Пети клас 2019/2020

• 26 551
  • 776
  •   1
Отговори
# 450
  • Сф
Божке, що не казвате, че има тема за петокласници,а сте ме оставили да си се стресирам сама?
Месец след старта на 5 клас в кварталното у- ще и проблеми с шум,дисциплина и нови проблемни деца,бездействие на директор и психолози, си вдигнахме капата и се преместихме в ново у-ще. Освен,че преживях финансово 15 септември отново,пълната ми отличничка вече не е такава Simple Smile.  Обаче аз се радвам,защото изискванията са големи по всеки предмет!Непрекъснато контролни,отворени въпроси,презентации,устни изпитвания,тестовете от 2 до 4 групи Simple Smile.Забележки за всичко- от униформа до дисциплина,домашни и т.н.Нямаме засега,да не повярваш!
Най- много се притеснявах от английския език,защото досега не го учиха ,а на уроци не е ходила и въпреки че аз съм с С2,нямаше интерес.Обаче г- жата е толкова строга,че детето запона да учи като хората и ми донесе 5 ка на сравнителни степени на прилагателните. Имаме и втори език ,фуч и не знам още какво,но в електронния дневник има 3 срочни оценки по този език,наваксва,хвалят я засега,обаче е друга азбука и нищо не разбирам.Даже вече и искат домашно,а другите го учат от 1 клас и са 4 години напред. Снощи рови нещо в нета,вика,написах.Тя още буквите и звуковете не знае,какво написа,не разбрах.Та е голяма веселба и при нас!Слава богу,че средата и допадна! Задружен клас,амбициозни родители и деца.Дори не им прибират телефоните,учат ги на самостоятелност.
Само по мат.учителката не обяснявала добре,та помагам.Там сме с 4 ка ,но грешките са и от бързане + последна задача,отворена,която никой не е решил в класа.Ние сме с подточка а само.Лошото е,че не съм добра по мат и ми е тегаво и ще дойде момент,в който ще закъсам.А този предмет е важен.Ходи 1 седмично на мат.,но май няма да е достатъчно.Ще го мисля.
По трудово и тя чертае триони и инструменти,обаче рисува добре и има 6 .По физическо има 6,защото е проф.атлетка,нормативи покри и то на мокра настилка с хлъзгавите маратонки,но не беше казала,че тренира,учителката после я питала,та общо взето е служебно освободена.Мога да я питам после какъв е норматива,трябва да знае.Това за бягане и скок от място( там е медалистка даже на нац.турнир Wink от мин.година.Топка даже май не е хвърляла.
Ей сега в неделя сме на състезание. А за НГ заминава на подготвителен лагер с отбора за републиканското по ЛА.
П.п.По ЧП чакам и аз днес 3 ка сигурно,каза че теста е бил ужасен!

# 451
  • София, в момента в любимото ми село Железница
PureLove добре дошла.
Аз да сега на набора не помагам особено.  Има си и 2 по география и 3 по музика, а останалите предмети са ок. Математиката му е песен след като още миналата година за малко повече време от даденото такова за НВО на 7 клас изкара 98 точки. Чудя се само колко ли му е тъпо в час и да не неглижира в един момент.
Българския език е по-труден и за мен и за него, но там каката помага.
Да си призная на нея в 7 клас съм написала, рисувала, лепила всички проекти и каквото е имало по различните предмети. Е имам 10-тина шестици.

# 452
  • Сф
Аз не съм изобщо сръчна.Направо на 0 та съм! Часовете по трудово ми бяха смърт.Детето , слава богу не се. е метнало по сръчност на мен.
Против съм по предмети като трудово, музика,фвс, рисуване да се пишат оценки по- ниски от 5.Защото всяко дете/човек има талант в някоя област.А така, с ниски оценки обезсърчават децата.
Сестра ми никога не се научи да пее верно или нотите( баща ни е музикант) И беше много смешно, имаме 7 г.разлика.Тя в 9 ти, аз във втори клас и го изпявах вярно с ноти точно след три нейни упражнявания.Тя така и не успя.
До 4ти клас, класната насърчаваше родителите да изработват нещата на децата, за да блесне класа вероятно.Това също не го разбирам.Колкото и да не можеш, по- добре се постарай, поне си положил усилия и заслужаваш
добра оценка.Така мисля.
А и все идва момент в живота, в който ще трябва сам да се справяш.
Мерси за приема!

