ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 10

• 14 259
  • 310
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Хайде честито Калина! Да е жив и здрав!Мнг се радвам, че всичко накрая е минало ок! И аз от 1 до 4 см бях най-зле!! Такова е при някои, а други на 8 см.чак отиват в болницата:))
Гърдите преминават на 1вата седмица. И аз така в началото докато свикна, сега почти не се оплаквам, макар, че малката още не захапва правилно! Мажи там с ланолина...бая измазах! Имах синки и червенини и разранени зърна...но минаха значително. Трябва си време!

# 211
Честити нови бебчета,и при мен в началото мн болеше,после каточели аз свикнах с болката,моя син си има любима гърда,другата Незнам защо но реве,дърпа се не иска да-захапе,сега ги обърна любимата му-стана антипатични,другата пък я захапва-от раз общо взето-си-имам-един капризен-глезльо,Благодаря за съветите за капките,ще трябва да-изпробвам да намеря-подходящите,Ние продължаваме с ревовете,изкарах го на разходка,мрънка,изкарахме,масажирахме,направихме,пак реве,луди станахме с баща му...вярно много време-го чакахме,и го-искахме но направо си-е чудо...

# 212
Калинааа, честит мъж, здрав да е!
Може да вземеш силиконови зърна и да опиташ с тяхм докато посвикнат зърната, но като цяло си боли, просто стискаш. Много е важно бебето как ще захапе, аз ходих при консултант и ми показаха как да си сплесквам леко гърдата, за да захапе по лесно и по хубаво. Ако ти засмуква само зърното, го разкачи и трябва по голяма част да захапе.
Аз използвах силиконовите зърна за ден- два, докато зърната малко ми минат, защото и рани имах.
Абе кърменето е тегаво......само трябва да не се отказваме момичета. Само началото ще е трудно, после ще стане лесно.

Хайде, чакаме ли още някого? Напишете се, за да знаем Simple Smile

После като отидем в новият под форум, в темата ни ще си напишем бебетата и кога са родени Simple Smile

# 213
  • Белгия
Честито, Калина! Усетихме се, че и твоят час настъпи! Дано да се възстановиш бързо и да гушкаш и целуваш фъстъка!

Да, има ли още някоя мама в очакване? Да стискаме още палци?

Някъде някой беше ли написал къде ще продължаваме дискусиите ни? Аз от толкова месеци съм свикнала да чета и пиша с вас, момичета, не ми се ще това да е краят Disappointed

# 214
Продължаваме в Родени 2019, там ще има тема Октомврийчета 2019 и ще пишем в нея.

# 215
Честито, Калина! Нека бъде здрав !

Моята бебка е със сополи от снощи. Sad баща и нещо настина преди 2 дни и явно се е хванала и сега пръскам в носа и с разтвор и смуча с аспиратор. Много гадно и свири носа като спи милата , но като ги издърпам сополите и олеква. Има ли друга мама с такъв проблем и бързо ли минава, че на мен ми е голяма драма , така като е първо дете и се притеснявам много . Иначе си суче хубавичко, вече на се буди на всеки 2:30 или 3 часа сама , няма други симптоми .

# 216
Да се похваля и аз, вчера се роди и моята дъщеричка. 4 дни до термин имах, а се роди само 2490 гр.,46 см HugHeart EyesHeart

# 217
Честито и от мен! Да е много здрав!
Всичкото ни чудене и планове бяха напразно 🤣 бебетата сами си решиха ,кое как 😁🤷‍♀️

# 218
Калина, честито бебе Simple Smile Не се предполага да боли чак толкова при кърмене, даже първите дни. Ако има нетърпима болка, има нещо нередно. И може да доведе до разранявания. Виж статията на Хедра от миналата страница, описва как в поза люлка да засуче по-добре.

