ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 10

• 14 277
  • 310
  •   1
Отговори
# 150
Честита Ивайла,жива и здрава.

# 151
Честито !! Ивайла е наистина много хубаво име!! Това ми беше името за  момиче! Да е жива и здрава и много да ви радва!!

# 152
  • Пловдив
Юхуу още едно бебе! Да е жива и здрава , радвам се, че се кърмите успешно, и не се оплакваш като нас от болящи гърди и прочие. Айде чакаме и на Калина!

Аз днес се поосвежих след тежката вечер. Поспахме следобеда. Режима ни е никъв. Понякога спи 5 часа, понякога 1. Чудо. Ще се храним като стане и това е.
Тук не ги къпят бебетата. Но не е мръсна. И аз не съм я къпала във вана. С едно тензухче и топла водичка днес я измих цялата...с крем не ги мажат. Абе чудо. Ще следвам малко тази теория, а като се оприщим не знам! Засега пазим дупе и прочие в дочро състояние. Косица има ама не нещо брутално . Бяха я мазали с олио за крустите. Добре и е. Аз не съм почитател на олио, но ще взема за косицата. За къпане ,ако скоро правим,хаха,сме взели Авен. Ваничка окбейби едва намерих. Онда еволюшън като на първото ми дете, голям почитател съм, мноого удобна. Да си кажа хаха.
Кучето днес си изпусна часа са груминг и го чакахме ,за да ги запознаем като е къпан. Сега още седи и плаче пред вратата милото. Не го пускаме.
Голямата ми дъщеря опитва да слуша, но е сополива и болна и си е у нас и има леко нерви...ох.

Лека вечер на всички

# 153
Благодаря Америкас и на другите момичета... малко се успокоявам, че е възможно и донякъде нормално да има лек спад.....
Ще изчакам петък и ако нищо не се е случило ще насрочваме дата (даже се чудя дали да не е за петък следобед, защото другата опция ще е за понеделник), а аз реално нямам против и секцио да е ..... при мисълта, че още от сега имам хемороиди и какво ли ще се случи след N на брой часове напъване направо ми се плаче (не знам от кое ще се възстановя по-бързо), но най-притиснителното разбира се ми е да не се случи нещо с бебето, докато го умувам.... макар че според доктора за момента няма индикации за спешно секцио.....
Реално още не е преносено горкото, ама .... направо последните седмици ми се виждат месеци.....

# 154
Калина, при мен също беше спряла да наддава и беше 100гр по-малко, коремчето също изоставаше много, но АГ ми изписа хапчета за разширяване на кръвоносните съдове и сега е наваксала почти изоставането. Тогава и той ми обясни, че нее притеснително, но аз доста се притесних и реших да раждам секцио сега в петък.

# 155
Ами на мен нищо не ми изписа...то няма и за кога сякаш.....взех и аз да клоня за секцио.....до сега щях да съм забравила, да не кажа и възстановила, ама не знам и аз от къде ми дойде вдъхновението да се напъвам....
Имам още ден за размисъл и май май към операционната....
Да не би пък да иска да се роди на Димитровден......?!

# 156
Аз мисля, че няма какво да те притеснява. Тоновете как са?
Плацентата вероятно е достигнала максималната степен на зрялост.
Моето в деня на секциото го измериха, че е 3200гр, 2 дни преди това 3600. Накрая се роди 3960гр. Така че очевидно това е само ориентировъчно и не е с абсолютна точност!
Знаеш и аз какви драми имах с раждането и по-скоро с това "как".
В крайна сметка, спешното секцио се оказа наййй -добрия избор (доколкото е избор де 🤣)
10 дни са минали ,нямам и спомен нито от болка, нито от дискомфорт, даже не знам къде ми е точно разреза.
Честно, ако знаех че ще мине толкова лесно, намаше да губя и секунда за това  да мисля как да раждам....
Така че ако трябва да е секцио, отивай и да се свършва, че и аз те мисля вече. Изкара стабилно до края, бравооо. Пък бяхме с един и същи термин 😆😁

# 157
Frrrr и аз за тебе си мислих, колко се чудеше и вече го забрави този проблем и тази дилема, а аз още се мотая, направо да ме пита човек....
Явно нещо ни удрят в кантара хахах и не е с абсолютна точност, ама си ме притисни днес този човек....
Иначе води, плацента, кръвоток към бебето всичко е добре (спряла съм клексана още на 15.10.), утре ще пусна кръвни и освен нещо за петък да се разбираме...
Хем този доктор се слави тук в града , че прави най-доброто секцио, ако мога така да се изразя.....по метода на не знам си кой и възстановяването е доста бързо и аз пак се чудя, ама без шега от хемороидите повече ме е страх , отколкото от операцията.....ох дано получа прозрение тази нощ....

