Пети клас 2019/2020

• 26 555
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
На мен не ми се виждат особено натоварени. Домашните явно са умерени, не се е оплакала, аз и не проверявам. Но в класа дисциплината е добра, учителите могат да преподават спокойно, да им стигне времето и децата да усвояват още в час. Тук е разковничето. Иначе викове, нерви, много домашни върху неразбран материал, изнервени родители, уморени деца и частни уроци още от 5 клас 😣
Едно време родителите ни не знаеха колко контролни ще имаме през седмицата. Учехме си, внимавахме в час, израснахме грамотни и без уроци.
Щерката дори на курс по английски не е ходила никога Simple Smile Сигурно е прецедент Simple Smile Всяка година се чудя дали да започне все пак, да не би да изостава, но още не е дошъл този момент. Удава ѝ се и се справя чудесно само от уроците в училище и всекидневното използване на езика. Исках да кажа, че ходенето на курсове не гарантира по-голяма успеваемост в училище. Понякога е загуба на лично време и средства.

# 436
  • Пловдив
Ханна ,просто учителката е добра.Аз съм възхитена от нея.Когато малката дойде във вашия клас ,разликата беше колосална по английски.И сега въпросната учителка дава съчинение всеки петък.В старото училище още си е зле положението.Повярвай ми ,там децата нищо не знаят,ако не ходят на курс.
Идеята с английския при мен не е дали изостава в училище,а изказа на детето и речниковия запас.Миналата събота бях приятно изненадана от дълги разговори с англичани и чужденци говорещи английски.Детето нямаше никакъв проблем.

# 437
  • Пловдив
Въпросната учителка по английски е единственият преподавател, за който ѝ е мъчно и съжалява, че се разделиха. Когато пое класа във втори клас на входното ниво (в първи "учеха"интензивно английски) 99% от децата имаха двойки. После какво направи тази госпожа, как ги увлече, как им посочи правилния начин на заучаване не знам,  но успеваемостта на класа беше смайващ. Много взискателна и успя да стане любимия учител ❤️
Сега в другото училище нивото и на английския е високо. Учителката е добра, но любимата ни учителка остана в старото.
Дано по-често имаме късмета да попадаме на качествени и истински учители по призвание!

# 438
  • София
Вес, моята се стресна след тия две четворки. Поговорихме си спокойно снощи и я изпитах по предметите за днес. Всичко си беше научила. Обясни ми, че има предмети, които не са й интересни и я отегчават, като историята например, затова не можела бързо да запомни уроците. Викам й, че като не може бързо, ще е бавно. Grin
Вторник прегреших, признавам си. Имаше за домашно да напише приказка Вълшебна Коледа. Прочетох й творението, ама какво да ви кажа, не открих някакъв смисъл. И както бях ударила две чаши вино ми дойде вдъхновението и сътворих чудно съчинение. Съответно получих шестица от госпожата и скандал от мъжа ми.

# 439
Тонка, 🤣🤣🤣🤣🤣

Моят днес има 3 по някакви технологии. Трябвало да правят бумеранг по някакви чертежи. Махнах с ръка и "квот такоа" 🙄😂

# 440
  • София
А аз още не съм писала/проверявала съчинение. Ех, значи
Simple Smile  но помагах за едно проектче по история и там имам и аз 6.                           

При нея лошото е, че не признава, че си е мързел и е претупала нещата. Учителката била закъсняла, били шумели другите, не било написано ясно. С две думи - все някой друг е виновен, но не и тя.

# 441
Ханна, и аз все споменавам "едно време" - нито някой е сядал да учи с мен, нито домашни да пише, нито пък ми знаеха уроците. Имала съм само хубави оценки, тук-там някоя четворка в пубертетските години. Друго беше, но не знам кое точно. Сега е немислимо за мен да оставя синът ми без контрол. Ще затъне отвсякъде. Иначе е паметлив, даже умее да разсъждава за нещата, които са му интересни, но не му се учи на човека, и това е. На уроци по английски го записах в началото на лятото, просто за да се занимава с нещо през ваканцията. Смисъл виждам. Отлично се представя. Допускам, че и без уроци щеше да постига прилични резултати, но предпочитам така. Сестра му, също като твоето дете не е ходила никога на уроци. Научи перфектно английски само от училище. Завърши езикова гимназия с първи немски и втори английски. Можело значи. Само да иска да учи човек. Само да иска.
Между другото, четейки ви днес следобед, се сетих, че двойките на сина ми по БЕ са точно от неразбиране на задачите. И като им е забранено да питат каквото и да било по време на писмена работа, на ти.
Днес има 4 по история и 6 по музика. Доволно. Бях му обещала като видя, че се е старал, да му позволя телефон/таблет по избор. Сега аз релаксирам за час, заедно с него. Но и няма много за учене за утре.

