ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 10

• 14 278
  • 310
  •   1
Отговори
# 165
Аз искам да ви питам какви памперси ползвате? От кои сте най - доволни?

Аз ползвам лидълските , 2рия размер , че 1 и стискат малко . Доволна съм.

# 166
Аз ползвам памперс премиум 1 и сме доволни. Пробвах и един пакет от лидълските, но ми се сториха малко по-груби. Но и с тях нямахме проблеми.

# 167
От всички памперси които накупих преди да родя от лидълските и молфикс засега най съм доволна,с памперс,пуфис и дм марка сме опикани до ушите...
Моя синковец днес голямо будуване,от 8 сутринта не мога да го прилъжа да спи..докато го кърмя придремва и толкова..

# 168
Аз имам Пуфис, но вече за втори път пропуска и е напишкан.
Моя също не спи днес, само се върти и се сърди, че е в кошара. Сутринта го бях взела на спалнята, че ми беше много миличък и исках да го гушкам... не мога да го събудя 😁 а сега неще да спи..

# 169
  • Пловдив
Ние сме на памперс, но не мога да кажа дали са като в Бг. В болницата бяха такива и аз купих същите.
Падна ни пъпчето вчера , но забелязвам леко кръвчица днес капчица на памперса, като все още има раничка явно. Маже ли се с нещо, тук казват не на спирта ама се чудя. От памперса може да се доразрани...

# 170
И моето имаше кръв от пъпчето, даже преди да падне.
Мажа го със спирт 70% и сега вече е почти заздравяло.

# 171
Моят педиатър каза да се почиства хубаво със спирт, слагам и антисептична пудра

# 172
Аз съм много доволна от Лидълските. Единичката тъкмо й умаля. В болницата й беше ок, но сега й малее. Също съм доволна и от Бочко двойка (2-5кг). За сега не се е подсичала, а ака по 5-6 пъти на ден. Не я мажа с нищо под памперса.
И нашето пъпче още не е паднало и на два пъти виждам малко кръв по памперса. И аз капя спирт 70% за дезинфекция и за да изсъхне и падне по-бързо.
Аз да ви питам има ли някое бебе родено със запушен нос и/или течащо око? Моята се роди така- все едно е с хрема. Освен, че хърка докато спи и като промия с физ. разтвор  и дръпна с аспиратора излизат доста сополки. Мислех, че се чисти и ще отмине, но още е така. В болницата като ги питах, първо казаха, че е нормално, после: "Спокойно изписахме й капки". Не са ми казвали да продължавам с капките вкъщи, а и аз никак не искам да капя антибиотични капки (Тобрадекс) на толкова малко бебе. Ако питам педиатърката, тя ще ми каже да капя капките за мое успокоение. Та се чудех има ли и други като нас?

# 173
Ползвала съм Памперс Премиум, Памперс актив, лидлските и Пуфис. Разлика не намирам. Ще изпробвам още няколко марки и ще преценя кои да купувам.

Педиатърър каза веднъж на ден да почиствам пъпчето с клечка за уши и спирт, докато се затвори напълно, както и да подгъвам отпред памперс, за да не запасява и да мине по-бързо. Вече е напълно затворено.

# 174
Ние ползваме памперси Бочко и съм супер доволна!

# 175
От темата с памперсите, да сменя с темата за първата разходка 😁
Колко продължително беше първото ви излизане? Мисля в неделя да го изведа, голям мерак имам, часове мога да го мотая по улиците, но не знам доколко е правилно. Пък гледам, че дават рязко да се захлажда от сряда и искам да използвам дните дотогава.

# 176
Първоначално я изкарвах на балкона за по 15-20 минути. Първата разходка беше на 13-14 дни за 1 час. След това няколко пъти излизахме за по няколко часа и откакто навърши 40 дни гледам да сме възможно най-много навън, докато е хубаво времето. Много сладко спинка на въздух.

# 177
Аз имам подарени памперс премиум.
Мисля, да пробвам лидълските като свършат. Докато стане време за многократните.
За го извеждам от деня в който се прибрахме навън. Сега всеки ден излизаме с количката по един или два пъти и разхождаме кучетата. Разхождаме се около 30-40 мин.
На неговото пъпче, също има кръв, но ще падне. Ходихме до педиатърката и тя така брутално му го рови вътре, чак кръв потече. И каза, че трябва хубаво да се почиства, но......това малко хора ще го могат. Аз със спирт и памук отгоре втривам леко.

Ние пък имаме друга драма, все още не му се е отпушил единият слъзен канал, и окото събира слуз. Правя масажи, почиствам, обаче.... почти без резултат. Докорката каза, че ако не се оправи ще пробва с капки да ни даде.....
Някой друг има ли такъв проблем?

# 178
Аз да ви питам, за храните, които подпомагат кърмата. Чета и във всички сайтове пише за различни такива.Има ли изпитани от всс храни.

# 179
https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2017/01/03/lactogenic-diet/amp/
Не съм имала проблеми с количеството мляко, но при мен сякаш добре влияеха варено жито и накиснати ядки (бадеми и лешници). Също наспиването.
Много препоръчват сминдух, но ако нямаш проблеми с щитовидната жлеза.

Общи условия

Активация на акаунт