Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 окт. 2019, 18:58 ч.

ДЕВЕТИ КЛАС 2019/2020 - 2

 • 33 538
 • 751
 •   1
Отговори
# 480
 • София
 • Мнения: 295
Аз съм потресена от новината, че ще теглят вода от Белмекен за Перник! Такива хубави палатки се правят там през юли..., ама сега перничани ще го пресушат. Joy
А аз, от идеята да теглят вода от "Бели Искър".🙄 Това, което направиха с язовир "Студена", плаче за съд, ама не само на един!!! Друг въпрос е, перничани сега ли видяха празния язовир? Масово безхаберие.🤬🤬🤬
На неочаквано споходилата ги ваканция, синът ми се радва. Ски, купони /не е познал/, тренировки, гейминг..... ала бала. Като го гледам, май ще е от онези, които от пубертета влизат в критическата, но аз втората му фаза няма да я видя, освен ако не се радвам на дълголетие, като Нейно Височество баба Лизи.😉😂
Оформен е почти по всичко, поне по негови думи. В ЕД не виждам срочни оценки.
Сериозно обмислям, през лятото да му намеря работа. Най-вече да разбере,  колко точно струват джобните.

# 481
 • София
 • Мнения: 2 612
А у нас, от снощи е военно положение!
Беше на РД, с вечерен час 22:00. В 21.15 още не беше тръгнал, щото още не били рязали тортата. Ще речеш, че гладен е останал. Понеже очаквах такива изпълнения, изперках  и му казах, че не ме интересува как, но го очаквам преди 22 ч. Тичал е около километър и нещо, за да успее. Прибра се задъхан и пред припадък. Още като се прибра, го налегна кашлица. Днес го боли и гърлото. Но нищо от това не му пречи, да не спира да дудне!
Какво бил виновен и защо трябвало да е наказан, че няма кой да го прибере с кола, за да стои до късно?
Ще изчакам да му минат бесовете, ако мога да сдържа моите, и ще водим преговори. Може би е време отново да ди припомним някои неща, а и ще трябва да предоговрим някои условия!
Споменавала ли съм скоро, че не ми харесва пубертета? Joy

# 482
 • София
 • Мнения: 299
И ние си спорим непрекъснато. Ей така за спорта имам чувството понякога . Все едно играем пинг понг. Приказките летят като бялото топче. Един път не е минало от него и да остане моя приказка без коментар и многозначително повдигане на веждата.

# 483
 • София
 • Мнения: 3 877
Слънце, знам, че трябва да се възмутя от поведението на детето и да ти съчувствам, ама не успявам. Joy Да си тръгне в 21:00ч., щото ако се прибере в 22:10 - страшна драма /егати цербера! Laughing /. И хем си е тръгнал пръв от РД и е станал за резил пред момичетата, хем торта не ял, хем търчал като луд, за да не закъснее с 25 секунди, хем в следствие на това се разболял. Отивам да доказвам на моята колко либерална майка има. Joy

# 484
 • София
 • Мнения: 2 612
Санака, не ми помагаш! Satisfied
Най-тъпото е, че се почувствах виновна още снощи, но не искам да призная, че може да ме манипулира! Ще развея бялото знаме, но заради неговото поведение, няма да е точно сега! Цял ден чета за това, колко е важно в тийн възрастта да има правила, които те трябва да знаят, че е задължително да се спазват, но цената на всичко  това, са моите нерви.
Може би имам нужда от психолог! Joy
Днес в НПМГ имаше среща с родители, учители и деца, на тема "Как да преодоляваме стреса с лекота". Вече ме е яд, че я пропуснах! Joy

# 485
 • София
 • Мнения: 3 877
Е, аз на детето се опитвам да помогна - свястно дете ама не е случило на родител. Laughing
Извън шегата, естествено, че не е сега точно моментът да развееш бялото знаме. И е важно да има правила, защото иначе ще се изгубят. Но вече са достатъчно големи, за да може да се отпусне малко каиша, за да има изключения и да ги оценят правилно като такива.