# 453
Чета ви и се радвам ,че при нас учителите по физ. ,рисуване и музика не се превземат пишат си само шестици.Вчера имаме 6 по волейбол. питам го какво толкова е направил понеже не е спортен тип и е левичар Simple Smile А той ми отговори "опитвах се да хвърля топката през мрежата и един път успях"  Simple Smile По музика правиха контролно и господина им каза ,че стига да не е съвсем празен листа няма да им пише слаба оценка е имаме и там 6 Simple Smile

# 454
Съгласна съм, че по предмети като рисуване, физическо и музика трябва да бъдат с по-занижени изисквания преподавателите. Въпреки че моята дъщеря рисува и има само шестици по рисуване, ми се вижда крайно несправедливо някой да получи двойка, защото не може да рисува. Рисуването не се учи, или имаш дарба, или не.

И по музика няма нужда чак да изучават в подробности разните октави и т.н. Колкото за обща интелигентност е достатъчно.

Слава Богу, след като разбуних духовете онзи ден, че днес ще имат повече от едно контролно, дъщеря ми най-сетне каза, че било лесно. В крайна сметка са дали две писмени изпитвания по 20 минути - по БЕЛ и ЧП. Е, 24 въпроса били по БЕЛ, което идва по-малко от минута на въпрос.....
 Горещо се моля по ЧП да изкара добра оценка - завършила съм физика в гимназията и се скъсах да обяснявам всичките явления и процеси, дано да има ефект от старанието ми.

# 455
И при нас се очертават два типа учители, както ги описвате. По изобр. изк и по технологии и предпр. е един учител. Много свестен, учи ги на доста неща, включително техники по рисуване. Синът ми е скаран отвсякъде с всичко, що се рисува, лепи, реже и т.н. Но този господин го поощрява, насърчава.
По музика - вчера госпожата им е проверявала тетрадките и за прилежност им е написала хубави оценки. Ми няма лошо. Нека да ги стимулират, ако ще и по този начин.
По физическо половината от часовете минават в класната стая. Засичат се с друг клас в салона и се редуват. Голяма тъпотия. Иначе има 3 на нормативи. И спортна натура не е, какво да се прави.
Другият тип учители са ясни.

utro77, то и да пее не всеки може. Но пък някакво старание всеки може да покаже. Ако е свестен учителят, ще оцени това. Дъщеря ми не може да пее вярно, но пък не се стесняваше да пее като я изпитват и получаваше отлични оценки. Синът ми пее вярно, но пък се притеснява. Оф. Магарета - разни. Simple Smile

# 456
  • София
Да ви питам вашите деца ще ходят ли на олимпиади? Моят син има желание да ходи само по математика. Карат ги обаче да ходят и по история, български и география. Как да се подготви по всичко, а и няма желание. Чудя се дали ще направи лошо впечатление. ooooh!

# 457
Моят син щом е по желание - не участва никъде и в нищо. Никаква самоинициатива не проявява, него някой трябва да го накара нещо да направи и тогава от немай къде ще седне да го прави.

# 458
  • София
Ами засега се знае (или поне аз знам) само за олимпиада по математика.
Моята ще ходи. Едно, че все пак е мат. паралелка. И друго, че според мен е добре ей тъй, за спорта, да се метна на 1-2 състезания/олимпиади.
Ако иска и се чувства уверена - да ходи и на другите. Както тя си реши. Но се съмнявам, че ще иска доброволно. Точно български и история не се очертават да са любими предмети.

