Следродилен ужас

• 3 605
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ой, миличката, домъчня ми за теб! Явно си те държи някаква депресия, защото са не особено рационални притесненията ти - скоро си родила, кърмиш, бебчето е малко, спокойно, всичко ще си дойде на мястото.
Не знам обаче защо толкова държиш майка ти да е у вас, това, според мен повече натоварва, отколкото да помага, особено както не се разбират с мъжа ти и ти си буфер сигурно.
Помисли дали не можеш така да си наредиш нещата, че да си останете с таткото и с бебето, пък майка ти да помага, когато имаш изпити например.
И стига с това срамуване на този и онзи от теб, убедена съм, че си прекрасно момиче!

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 15:24 от Не се сърди, човече

# 16
Кърменето не е на всяка цена. Доста здрави деца са израснали и без него.
След като за тебе е мъчение - просто го прекрати.
Ако не кърмиш ще може да обърнеш внимание на външния си вид и да се стегнеш постепенно.
А и бебето ще бъде по-спокойно с АМ.
То няма нужда от психясала майка, вързана на кукуригу и миришеща на вкиснало мляко.
Сега ще ме награчат пристрастените кърмачки, но всеки има право на мнение.
Караш я да не дава най-доброто на бебето си, за да поддържа някакъв външен вид ли? Кърмя вече година и три месеца и на площадката дори си избирам тоалет. Всичко е въпрос на организация. И аз съм ревала в началото и съм се тръшкала и нехаресвала и мразела в какво съм се превърнала. Ново е, ще мине време,  ще свикнеш с идеята и с кеф ще се гласите двечките. Дай си време и спокойствие и ще видиш, че всичко ще се нареди. Спокойствието дали включва и майка ти обаче се запитай.

# 17
Здравейте!
Искам да знам как се справяте с по-тежките моменти след раждането
Скрит текст:
най-вече по-продължителните.Не знам дали е депресия или не,но знам,че скоро няма да отмине.И така,накратко: На 28 г съм и преди три месеца родих секцио.Още от бременността знаех,че детето е с леко увреждане и ще се изисква лечение.Към момента положението е ок,но аз бях донякъде подготвена за това.Живея с мъжа ми и майка ми и много държах тя да ми помага,за да знам своите възможности и да видя точно докъде се простират те.Съответно мъжа ми и майка ми не се спогаждат изобщо,но това мога да го преживея.Преди време ми бяха казали,че не мога да имам деца,а и да си призная откровено аз не исках да имам деца.Баща ми направи една сурия деца на различни жени и това ме отблъскваше в годините от това да имам семейство.Но минаха години и някак си съм забременяла и разбрах късничко - 4 месец.Честно казано и по-рано да бях разбрала нямаше да го махна в никакъв случай.И така преди три месеца се роди моето прекрасно бебенце - момиченце с бяла кожа,сини очи ,истинска Снежанка.Винаги съм искала такова сладко бебенце.В началото си признавам,че ми се разказа играта докато свикна с недоспиването и не можех да се насладя на нищо.Колите са към края си и за момента имам глътка въздух.И така същинския проблем започва с мен.Аз съм тотално обезобразена след раждането.Кърмя по сто пъти.Зверски се постарах да кърмя и дори за малко да се откажа.Та,след всяко кърмене се започва един глад и една жажда.Не обичам грам сладко,но сега буквално умирам за сладко.С течение на седмиците качвам доволно килограми,а по време на бременността се храних здравословно и имах умерено движение.Качих само 8 кг тогава.Сега всичко излиза извън контрол.Каквато и да съм била преди,винаги съм  изглеждала добре,но сега това е невъзможно.Кожата на лицето ми е съсипана,кожата на тялото ми също е поразена.Косата ми е в окаяно състояние,прикривам я някак си.Никакви дрехи не ми стават и ходя като някаква повлекана,защото нищо не ми стои добре.За гърдите ми изобщо няма да коментирам в какво състояние са и дори не си правя илюзии,че ще са както преди без оперативна намеса.Ръцете,краката,гърба ми дори! Изглеждам просто ужасяващо.Толкова ме е срам да разхождам това красиво бебе и като го гледат да ми казват,че прилича на татко си,защото се вижда,че няма как да прилича на това същество майка си.Сигурна съм,че и тя ще започне да се срамува от мен,когато дойде време да я водя тук и там.Още по-големия срам идва и когато съм с майка ми,която е с мерки на манекенка и изглежда по-млада от мен,а да не коментирам мъжа ми,който прилича на момченце,а е над 30г!Аз от своя страна приличам на 60 годишна лелка,което наистина много ме събаря,защото както казах по-рано,винаги съм изглеждала добре независимо дали съм с наднормено тегло или не.Да не говорим,че първите бръчки съвсем ясно започват да се прокрадават по лицето ми.Може би трябва да намеря начин да харесвам себе си така,но не виждам кой би се харесвал по този начин.Всяка седмица ходя на козметик за по един час(за толкова ме отменят) или излизам с приятели,за да се разсея малко,но не се получава.Толкова ми е отчаяно,че не знам какво да мисля вече.Благодаря,че изчетохте това безумие.
"Чувам" само мрън-мрън-мрън-мрън-мрън.....и нищо съществено.
Уж майка ти е при теб да помага.Как точно го прави, като ТИ си недоспалата, уморената, "грозната", дебелата и т.н.?
Две деца отгледах, БЕЗ помощ от баби, само с мъжа ми, като той беше "впрегнат" наравно с мен за децата.
Мъжа ти как ти помага?
Или те с тъщата хубавеят и се радват на живота, а ти отнасяш всички негативи?