От тази среща в НПМГ, писмени материали няма ли да раздават? Joy

# 486
 • София
 • Мнения: 295
А у нас, от снощи е военно положение!
Беше на РД, с вечерен час 22:00. В 21.15 още не беше тръгнал, щото още не били рязали тортата. Ще речеш, че гладен е останал. Понеже очаквах такива изпълнения, изперках  и му казах, че не ме интересува как, но го очаквам преди 22 ч. Тичал е около километър и нещо, за да успее. Прибра се задъхан и пред припадък. Още като се прибра, го налегна кашлица. Днес го боли и гърлото. Но нищо от това не му пречи, да не спира да дудне!
Какво бил виновен и защо трябвало да е наказан, че няма кой да го прибере с кола, за да стои до късно?
Ще изчакам да му минат бесовете, ако мога да сдържа моите, и ще водим преговори. Може би е време отново да ди припомним някои неща, а и ще трябва да предоговрим някои условия!
Споменавала ли съм скоро, че не ми харесва пубертета? Joy
Слънце, разбирам те. Вторачили сме се в училището и резултатите, а много по-важно е да опазим децата си. Уж са големи, ама са "зелени". Хич не си дават сметка за това, че родителските ни страхове, са породени от реално съществуващи опасности. Знаем, че вярата им за недосегаемост и безсмъртие, трудно може да бъде преброени с говорене, каквито и аргументи да изложим. Изразът "Не се филмирай!", много ме дразни. В същото време, за да не му "провалям детството"🤯🙄, се опитвам да намеря някакъв баланс, хем свобода, хем контрол. Как да го нарека? Контролирана свобода? 🤔🙄 Ако ги пуснем - лошо. Ако не ги пуснем - пак лошо. Аз, без претенции за меродавност на мнението ми, го пускам на РД и други поводи, само ако знам къде, с кого и до 22.00 ч., като отивам да го прибера с колата, което ми спестява много нерви. А разговорите за правилата, които е ДЛЪЖЕН да спазва, срещат негодуванието му. Трудна възраст.

# 487
 • София
 • Мнения: 6 031
Уф, а аз сътворих една беля, която трябва да разреша до сутринта.
Имаме си нов член на семейството - папагал. Днес 1/2 България пропътувахме да го вземем и заради мен се измъкна от клетката. Успя да завърти хранилката и да се измъкне през дупката, не съм я заключила добре Sad
 Сега стоя и го пазя нещо да не му се случи. Наборът още не е преживял старото ни пиле Sad (то на всички ни е мъчно, но ако това пострада сигурно съвсем ще се срине). Младежът е на Олимпиада днес (вече) и се надявам като стане да се е прибрало в клетката.... пустому не огладнява. Притеснявам, че ще мисли за пилето вместо за това, за което е отишъл.

Последна редакция: нд, 26 яну 2020, 02:16 от Desem

# 488
 • В светлината на слънцето
 • Мнения: 6 306
Desem, ако имате рибарско кепче, от тези за ловене на пеперуди или от гръцките сакчета за малки рибки, пробвай да го хванеш. То не че аз имам опит с пилета (само това не сме гледали), но това ми хрумна на първо мислене.

# 489
 • Мнения: 1 440
Десем, мила, направо те съжалих и си те представям даже:)
Сигурно си успяла да хванеш звяра, но я кажи какъв му е келепира от отглеждане на  птиче? Нито разбира, нито можеш да го гушнеш? Ние имаме зайчета, на 3.01 едното си отиде внезапно и аз, пък и децата доста си поревахме. Хубаво е с животинка, но да живее повече от нас, разделите с тях са тежки!
Сега вече се глася за йорки, но да видим кога.

