Пътят на честта - Тема 4

• 35 100
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Че сценарият е малоумен спор няма. Но и другите в екипа са за бой. Продуценти, режисьори/че и 7 моля Ви се/, актьори и един куп още хора, които се мотаят покрай тях.

Нямаше ли кой да каже: ама Милено, виж сега, не може да пишеш такива тъпотии. Как ще обясним, че убиват човек/че и двама в един ден/ и полицията нищо не прави по въпроса. Ама и защо ли да прави, като любящите  му  роднините  веднага го забравиха. Полицейски син удря момиче, което от стреса спира да говори/ това пък с онемяването защо беше, ама айде../и бащата, вместо да го набие и предаде в полицията, си пие ракията с баща му. Не може Кера да казва: Ако Бонка ни намери, ще ми вземе детето. Как за Бога се взима дете от майка. Те на циганките и наркоманките не взимат децата, та на главната счетоводителка на холдинг ли?

Пълно е с такива недомислици. И като сценариста не е наясно с някой неща, да наемат консултанти, а не да се излагат като халваджии. Защото бг сериалите не се гледат само от 80 годишни бабички , а и от много млади и разбиращи хора.

Понеже така добре си описала всичко, което мен ме мързел да пиша, само да вметна: В България все още има един крематориум и той обслужва цялата страна! И едва ли полицаят от Царево е толкоз силен, че да издейства кремация от днес за утре! Ма за най-блестящата "сценаристка" на "територията", както самата тя нарича България, тия неща не са от значение, както и факта, че при криминални случаи евентуално кремацията разрешава наблюдаващия прокурор! Тези неща ги пише и в гуглето, не е нужно кой знае какво проучване!

И още нещо да допълня: Оги беше на има-няма 30+. Кога е успял, а и защо да иска да го кремират? За такива неща човек си мисли в преклонна възраст или поне не на 30+. А дори и да го е казвал някъде,  едва ли чак толкова сериозно биха го взели. Може да е подхвърлил някъде нещо, на маса, на майтап, примерно, щото и на мен ми се е случвало, ама чак толкова да го вземат като едва ли не последното му желание, писано и подпечатано.... Това още в първия епизод ми се видя супер необмислено.

# 496
В България има 3-4 крематориуми, мисля два в София и по един в Пловдив и Варна, в момента строят и в Бургас.
Да вметна пък аз Wink
Кремацията в момента става от 7 до 10 дни , според зависи колко хора има записани. Понякога може и по-скоро.
Така, че реално е възможно да бъде кремиран толкова скоро Оги.
Бургас ползват услугите на крематориума във Варна, т.к. тяхният все още не е готов.

# 497
Много бях впечатлена от това , как Артър Хейли прави проучването си за  книгата , която ще напише - 1 година проучване , 6 мес. преразглеждане на записките и  18 мес. писане на самата книга .
Нашите т.нар. "сценаристи"  изобщо не държат на такива тъпи неща . Те ни заливат с некомпетентни истории , имат претенции ,че са неразбрани интелектуалци и раждат уродливи сценарии , които  дразнят зрителите .

# 498
  • София
Много бях впечатлена от това , как Артър Хейли прави проучването си за  книгата , която ще напише - 1 година проучване , 6 мес. преразглеждане на записките и  18 мес. писане на самата книга .
Нашите т.нар. "сценаристи"  изобщо не държат на такива тъпи неща . Те ни заливат с некомпетентни истории , имат претенции ,че са неразбрани интелектуалци и раждат уродливи сценарии , които  дразнят зрителите .
Те и онези актьори се подготвят за ролите си понякога дори една година. Тук такова нещо няма как да се случи, особенно за сериал. Доколкото съм чувала всичко е набързо: 1-2 пъти се снима една сцена и готово, сценариите (една приятелка за друг сериал го получаваше ден-два преди снимки и ги псуваше ама здраво) в последния момент, няма репетиции или предварителни разговори  за сцените. Всичко на място и на момента се решава.
За игралните филми било мааалко по-разлино, но пак зависело от бюджета, а той никога не стигал.

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 13:32 от Eupraxia dArmature

# 499
Ивайло Захариев е симпатичен мъж, но е страшно дърво на сцена и пред камера. Не знам как му дават главни роли, става само за да играе третото борче на задната редица.

# 500
  • Sofia
Обикновено в такива холдинги има счетоводен отдел с главен счетоводител и поне един, а понякога и двама заместник-счетоводители, които би трябвало да са в крак с нещата и да могат да поемат нещата при форсмажорни обстоятелства. Но един припадък не мисля, че е чак такъв проблем . Главната (забравих ѝ името, която между впрочем е доста млада за този пост) би трябвало да е на линия до ден-два, какво са се засилили да търсят нов главен!!???

Точно - няма как да е единствен счетоводител в компанията.

# 501
Е няма как да се прояви суперКери, ако имат друг счетоводител. 😉

# 502
  • София
Хулите вие Фуча, ама ето я суровата действителност Grinning Grinning Grinning

"Операцията е проведена вчера, а действията са били насочени срещу разпространение на акцизни стоки без бандерол. Проверени са две заведения в столицата. В едно от тях, в тайник в тоалетната, в полиетиленов плик криминалистите открили бяло вещество на бучки със съмнение за наркотик (кокаин - около 100 грама), а в другото - полиетиленов плик с около 100 грама амфетамин."

# 503
Явно престъпниците са гледали филма Simple Smile

# 504
  • София
Явно престъпниците са гледали филма Simple Smile
Точно това щях да напиша и аз!!! Ха ха ха

# 505
Може Фуджеджиева да мисли зрителя за интелектуално неразвит,но идеите и са нахвъяни на бързо без да се обмислят.Иска да каже много,а по същество се получават пародии,смешни и тъпи диалози.Нека прегледа филмите Дами канят,Вчера,Топло пък тогава да пише.[/b]

# 506
Две серии по ред заспивам, викам са ще ги изгледам накуп в новаплей.
Това днес по обяд. Емии..пак заспах към края! Явно приспивателният ефект е от филма. Фармацефтичните компании да треперят-имат конкурент за сънотворните  си хапчета!

Калоян без шапка на младини не мога го позная. Да си вземат бележка от екипа Joy

То е ясно, всичко казахме вече за филма, писан е на коляно, но пък днес истински се подразних колко пъти показаха средния пръст. Да, видяхме, разбрахме, но пресолиха манджата. Грозно беше, чак дразнещо. А предвид, че сериалът е комедия, не е редно да има дразнещи моменти Kissing Heart
Шесторъка Кера (цитирам по памет) “Ех, ако имаше приятелка, която е сметоводителкааа..”. “Шегувам се, бе!”
Иначе не обича да зависи от някой, нали.

# 507
Туй с приспиването и на мен ми действа на 100 процента. От два дни се точа на сериален маратон. Имах две, сега вече три серии за изглеждане, ама йок, заспах на първата от трите. Вчера втори опит - пак заспах. Днес пак ще опитам. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 508
Чудех се защо ми напомня толкова на "Седем часа разлика ", пък то екипът почти същия, сега порових. Не ви следя, сигурно сте го коментирали.
Кое съвпада:
- Интересна основна сюжетна линия, но много клишета в детайлите и образите
- лошо озвучаване и безобразен монтаж
- кошмарни диалози
- декламиране на корем
- претупване на важни моменти и излишно натъртване и преповтаряне на зрелища за масата.

# 509
Абе, кой му пука. Ние тука го гледаме за майтап.

Общи условия

Активация на акаунт