# 18
  • София
Съгласна съм напълно и с двете части на поста на Бърди.
Авторке, наистина нека бащата си гледа детето повече, така ще влезете двамата в ритъм и положението ще започне да се подобрява.

# 19
Аз видях само истерия и недоволство от външния вид след раждането и умората. Както и неангажирани близки.
Мъжът ти прави ли нещо изобщо, освен да ходи на работа.
Доста дълго не можах да вляза в час след второто раждане, в началото бях сравнително добре, но после ме удари депресията и няма да казвам колко ме държа ... Кг. от раждането си ги свалих, но след това с бодра крачка качих още 20. Не е приятно, но не е болка за умирачка чак. И бръчки се появяват, няма как да е иначе.
Нещо яки хормони те тресат, ми се струва.
Днешните баби деца не гледат, забрави го това. Впрегни господина да си гледа отрочето.

# 20
Жената явно е с следродилна депресия.Нищо страшно и непоправимо не прочетох.Истина е че тя не е родила детето с желание и сега преувеличава проблемите.Щом кърменето я измъчва,да го прекрати.С шишетата не е по-лесно,просто може да остави храненето на друг.Подкрепям мнението,че младото семейство трябва да живее самостоятелно.Когато има нужда от майка си може да я повика.Ако живеят постоянно заедно,таткото никога няма да си влезе в ролята и да се грижи пълноценно за детето си.Подобряването на външния вид след раждане става постепенно.Тук се дадоха добри съвети по въпроса.

# 21
Животът след раждането никога не е същият.
Да повторя, не се подвеждай по това, че теб те е гледала баба ти и затова сега майка ти ще помага, всеки по реда си. За днешните баби няма такова изискване, има доста, които са се разминали в това да гледат собствените си деца, после се разминават и с гледането на внуците. Колкото по-бързо го приемеш, толкова по-добре.
Външният вид се оправя, но постепенно. Дай си година срок, ще има сериозно подобрение, ако се напънеш сериозно. Може и яваш-яваш, бавно и славно.

# 22
1. На хората не им пука реално как изглеждаш.
2. Цялата първа година след раждането е за бавно и постепенно възстановяване. Не може да избързаш, може само да си помагаш - витамини, максимално сън (а ти имаш майка да помага!).
3. Докато кърмиш, дръж при себе си шише вода и пий по време на кърменето. Също така яж яйца, бекон, масло - така ще избегнеш вълчия глад за празни калории.
4. Силната депресия не е нормална, но след раждане винаги има една тъга. Която е сигнал на организма да забавиш темпото. Също така може да очакваш кошмарни сънища и дори лека параноя - това също е нормална адаптация за гледане на бебето, повишена бдителност. Продължава поне три години след раждането. Не е приятна, но ако другите неща са наред, не е нещо невиждано.
5. След раждането грижата за красотата не е нужно да остане на заден план - докато кърмиш, една корейска маска на лицето примерно. Но запомни, че на никой не му пука, и че човек забелязва върху себе си повече дефекти, отколкото другите виждат. Но все пак, за да не е напълно изпуснато положението, не ходи с анцузи, гледай поне да е клинче или дънки.
6. Детето ти още не ходи и ти не тичаш след него. Като стигнеш тая фаза, става по-интересно.

