Чувствам се като аутсайдер

• 10 412
  • 257
  •   1
Отговори
# 150
Дами, съгласна съм, че негативизмът отблъсква, а и е страшно лесно да кажем, че някой се крие зад хапчетата, докато се тъпче, но... Момичето явно е в депресия и май е нормално в тази ситуация да звучи негативно. Иначе нямаше да е на лекарства, нали??? Да плюем по човек със слаба психика е грозно. Тя е тук за подкрепа, а не за да и кажем как се лигави и животът е тежък. Ако беше Ваше дете, така ли щяхте да отговорите?
До Авторката, проверявала ли сте хормоните си? Хормонален дисбаланс не само води до напълняване, а и до тревожност, натрапчиви мисли, депресия.
Да, проверих си и полови и щитовидни хормони, както и кръвна захар и желязо. Но всичко е наред ..

А освен кръвна захар, инсулина видя ли го?Обременяване правила ли си? Защото там е подводния камък.
Значи учиш това което искаш. Не разбирам драмата ти. Последна година караш и накрая да се сдухаш е странно.
Седни и учи вместо да се притесняваш.
И недей да мислиш да не ходиш на изпити, защото времето лети и знанията от пресни се изпаряват.
Една колежка така беше притеснена. Но беше учила. Убедих я да отиде. Какво може да стане? Да я скъсат ли? И какво от това? Има поправка. И взе изпита.
Разпиляваш си енергията в притеснения и лоши мисли. А от това полза няма.

# 151
И аз съм се чувствал така, но тези емоции не помагат. Трябва да направиш нещо, което да те накара да се чувстваш добре, например някакво хоби. Аз ходя на музикални уроци. Като си казваш, че за нищо не ставаш по този начин вредиш на себе си. Разбирам те.

# 152
И аз съм се чувствал така, но тези емоции не помагат. Трябва да направиш нещо, което да те накара да се чувстваш добре, например някакво хоби. Аз ходя на музикални уроци. Като си казваш, че за нищо не ставаш по този начин вредиш на себе си. Разбирам те.
Мерси за съвета, да, смятам скоро да запиша рисуване.

# 153
Дами, съгласна съм, че негативизмът отблъсква, а и е страшно лесно да кажем, че някой се крие зад хапчетата, докато се тъпче, но... Момичето явно е в депресия и май е нормално в тази ситуация да звучи негативно. Иначе нямаше да е на лекарства, нали??? Да плюем по човек със слаба психика е грозно. Тя е тук за подкрепа, а не за да и кажем как се лигави и животът е тежък. Ако беше Ваше дете, така ли щяхте да отговорите?
До Авторката, проверявала ли сте хормоните си? Хормонален дисбаланс не само води до напълняване, а и до тревожност, натрапчиви мисли, депресия.
Да, проверих си и полови и щитовидни хормони, както и кръвна захар и желязо. Но всичко е наред ..

А освен кръвна захар, инсулина видя ли го?Обременяване правила ли си? Защото там е подводния камък.
Значи учиш това което искаш. Не разбирам драмата ти. Последна година караш и накрая да се сдухаш е странно.
Седни и учи вместо да се притесняваш.
И недей да мислиш да не ходиш на изпити, защото времето лети и знанията от пресни се изпаряват.
Една колежка така беше притеснена. Но беше учила. Убедих я да отиде. Какво може да стане? Да я скъсат ли? И какво от това? Има поправка. И взе изпита.
Разпиляваш си енергията в притеснения и лоши мисли. А от това полза няма.

Обременяване не съм правила, лекарката настоя, че нямало смисъл. А знам, че винаги има.. притесняват ме тези изпити, защото нямам никакви знания и имам чувството, че за пръв път уча по тези дисциплини. Явно съм била доста слаб студент през всичките 5 години и си го признавам, че е така. Затова се притеснявам и ви пиша, просто имам нужда да споделя на някого..