# 219
Честито и от мен Калина, бъдете здрави. В блога на Хедра има ужасно много полезна информация за позите. Трябва бебето да захапе зърното с част от ареолата, а не зърното да ме се слага в устата. Аз чакам малката като огладнее добре и сама почва да търси като куче е направо и захапва така по-добре. Кремчето с ланолин и аз мажа въпреки че се кърмим без проблем, в първите дни ме облекчаваше когато не бях сегурна справям ли се добре. Успех.

# 220
  • Пловдив
Да се похваля и аз, вчера се роди и моята дъщеричка. 4 дни до термин имах, а се роди само 2490 гр.,46 см HugHeart EyesHeart

Да е жива и здрава! И аз съм родена малка за ужас на бабите, хаха. Но пък съм станала голяма бързо бързо Simple Smile) ще наваксате. И на мен като тръгнах да раждам ми измериха бебето 2400. 2 седмици до термин. Обаче хоп 3300. Явно е било "узряло" си мисля.

# 221

Да е жива и здрава! И аз съм родена малка за ужас на бабите, хаха. Но пък съм станала голяма бързо бързо Simple Smile) ще наваксате. И на мен като тръгнах да раждам ми измериха бебето 2400. 2 седмици до термин. Обаче хоп 3300. Явно е било "узряло" си мисля.

Благодаря, надявам се да наддаде по-бързо, че и неиска много да яде дават и по 30 мл и със зор изяжда 20. При мен на последния преглед я измериха 3360 а преди това 2600-2700 ама доктора каза, че и плацентата не ми е била голяма и нямало как да наддаде повече дори и да бяхме чакали още

# 222
Момичета минавам с един съвет! Ако случайно ви втриса и вдигнете температура и лохиите започнат да миришат лошото минете да ви прегледат за всеки случай! В момента съм на антибиотик след два дни престой в болница! Бъдете внимателни и следете себе си!!
Да се похваля 12 дни след термин и моя Бобчо е вече 150грама по-тежък от рожденото тегло! 🙃🙃

# 223
Честито на новите мами! Ама наистина вече, никой не остана.
Аз ви чета всеки ден, но не съм писала , че нищо по-различно нямам за споделяне. Борихме се с кърменето и по-точно с правилното скачване с кораба майка.Моето бебче е с къса юздичка на езичето и първоначално захапвше кофти,разраняваше ме . Постепенно я приучих на правилно захапване,масажирам юздичката и имаме успех.Вече кърменето е удоволствие и за двете.Кърмя на поискване или иначе казано нонстоп😂😂😂 Пия течности и чайове като луда.
Не мога да я накарам да си спи в леглото.По някаква причина не го харесва. Спи или в кошчето на количката и върху мен,по корем.Хем ми е странно това и ми се ще да си спи в леглото , хем знам , че е временно и че ако това я прави щастлива и спокойна е време да се настроя за по-активен , 4 ти извънутробен триместър.И без това психолозите съветват да се придържаме към 12 форматния стил на живот - 12 часа ден,12 часа нощ , 12 месеца в годината...... и 9+3 месеца неразделна връзка с мама☺
Поздрави на всички мамчета и бебета!
Стискам палци на чакащите!

# 224
Може ли някой със секцио да сподели за болките след това ? Кога ,какво усетихте , как ви мина ..
аз съм 7 ден след секцио , ставам спокойно сама , операцията е доста добре , болки нямам , доста бързо св възстанових ,но остана едно усещане като спазми от лявата страна вътрешно ... като щипене не мога да го обесня , но се появява на моменти докато си стоя или най-вече както вървя и го усещам трябва или да седна и да се облегна или да се наведа и да постоя известно време така за да отмине ... на всички лекари при визитация обясних ,но не виждат нищо притеснително :/ моля ако още някой е бил така да сподели ...
моите лохии сега пък са червени ( бледо розово- червени ... дали е нормално ... в началото бяха кафеви , после светло кафяво/жълто и сега пак това червеното малко ме притеснява Sad

Общи условия

Активация на акаунт