# 23
С възрастта човек се променя , стресът също играе роля . Гледай детето , по - нататък ще отделиш време и на себе си , след раждане е така .

# 24
ееее, чак пък ужас Wink
Абе булка, ти как мислиш сме изглеждали ние след 1-2-3 раждания Wink особено родилите по-късно. дебели, плешиви, с прецакани зъби....аз имах огромна, гъста коса. е, остана 1/3 от нея, че и пършива. ми хайде сега да се гръмнем.
споко, ще се оправиш, нужно е време. външният вид не е най-важното /което не значи да се отпуснеш съвсем/. гледай си бебето и не го мисли толкова. едва ли имаш бръчки, по-скоро е от преумора и недоспиване. и наистина, за какво ти виси майка ти на главата, каква толкова помощ за едно бебе?

# 25
  • France
Themis, нормално е да се чувстваш изтощение и не  в най добрата си форма. Все пак си родила само преди три месеца. Първата година на детето е изпитание за родителите. Моят съвет е да помислиш по въпроса за спиране на кърменето щом толкова те натоварва физически и психически. Светът няма да свърши ако храниш бебето с адаптирано мляко. Не оставяй който и да било да ти вменява вина заради това. Бих те посъветвала да се опиташ да загладиш отношенията с  майка ти и мъжа ти. В твоето състояние имаш нужда от тяхната подкрепа. Опитай се да се успокоиш. Може би без да искаш ти самата създаваш напрежение у дома.
Имайки предвид колко си уморена в момента, не бих ти препоръчала диета и едва ли ти е до спорт. Дай си време на теб и на бебето докато нещата влязат в ред и да можеш да се наспиваш малко по добре.
 Дай си време и да приемеш промените в тялото си. Преживяла си раждане, трудно и значимо събитие което неизбежно  маркира "преди" и "след".

Сигурна съм че и сега си красива въпреки килограмите.

Това е просто един период който отминава.

Успех и горе главата!

# 26
Между другото, чак с пластична хирургия няма нужда да се оправя. Като спре кърменето, нещата си идват на мястото. Е, не като преди, но пролактинът значително променя вида на тялото - спихва мускулите и води до по-нехармонично трупане на мазнини.

Ама да спираш зорлем добре вървящо кърмене заради изгладняването...ами яж по-балансирано и рационално. У дома си, може да си подбираш храната.

# 27
Малко пресилено самоописание на авторката. При положение, че има майка под ръка. А ние дето сме без майки и с мъже на път какво да кажем? Родих преди 1г и 8 м, кърмих бая, и в момента съм -10 кг от забременяването; косата ми е на мястото си; е бръчки имам, но и без бебе те са от ЕГН- то.

Съвет, ако сама не се вземеш в ръце, няма кой. Малкта синеочка като проходи ще видиш кон боб яде ли, ако не излезеш от мрън дупката.

