Следродилен ужас

• 3 600
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
Моят съвет е да помислиш по въпроса за спиране на кърменето щом толкова те натоварва физически и психически.

не съм съгласна с този съвет. кърменето е мнооого по-лесно от вечното топлене, мъкнене, съобразяване с някакви тъпи шишета. аз каката не можах да я кърмя  много и супер се измъчих с шишетата, особено през нощта. с дребното и кърменето беше ултра рахат - навсякъде си носиш топла храна, можеш да дремеш, ако си много уморена. много удобно.

# 31
Ама какво кърмене през нощта... Това бебе е на три месеца, би трябвало последното му хранене да е към 12 часа, после вече към 5-6 сутринта.

# 32
  • София
Абе хем не ми се иска да го обръщаме на кърмаческа, обаче хич не е по-лесно кърменето, пак от личен опит. Първо, случва се по-начесто, бебето спи по-кратко, по-малко се наспива и майката. Второ, не може да го оставиш на друг и да изчезнеш за два часа (моето поне биберон не пипваше) и чисто психологически и много натоварваща тази мисъл.
Не пропагандирам шишето, според мен авторката си е положила усилия да кърми и това е прекрасно, но нека не се чувства виновна, ако мине на друг вариант.

# 33
Ама какво кърмене през нощта... Това бебе е на три месеца, би трябвало последното му хранене да е към 12 часа, после вече към 5-6 сутринта.

Да, по документи е така. В реалния свят обаче...

# 34
  • София
Краси, недей. Харесвам те, но по тази тема са ти неадекватни включванията.
Първо, няма кърмено бебе, което да не се буди да яде след 12. Второ, авторката очевидно е в депресия и се съсредоточава върху някакви шантави неща, просто избива нанякъде. Не е сега момента да й обясняват хора, гледали бебета преди 20 години колко лесно е било. Защото се забравя, много се забравя лошото.
Ако тук не можем да си дадем подкрепа, а тръгнем да се ритаме надолу, много лошо.
Реални, хубави, изпълними съвети, има в поста на Сирената, бих препоръчала на авторката хубаво да го прочете.

Общи условия

Активация на акаунт