# 442
Аз съм в потрес и от родители и част от учители,след днешната рс.Реве ми се ,ама честно.Ами по БЕЛ не може без учебник,тетрадки и учебни такива,макар и в тях почти нищо да не е попълнено и преснимани уроци и таблет ,нъц.Ще хвърчат забележки,двойки и т.н.,щели да оживеят децата,трябвало хора да отглеждаме ,а не лигльовци и мързеливци.По музика -ами изисквала и ще ги гони до край,това е положението.По фвс ,ами имало си нормативи,нови за 5клас и няма начин да се прескочат,ама няма как и да се отработват,тъпотия до шия.По история и география не могат да се борят с дисциплината.Слава Богу по мат са на ниво като цяло и беше най-адекватна.Направо ми е жал за децата и за начините,по които ги съсипват тихомълком.Все едно имат кофи и наливат вътре всякаква помия,а не глави с мозък за развиване.Само да са ни живи и здрави.

# 443
bobsi81, аз спрях да го жаля моичкия, след като тая сутрин собственоръчно му изпразних раницата и го накарах да я подреди отново само с нужните за училище неща. Изкарах оттам лексиконът му + още две такива книги като него с дебели корици + един голям тефтер пак с твърди корици. Раницата видимо олекна. Носил ги е дни наред. Вярно, сутрин с колата, но пък следобед често се прибира сам. Е как не му дотежа, а???
За другото съм съгласна - нормативите по фвс са един път. Самият господин на първата РС /единственият учител, който ни бе представен от класната/ каза, че са едно голямо недоразумение. Даже даде пример за хвърляне на някаква топка, която тежала незнам си колко кг от момичета. Било немислимо. Но трябвало. Нормативи. Ще ги покриват.

# 444
  • Майничка
И моите колеги по ФВС, и гези от училището на малката, са убедени, че новите нормативи са  неадекватни за по-голямата част от учениците. Надяват се, че статистиките за покриваемостта, които им изискват, ще доведат до някаква промяна.

# 445
Моята дъщеря, след първоначалното стъписване, от новото училище, новите учители, новите съученици, вече влезе в ритъм. За съжаление, се налага да ѝ помагам, имам от онзи ден и абонамент за уча.се.
Много искам да се оправя сама, но си признавам, че и аз трудно навързах един урок по История, никакви логически връзки между абзаците. Както и да е, предпочитам да ѝ отделя половин час, отколкото да я оставя сама да си блъска главата и накрая да не е сигурно какво е разбрала, и дали го е разбрала, или го е наизустила.
По математика ѝ идва в повече материалът, но се старае да е по-бърза (куца ѝ бързината, и обикновено за последната задача не ѝ стига времето). По физическо съм в потрес, има 5 на нормативите, а тя е спортна натура. Казва ми тя, че 6-ци няма, което ми се стори безумно, но влязох в школо и се потвърди. Тя е на 1-во място в паралелката, а е с 5-ца...не знам кой ги е мислил тия нормативи.

# 446
Да и моят е с 5 по физическо,няма нито една 6-ца в класа и затова се заинтересувах от нормативите,както и защо до 4 клас имаха 6-ци,а сега изведнъж е направо недостижимо.

# 447
Мойта щерка с 5-ца по физическо, в статистиката на школо е на 1-во място в класа, випуска и у-щето. Което означава, че шестици няма. Има 4 на медицинската топка и 5 на едно от бяганията, което е правила със зверска мускулна треска заради покриването на норматив предния ден. На другите нормативи е с 6. Да не ви казвам през къде ми е оценката по физическо. А и въобще напоследък оценките. Донесе 4 по IT. Предвид че учителката написа Excel на РС на дъската с правописна грешка, и за тази оценка ми е все тая. Joy

# 448
И аз разбрах, че оценките са ниски по физическо. Имало нормативи, спазвали ги. Но как едни деца, които нямат нормални условия за подготовка могат да постигат задоволителни резултати и как МОН помага за това, и общината като не предлага дори салонът да се ползва от един клас в часа? Поредните абсурди в образованието.
При нас по ИТ играят на игри...

# 449
Чакам с нетърпение днес да видя дали наистина по ЧП е било писмено изпитване за 15 минути.
Чудно как ще ги изпитат на 12 урока за 15 минути...

Вече и ММ побесня от държанието на класната и каза, че ако скоро не организира родителска среща, той лично ще отиде при директора.

Общи условия

Активация на акаунт