# 154
  • Варна
Домашен любимец, би ли те зарадвал?

# 155
Вивиана и аз това си мислех.. Да осинови някое нещастно бездомно животинче, със сигурност ще ѝ подейства добре. Simple Smile

# 156

Смисъл има за обременяването. Пълна си, значи съм почти 100% сигурна, че имаш висок инсулин. Малко са лекарите, които обръщат внимание на инсулина като превенция за диабет. Отслабване при висок инсулин е невъзможно.
Ако консумираш и въглехидрати - сладки, сокчета, хляб, ориз, картофи- там ти е проблема. Некачествено ядене + висок инсулин се получава дебелеене. А и хапчетата...
Нормална кз на гладно не означава здрав човек. Затова се гледат стойностите на инсулина.
Прочети за инсулиновата резистентност. Няма да изнасям лекции. Писала съм достатъчно в темата за ИР.
Не смятам, че си слаб студент, щом си стигнала дотук.
Казах ти, че си пилееш енергията в лоши мисли и това те скапва. Висок инсулин също може да е част от причина за депресия.
А ако наистина лошите мисли те отдалечават от качествено учене - се замисли защо при дадените ти прекрасни условия не се възползваш, а потъваш в самосъжаление.
Аз също не съм била добра по всички дисциплине нито в университета, нито в училище. Но съм наясно, че има хора са добри в едно, други в друго.
Това, че примерно в училище бях гола вода по химия никога не ме притеснявало и не ми е дремело, че Пенка от предния чин е гений по химия.
Аз не мога да карам кола и ако седна зад волана като теб ще изпадна определено в депресия и ще откача.
Затова като съм била в университета, съм учила колкото мога за да имам вътрешната сигурност, че макар и материята да не ми е по сърце,пак имам базата да изкарам и чудеса съм сътворявала.

# 157
Домашен любимец, би ли те зарадвал?
Имам коте 😸

# 158

Смисъл има за обременяването. Пълна си, значи съм почти 100% сигурна, че имаш висок инсулин. Малко са лекарите, които обръщат внимание на инсулина като превенция за диабет. Отслабване при висок инсулин е невъзможно.
Ако консумираш и въглехидрати - сладки, сокчета, хляб, ориз, картофи- там ти е проблема. Некачествено ядене + висок инсулин се получава дебелеене. А и хапчетата...
Нормална кз на гладно не означава здрав човек. Затова се гледат стойностите на инсулина.
Прочети за инсулиновата резистентност. Няма да изнасям лекции. Писала съм достатъчно в темата за ИР.
Не смятам, че си слаб студент, щом си стигнала дотук.
Казах ти, че си пилееш енергията в лоши мисли и това те скапва. Висок инсулин също може да е част от причина за депресия.
А ако наистина лошите мисли те отдалечават от качествено учене - се замисли защо при дадените ти прекрасни условия не се възползваш, а потъваш в самосъжаление.
Аз също не съм била добра по всички дисциплине нито в университета, нито в училище. Но съм наясно, че има хора са добри в едно, други в друго.
Това, че примерно в училище бях гола вода по химия никога не ме притеснявало и не ми е дремело, че Пенка от предния чин е гений по химия.
Аз не мога да карам кола и ако седна зад волана като теб ще изпадна определено в депресия и ще откача.
Затова като съм била в университета, съм учила колкото мога за да имам вътрешната сигурност, че макар и материята да не ми е по сърце,пак имам базата да изкарам и чудеса съм сътворявала.
Да, така е, абсолютно. То и заради високия инсулин на човек му се дояжда още повече и става един омагьосан кръг и така се стига и до диабет. Ще се изследвам определно..