# 459

utro77, то и да пее не всеки може. Но пък някакво старание всеки може да покаже. Ако е свестен учителят, ще оцени това.

Не става въпрос за пеене, а за писане на ноти. Айде гамата от обща култура е добре да я знаят как се пише. Но всичко по-сложно според мен е относимо към строго профилираните паралелки с музика. Не знам вашите учители какво дават в часовете. Нашата ги е карала да пишат някаква медолийка с ноти и е обозначила някакви октави..., което пък съвсем нищо не ни говори.

В началото на учебната година се надявах дъщеря ми да отиде на олимпиада по литература, ако има, защото тя е много добър разказвач и някак има усет в тази област. Но след чудната тройка, която изкарахме на контролното, очевидно ще трябва да отложим тези мечти за друг клас.

# 460

utro77, то и да пее не всеки може. Но пък някакво старание всеки може да покаже. Ако е свестен учителят, ще оцени това.

Не става въпрос за пеене, а за писане на ноти. Айде гамата от обща култура е добре да я знаят как се пише. Но всичко по-сложно според мен е относимо към строго профилираните паралелки с музика. Не знам вашите учители какво дават в часовете. Нашата ги е карала да пишат някаква медолийка с ноти и е обозначила някакви октави..., което пък съвсем нищо не ни говори.

В началото на учебната година се надявах дъщеря ми да отиде на олимпиада по литература, ако има, защото тя е много добър разказвач и някак има усет в тази област. Но след чудната тройка, която изкарахме на контролното, очевидно ще трябва да отложим тези мечти за друг клас.

Пишат ноти и при нас. Включително в началното училище ги учиха. Дано е влязло нещо в главите им.

# 461
  • София
Аз вчера влязох в спор с учителката по литература. Записвала само тези с 6 на преразказа за олимпиадата. Пратих и регламента, да чете. Иначе учителят по история даже курс ще им прави. Много е печен. Те математиката и литературата са сега, а другите ще се през януари, та време за всичко ще има. Аз държа на БЕЛ, мат и информатика. Другото е по-желание.

# 462
  • София
Моята не иска да ходи по олимпиади. Догодина юни месец смятам да я изритам да ходи на кеймбриджския изпит, хем да се отрака малко и да види какво е изпит, хем да се ориентирам с нивото й, въпреки че от курса винаги я хвалят, че е най-добрата в нейното ниво. Тя е Тийнс 3 тази година.

И един въпрос, въпреки че е още рано, но ме човърка. Живот и здраве, догодина втората седмица на юни ще пътуваме извън страната. Хубаво, но това означава, че детето трябва да остъства последните 6 дни от училище. На мое място как бихте постъпили - не давате никакви обяснения и представяте мед. бележка или пускате молба до директора, но без да уточнявате реалната причина за остъствията. Моя приятелка казва, че най-добре да е с медицинска бележка, но аз не искам да дърпам дявола за опашката. Но и не искам да казвам къде отиваме. Тоест клоня към молба до директора с неясна засега причина за остъствията. Вие как бихте процедирали?

# 463
При нашите за олимпиадите им съобщили да се записват само децата с 5-6ци.Не,че другите нямали шанс,но щели да си сринат самочувствието и да намразят съответните предмети.Моят директно заяви,че нямало да си губи времето в почивните дни ,искал да релаксира.Мисля да го натисна поне по бел и мат да се жертва,мм даже му обеща по 10лв. на участие и сега мисли.По бел е на 14.12.,а по мат на 07.12.19г. от 9.00 до 13.00.
Flayrs го взе и определено разбра какво е истински изпит.Бая се постара,но бая трепери докато чака резултатите.

# 464
  • София
Тонка*, не съм взимала никога медицински бележки за такива случаи. Пускала съм си молба с посочена причина пътуване извън страната, без да уточнявам къде точно.

Общи условия

Активация на акаунт