# 28
Здравейте!
Искам да знам как се справяте с по-тежките моменти след раждането
Скрит текст:
най-вече по-продължителните.Не знам дали е депресия или не,но знам,че скоро няма да отмине.И така,накратко: На 28 г съм и преди три месеца родих секцио.Още от бременността знаех,че детето е с леко увреждане и ще се изисква лечение.Към момента положението е ок,но аз бях донякъде подготвена за това.Живея с мъжа ми и майка ми и много държах тя да ми помага,за да знам своите възможности и да видя точно докъде се простират те.Съответно мъжа ми и майка ми не се спогаждат изобщо,но това мога да го преживея.Преди време ми бяха казали,че не мога да имам деца,а и да си призная откровено аз не исках да имам деца.Баща ми направи една сурия деца на различни жени и това ме отблъскваше в годините от това да имам семейство.Но минаха години и някак си съм забременяла и разбрах късничко - 4 месец.Честно казано и по-рано да бях разбрала нямаше да го махна в никакъв случай.И така преди три месеца се роди моето прекрасно бебенце - момиченце с бяла кожа,сини очи ,истинска Снежанка.Винаги съм искала такова сладко бебенце.В началото си признавам,че ми се разказа играта докато свикна с недоспиването и не можех да се насладя на нищо.Колите са към края си и за момента имам глътка въздух.И така същинския проблем започва с мен.Аз съм тотално обезобразена след раждането.Кърмя по сто пъти.Зверски се постарах да кърмя и дори за малко да се откажа.Та,след всяко кърмене се започва един глад и една жажда.Не обичам грам сладко,но сега буквално умирам за сладко.С течение на седмиците качвам доволно килограми,а по време на бременността се храних здравословно и имах умерено движение.Качих само 8 кг тогава.Сега всичко излиза извън контрол.Каквато и да съм била преди,винаги съм  изглеждала добре,но сега това е невъзможно.Кожата на лицето ми е съсипана,кожата на тялото ми също е поразена.Косата ми е в окаяно състояние,прикривам я някак си.Никакви дрехи не ми стават и ходя като някаква повлекана,защото нищо не ми стои добре.За гърдите ми изобщо няма да коментирам в какво състояние са и дори не си правя илюзии,че ще са както преди без оперативна намеса.Ръцете,краката,гърба ми дори! Изглеждам просто ужасяващо.Толкова ме е срам да разхождам това красиво бебе и като го гледат да ми казват,че прилича на татко си,защото се вижда,че няма как да прилича на това същество майка си.Сигурна съм,че и тя ще започне да се срамува от мен,когато дойде време да я водя тук и там.Още по-големия срам идва и когато съм с майка ми,която е с мерки на манекенка и изглежда по-млада от мен,а да не коментирам мъжа ми,който прилича на момченце,а е над 30г!Аз от своя страна приличам на 60 годишна лелка,което наистина много ме събаря,защото както казах по-рано,винаги съм изглеждала добре независимо дали съм с наднормено тегло или не.Да не говорим,че първите бръчки съвсем ясно започват да се прокрадават по лицето ми.Може би трябва да намеря начин да харесвам себе си така,но не виждам кой би се харесвал по този начин.Всяка седмица ходя на козметик за по един час(за толкова ме отменят) или излизам с приятели,за да се разсея малко,но не се получава.Толкова ми е отчаяно,че не знам какво да мисля вече.Благодаря,че изчетохте това безумие.
"Чувам" само мрън-мрън-мрън-мрън-мрън.....и нищо съществено.
Уж майка ти е при теб да помага.Как точно го прави, като ТИ си недоспалата, уморената, "грозната", дебелата и т.н.? Освен, че работи, майка й гледа бебето и осигурява свободно време за козметик всяка седмица и за срещи с приятели. Не е никак малко. И щом имат проблеми за битовизми с мъжа на авторката, съм склонна да мисля, че той просто се скатава и не поема своята част от грижите по дома.
Две деца отгледах, БЕЗ помощ от баби, само с мъжа ми, като той беше "впрегнат" наравно с мен за децата.
Мъжа ти как ти помага?
Или те с тъщата хубавеят и се радват на живота, а ти отнасяш всички негативи? И пак да попитам, тъщата работи и помага в семейството, гледа бебето, за да има дъщеря й малко време за себе си. На това хубавеене ли му се казва вече? Да вземе да го кърми това бебе вече, та младите да си отдъхнат, ама ха!

# 29
... И щом имат проблеми за битовизми с мъжа на авторката, съм склонна да мисля, че той просто се скатава и не поема своята част от грижите по дома...

Ти пък. тоз хубавец дет младее да не вземе да се преумори и той да погрознее ... двете дами пасти да ядат или поне едната. В днешно време е така. Сега сме толерантни към ... ами длъжен ли е мъжа да е силния пол в същност? И защо ли да е длъжен?

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 14:44 от bella_ciao

Общи условия

Активация на акаунт