф. Но според нея няма откъде другаде да се вземе тая течност, няма откъде да се отдели. Може да си имала 2 по-големи Ф, доминантният да се е спукал, а другият да е продължил да расте - при мен подозирам, че това е станало миналия месец, защото имах 100% О преди трансфера, а и щяха да ми кажат като ме преглеждаха. Сега бях на 18 ден на преглед, след абсолютно отрицателни 7 теста за О, с едва едва видими втори черти, и без ЦС този месец. Преглежда ме половин час в вагиналния ехограф, не видя скрит друг растящ Ф.

# 653
И аз да се включа по темата с алкохола... Когато разбрах, че съм бременна не съм пила, с изключение на сватбата, която вече беше планирана преди да разберем за бебето. Но и тогава съм изпила няколко глъдки шампанско и глъдка вино в църквата. Не съм и имала желание да пия, веднъж мъжът ми пиеше бира и толкова ми се прииска да си пийна, пийнах една гладка и щях да повърна, представата за това да си пийна беше повече от това което усетиха, ха та до там с алкохола. Цигари никога не съм пушила през живота си, за това не мога да кажа нищо, но въпреки това смятам, че не са ок, за други неща да не говорим! Но в крайна сметка всеки сам си решава, кое е добре за него и за неговото дете!

Аз все още чакам лелката, вече 4-5 дни я няма, преди три дни правих тест, беше самотна чертичка, за сега все още чакам спокойно да дойде.... И да дойде нов месец с нова надежда!

Усмихнат ден!

# 654
Margolotta, благодаря ти за споделения опит и мнение. Аз ще си чакам чинно лелката, пък да видим.

# 655
Тинти да не би нещо от хранителния режим!? Thinking но пък днес си добре...странно.
МаманаПринцеса питай твойто АГ по настоятелно по време на преглед, аз преди бях малко стеснителна така да кажем, ама откак имах премеждия с кистата съм станала леко досадна. Като каже нещо и аз ама как ама защо, не си излизам с повече въпроси отколкото отговори един вид. Grinning По принцип е малко дразнещо как докторите не ни бръснат за слива и всичко на някакъв минимум се обяснява..

# 656
Ivied, бях притеснена заради бактерията и като каза, че Ф не се е спукал и тотално ви потънаха гемиите. Но за тази течност случайно се сетих, че ми каза.

# 657
  • Dope Reach
Момичета, пак питам дали някоя иска да се заеме с новата тема или да почвам да се подготвям?
Аз обмислям пак да мина на суровояден режим, най-хубавата ми М беше по време на суровоядство, мисля си, че то е причината. Аз все пробвам някакви режими и хората понякога са много подигравателно настроени към мен, хем някои знаят, че се опитвам да реша проблем. Вече нямам желание да се храня пред никой.
С ММ решихме, че ще си дадем време до края на годината и ако не се случи пак ще ходим по лекари. Това се опитвах да избегна, но ако трябва, пак ще изтърпя всички страдания, само да ни се сбъдне мечтата.

# 658
Благодаря на този, който ме е сигнализирал, едва ли не като продавач на алкохол. Толкова пъти сме си разменяли идеи за добавки, за какво ли още не. Снимали сме, казвали сме от къде е взето, цени и така нататъка. Много грозна постъпка. При положение, че бях попитана от къде е. Нито го продавам, нито го произвеждам.

За да успокоя всички за вредните си навици. В живота ми никога не съм пушила и пила. Това, което съм си позволявала преди да забременея е точно покрай празници по една чаша максимум на вечер, говирим за вино. Като достигна до 2 чаши на седмица. Не харесвам алкохола по принцип, не пия и не понасям друг твърд алкохол. Като гледам другите момичета ме бият до момента с количествата си. Аз една глътка не съм си сложила в устата.

Грозно ми стана, че бях попитана, отговорих на въпроса и накрая за това, че  реших да направя услуга бях сигнализирана.
Явно хващам от онези моменти в който всеки на всеки е крив. Имало е и преди така и пак ще има, колелото се върти. Надявям се не оставате с лоши чувства, че се поразбута темата. Съжалявам, ако според някой подстрекавам алкохолизъм, не е така. Ако някой все още се интересува ще му пратя смс с мястото от където го вземаме, че явно бг мама толерират да си показваме добавките, да си даваме координати на врачки, на доктори, да питаме за цени и така нататък, но стане лу въпрос за яино правим грехове като за ада

# 659
Без коментар.....относно това което bat_mam казва WTF

Общи условия

Активация на акаунт