# 159
Каква храна ядеш?

# 160
Охх, амии.. 😀 не много полезни неща.. всичко си ям, но доста сладко и хляб ям

# 161
Значи не е о хаповете, а от храната. Тоест ти си виновна с безразборното хранене. Осъзнай се и се коригирай.

# 162
О, уау. Чак не мога да повярвам бг мама ли чета. Значи авторката живее в отделно жилище от баща си, но не работи. Няма да питам кой я издържа и кой я е уредил с това жилище ако е нейно. Или пък кой плаща наема. Сигурно този същият, който я обижда. Но на никой не му направи впечатление това. Любопитна съм ако същата завършваше за лекар, дали щяхте да сте толкова снизходителни. Така или иначе това е призвание не просто професия. Тя постоянно мрънка колко е тъпа специалността, как никога не е била добър студент, как едвам го избутва. Сериозно ли? И после защо има толкова некадърни кадри в тази област. Щом не и харесва, щом и е трудно и не я влече, то по добре да не си играе с животите на хората. И както написах в първият пост, сега се вижда че съм права. Хапчетата са просто извинение да тъпчем на воля. Накрая ще се окаже, че съм права и за другото. Че тати е дал мило и драго да е уредена от всякъде, а тя просто дебелее и мрънка, защото е по-лесно. Не го оправдам агресивният баща, но ако наистина цял живот е давал и угаждал, а на среща му седи 25 годишен човек, който не иска да вземе живота си в ръце, то вероятно това е провокирало бащата.  Пак казвам. Не е прав и той но...

# 163

Да, така е, абсолютно. То и заради високия инсулин на човек му се дояжда още повече и става един омагьосан кръг и така се стига и до диабет. Ще се изследвам определно..

Сега видях този пост.
Би трябвало да те е срам.
Години наред ядях и аз  вредни храни. Но за разлика от теб аз не знаех що е въглехидрат, що е протеин. Моето оправдание е, че не знаех. Нямах си никава идея, че всяка храна причинява хормонален отговор.
А ти се оказва, че си наясно. И продължаваш.
В първия си пост пишеш, че от хапчетата си напълняла. Сега си призна, че не е точно така.
Ще ми се някой да ме беше светнал на 20 години за тия неща. Защото в момента в който разбрах за ИР предприех необходимите мерки.
А ти продължаваш. След като си наясно, че яденето на тези боклуци предизвиква желание за още храна, защо продължаваш да ги консумираш, ама не спреш и не седнеш да почетеш малко и да намериш правилния хранителен режим за теб?
Килата не са ти основния проблем да нямаш приятел. Защото ако е така, то означава, че всички дебели жени са самотни, девствени и без деца.
Ама я се огледай. Не е баш така.
Всякакви мъже има. Има много харесват пълнички.
И като седиш нон стоп вкъщи как очакваш да срещнеш някой?
Може би да ти потропа на вратата?
Но като цяло е нормално да се гледа външния вид, колкото и да ти е мъчно. Защото и ти също го правиш и ще го правиш.
Това е в началото. После хората остават заедно по съвсем други причини.

# 164
  • София
Самотата води до депресия, но и депресията води до самота. Не знам кой ти е казал, че психотерапията няма смисъл, но го е мързяло. Каквото и психиатрично заболяване да имаш, заради което пиеш антипсихотици, за другите неща добър терапевт може да ти помогне. Просто в твоя случай е хубаво да е психиатър. В този бранш си, поразтърси се и посещавай някого веднъж седмично. Хубави съвети са ти дали, но те ще свършат работа при здрав човек, който е просто вкиснат. Ти виж дали нямаш клинична депресия, може и от лекарствата да ти се задълбочават някои неща. Не изглежда да имаш реални проблеми, които да те доведат до толкова черни мисли.

Животът не е само за хубавите, супер умните и прочее. Повечето хора не са красиви, не са много умни и в общи линии успяват да живеят не просто прилично, но и доволно и щастливо, да имат работа, семейство и тн. Ще успееш и ти, но по-сериозно се отнеси към състоянието си.

Общи условия

Активация на акаунт