# 158
Ние вчера се прибрахме вкъщи. Малкия е много спокоен, обича да му говоря и той да ми отвръща с ааааа и еееее Heart Eyes много сладко. На 3 ден ми дойде кърмата и сега се храним и от шише и от гърда. Имам много мляко, дори изхвърлях. Чудя се дали да замразявам?

# 159
Момичета, пак съм аз...
Мисля, че имам контракции обаче не съм сигурна....от около 5.30 тази сутрин в началото през 10минути, сега през 6-7минути усещам едно стягане и отпускане ниско долу в яйчниците, идва като прилив на вълна и ме отпуска след 20-30 секунди бавно като отлив.....дали това са контракции...
Принципно докторът ми е казал като имам контракции през 2-3 минути тогава да му звъня, ама дали това изобщо са контракции и ако са....за колко време се скъсяват тези интервали (до тук за около час от 10минути станаха на 6-7мин.)....?!

А изобщо възможно ли е да имам контракции при положение, че вчера шийката я измериха 4см. и ми каза, че нямам никакви признаци да започва раждане, освен ако не ми изтекат водите внезапно...?!

# 160
Контракции са определено и щом интервала се скъсява най-вероятно са истинските родилни , като се скъси още малко интервала между тях ще почне да те боли,ако си имаш работа в къщи си я върши , разхождай се,пусни една прахосмукачка и така,няма да навреди .Успех ти пожелавам леко и беьпроблемно раждане и скоро да гушнеш бебчето си.
П.п.:Първото ми детенце се роди един ден преди термин,без да съм имала кой знае какви индикации за раждане,даже тогава мислех,че вечно ще съм си бременна хихихи,а на теб пък днес ти беше термина нали така?
Успех и ще чакаме да се похвалиш. Hug

# 161
WorldWide, Честито и на теб! Heart

Kalina_2018, Първо за бебето изобщо не се притеснявай, моето "изостана" по същия начин накрая. През цялата бременност вървеше 1 седмица напред, а последните 2-3 седмици все си отговаряше на 37-ма,38-ма и така до края. АГ ми каза: "Няма страшно, тя просто няма да е гигант, а и ти не си". Моята се роди 1 ден преди термин 3150гр. и до преди да започнат контракциите нямах никакви признаци, даже ме викаха на тонове всеки ден вече и там не се отчиташе, че наближава. Simple Smile

А за контракциите- ако продължат да са регулярни и най-вече, ако болката се заслили- това е Simple Smile Моите започнаха към 3ч така на 7-8мин, (но много относително това- между тях имаше и на 12 мин и на 5 мин) и зачестиха малко. Към 7-8ч. сутринта бяха на 5-6минути, но мнооого по-силни и тръгнах към болницата.
Но пък имах няколко вечери по-рано, в които така започваха леки и после спираха и на сутринта ми нямаше нищо.
Пожелавам ти тези да са родилни и всичко да мине по-бързо и много леко!

# 162
Благодаря момичета,
Продължавам да засичам и определено има някаква ритмичност, мисля че на 6 минути ме стяга и отпуска...точно днес ми е терминът по моите си сметки...
Ще изчакам още и ако се скъсят ще се обадя на доктора да го питам....
Аз си издържам на болка и това ме притеснява, че мога да се заблудя дали са достатъчно силни, но ако продължи значи са те...и дано да са те, за да се започва и свършва...
Буквално през последните дни имам усещането, че вечно ще съм бременна....
Дано днес да е моят ден Heart

# 163
Стискаме палци! 😊 През това време най-добре е да не седиш и лежиш, ами да си права или клекнала и да се движиш колкото можеш повече за да помогнеш на бебето да слезне по-бързо и да се изглади шийката. Разхождай се, танцувай си, въобще както го усетиш Blush

# 164
Аз искам да ви питам какви памперси ползвате? От кои сте най - доволни?

Общи условия

Активация на акаунт