Та за контрола и свободата, аз съм от либералните родители, които спомняйки си този си период и желанията ми, а пък мама все мо мрънкаше, че не си стоя пред блока, добре ги разбирам децата. Разрешаваме рождени дни до 24.00ч., че те започват от 19ч. Прибираме девойката с кола и разчитаме на съвестта й и възпитанието до момента. Има вечерен час, но дори да закъснее има задължение да се обади и да каже за да не я мисля с черните ми мисли в такива  моменти. Строгият контрол не е по-полезен от леко разхлабения вариант, с голяма доза показване на доверие и насоки от време на време.
Но всеки си познава детето и знае къде може да кривне и сгреши, така че Слънце, щом така си преценила, това е! Всяка майка си има вътрешно чувство.
Вчера бях рожденичка, та беше купона, днес разпускам, наспах се и тази седмица ще ми е леко-без тичане до училище с малката и ставане рано. Мъж ми се размаза от кеф в петък, осъзнавайки, че това беше последен ден ставане в 5.45 и правене на сандвичи за децата!
Не знаем още всички срочни, но каквито такива, надяваме са на макс 2 петици- по Философия и История, но да видим.
Малката е номер 1 в статистиката, а нищо не учи у дома вече трета година, та щом тя е най, си представям другите на какво ниво са, но това е за третокласната тема!

Черпя ви виртуално, а ако скоро влезете във форма за пиано бар, може и реално!

Последна редакция: нд, 26 яну 2020, 19:45 от alexova

# 490
 • София
 • Мнения: 6 031
Алексова, да се гушка не може, но са много игриви. Предишното ни пиле беше като залепено за набора - висеше на монитора, докато играе, разхождаше се по тетрадките им до като учат, на масата идваше, разнасяха го навсякъде. Общо взето "свободно" пиле беше, в клетката стоеше само докато ни няма или нощем.
Звярът засега още е извън клетката, спокойно изглежда, но не се прибира. Имаше малък успех ,че кацна за няколко минути отгоре, чакаме да огладнее и да се прибере. Харесало си е климатика и наблюдава от високо.

# 491
 • Мнения: 1 287
Desem, аз като свекърва ще попитам обезопаси ли прозореца с пускане на перде/щора. Очевидно птичката е стресирана от промяната, а и тя не познава още обстановката. Някога мой папагал се блъсна в полет в стъклото на прозореца /защото не съм била аз домакинята, а майка ми и стъклата са били съвсем прозрачни:)/. Много плаках поради усещане за вина. Та, ако това не си помислила, напомням - нека за добичето е ясна границата вътре/вън.

# 492
 • София
 • Мнения: 6 031
Шарлот, четох, че щорите са опасни. Предишното пиле много летеше и понякога (рядко) се блъскаше в прозорците, но винаги е имало щори върху стъклата. Това, обаче много добре се позиционира - с по-здрави крака и клюн е.
И върху пердетата добре каца. Опасни били връзките на щорите за това будувах нощес да го пазя (в хола имаме много прозорци и самото два имат пердета, с които скрих щорите), то обаче не мръдна от климатика.
Със сигурност е стресирано от смяната на мястото, а домашните нямат никакво търпение искат да го хранят, да го погалят Blush

Пилето огладня Joy
Скрит текст:

От този вид е:

А това е непослушкото:


Много се бях притеснила, че ще припадне накрая от глад, а мъжо ми се хили, че няма как да стане и ще си намери пътя към храната.

# 493
 • София
 • Мнения: 295
Но всеки си познава детето и знае къде може да кривне и сгреши, така че Слънце, щом така си прецениа, това е! Всяка майка си има вътрешно чувство.
Точно! Децата са различни. Едни са по-разумни и може да им се има доверие, с други - не. Когато си дал свобода и виждаш, как се превръща в свободия, в интерес на детето е да разбере къде е границата.
Алексова, честит празник! Да си жива, здрава и щастлива!

# 494
 • София
 • Мнения: 2 612
Алексова, бъди жива и здрава! Все такава да си хубава и да цъфтиш!

В това е проблемът, че няма кой да го вземе. Чудя се, колко рисковано е, ако се обадя на фирма с таксиметрови превози и му поръчам такси, което да го докара....
А на Санака и Алексова, с разумните девойки им е добре! Joy
Като го знам моето, колко му работи устата и как си изкара бой, посред бял ден, за няма нищо, направо ме втриса! Представям си, в 22-23 ч, разминавайки се по улицата с някой подпийнал, какво може да се случи!
Момичета, знам че с девойките хич не е лесно и през главите ви минават хиляди притеснения, изобщо не омаловажавам това! Пошегувах се!

Общи условия

Активация на акаунт