ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 10

• 14 275
  • 310
  •   1
Отговори
# 135
Аз бях цялата на решето, с вътрешни и външни шевове... отделно от разкъсанията, имам и разрез за да мине по-лесно главичката. Близо две седмици ме боляха шевовете. Отделно имам и хемороиди :Д

Аз пък да питам, като падна щипката на пъпчето запазихте ли я??? Нашата падна и аз я изхвърлих, сега се чувствам ужасно... Това ли е пъпчето всъщност? Трябваше да я запазя ли?

# 136
Нямаше ли нищо в щипката?
Аз я запазих. То там е пъпчето всъщност. Само дето не знам как се съхранява..

# 137
  • Пловдив
Да, това е пъпчето. Нашето падна току що. Аз пазя щипчиците...

# 138
23 дни след раждането с епизотомия,Незнам колко шева имам и хемороиди...все още имам дискомфорт,дори и в момента си запарих тетра за подмивка,шевовете  не са ми паднали имам един който много ми дърпа,и лохи още чистя,вече по слабо но все пак...

# 139
  • not found
Да. 1ва нощ беше. Но в болницата също вечер буйства. И др ми дете беше така и 4 години после ни мъчи с лошия си сън. Да оправям нещата отсега искам с това дете
Предполагам следващите вечери ще е по- спокойно бебчето .

# 140
На 4,5 ден вече бях добре. Не ме рязаха, а се сцепих малко сама, нямам много шевове, хемороидите се прибраха до някаква степен доста бързо, като цяло усещам само леко опъване на конците, но много рядко. Много бързо се възстанових.

# 141
Много съм смотана значи!!! Аз си го представях по друг начин пъпчето, а не като малко кръв върху пластмаса...

# 142
Момичета,  вече сте на друга вълна, но ако може за мнение да споделите, защото се притисних.....
Утре ми е терминът, днес на  прегледа няма никакви изгледи да започне раждане (шийка 4см.), кръвоток, води и плацента са добре....но това, което ме притеснява е , че бебето е спряло да качва килограми, дори е 100грама надолу -коментарът на док.е , че повече няма какво да вземе от майката ( а е само 3100гр.), можем да изчакаче още няколко дни, но ако не ми изтекат водите и да се случи нещо съветът е да го вадим секцио понеделник-вторник....
Случвало ли се е на някой бебето да спре да наддава в края на бременността, реално отговаря на 37-38г.с., а аз влизам в 40та......?!

# 143
Споко, Калина! С предишната ми бременност момиченцето ми не беше качило нито грам през целия девети месец. Родих секцио два дни преди термин по съвсем други причини. Роди се 3200 гр.

# 144
Благодаря Hitrushana,
То реално още не съм преносила, но ме притисни това изоставане и като знам, че бебетата си наддават към 3700-4000гр. и се притисних с тези 3100гр., не че ме плаши секциото, а по-скоро времето  в това изчакване до последно да не се случи нещо, макар че другите показатели са си наред (кръвоток, води,плацента, поне за тези знам, че е важно).
В петък пак ще ме прегледа, но дали има смисъл да отлагам до понеделник или да не се съглася още в петък за секцио...?!

# 145
Всъщност средното е 3100, като има малко значение и дали е момче/момиче и дали е първа бременност (втората е +100ина грама)
Така че бебето си е идеално. Проблем е, ако е под 2500 грама.

# 146
аз съм 12 дни след раждане, шевовете още не са паднали, вече по-малко ме дърпат, но имам болки и нагоре по вътрешната част на устните, сякаш съм се ударила и е натъртено, кръвотечението вече е слабо. Докторката каза, че вътрешните разкъсвания минавали за около 40 дни.

Калина 2018 за теб се вълнувам най-много.....голяма бременност изкара и ти, докрая Simple Smile хайде да се ражда вече това бебе. Чакаме го Simple Smile

# 147
Аз преносих уж само 3 дни, но водите ми бяха зелени. 10 дни преди термин ми казваха, че е 2,900 а се роди 3,800 ... пък аз съм била с тесен таз и впоследствие разбрах, че по - добрият вариант е бил секциото, но все пак вече 20 дни след раждането почти не ме болят шевовете, даже  повече ме болят хемороидите.

# 148
Момичета и аз да се похваля, 3 дни след термин ми изтекоха водите и след доста мъки,защото бях без разкритие и контракции, се роди нашата дъщеричка. На 22/10/ в 3:37 следобяд се роди Ивайла, 4,090 и приблизително 52см. Трябваше да ми вливат хормон за контракции и в един момент се оказа, че се появиха интензивни такива, а тялото ми не беше готово.
Роди се с форцепс и имам няколко шева. Освен това други болки нямам.
Кърмя сполучливо, бях се притеснила, защото бях виждала много малко коластра по зърната, но вече 2 дни памперса е пълен.
Изключително сме щастливи. Пожелавам на всички щастлив финал.

# 149
Честита Ивайла, да е здрава и само пълни памперси да има. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт