Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 76

• 47 567
  • 778
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, имате ли идея за така нареченото изследване ПИД, каква е ползата от него ако имаш малко ембриони, да кажем 2?Така и така са малко няма какво да се избира между тех или незнам затова питам. Моля ако някой има опит да сподели.

# 121
Аз имах Зарзио само до теста (1 спринцовка), след това не съм слагала. Та спират го, защо да не го спират, всичко е индивидуално.

Така е,индивидуално е,както и всичко останало.
Познавам момичета слагали го до 12 седмица,а и такива,които са го слагали до 6тия месец.
Всеки е различен.

# 122
  • Cobrs
На мен пък изобщо не са ми го изписвали!

# 123
Здравейте, имате ли идея за така нареченото изследване ПИД, каква е ползата от него ако имаш малко ембриони, да кажем 2?Така и така са малко няма какво да се избира между тех или незнам затова питам. Моля ако някой има опит да сподели.
Ползата от ПИД казват докторите че ако се изследват и ако не са балансирани предотвратяват обречен трансфер,когато правих ПИД на мойте 2 ембриончета четох много и пишеше че ако им се направи и всичко е ок има голяма вероятност за успешен трансфер,но се препоръчвало когато имаш повече ембриончета,защото могло да не преживеят замразяването и размразяването,но тези който преживеят всичко това и са балансирани трансфера щял да бъде сполучлив ако нямаш някакъв друг проблем с имлантирането

# 124
Аз слагах Зарзио до 12 г.с, като от 8ма до 12 всеки ден, много ми беше писнало от него ама каквото кажат лекарите...

# 125
  • София
Аз сложих Зарзио само 2 пъти и обясних на д-р Персенска, че се чувствам зле от него. Тя каза, че няма проблем да го спра. Опитът беше успешен.

# 126
  • и тук и там :)
Vel333 защо правите трансфер на 3-ти ден, след като няма ПИД е хубаво да се изчака до 5-ти ден, 4-5 ден са критичните точно там се вижда дали ембриона има потенциал при 12 клетки започва да се храни от собствената си генетика, а до 3-ти ден вкл. черпи ресурсите на Я. Пак няма гаранция, но поне е някаква селекция за да не се правят само трансфери.
pepita5 аз също исках да правим трансфера на 5ти ден, така можеше да добавим и единствения ми замразен Е./който е с 60% възможност за самокорекция/, но Персенска настоя  да е на 3ти ден .... та така Sad
За мен лично връзката лекар-пациент е почти скъсана, но ще "избутам" още малко - да си дадем шанс Simple Smile

# 127
М-граст и Зарзио спомагат образуването на бели кръвни телца и се дават на пациенти минаващи много тежки курсове на химиотерапия, предполагам, за да не се срива организмът им и да не боледуват.

И аз се чудех, защото влиянията са разнопосочни от доста страни. От една страна, пиеш преднизолона за смъкване на антитела, а от друга – м-граст или зарзио си поставяш за увеличаване на белите телца. Ама аз се доверявам на доктора. Пък и ми прави впечатление, че всичко се следи доста точно: с какви заболявания си, какви алергии имаш, някак не допускат грешка, поне при мен досега, което ме кара да им вярвам още повече.

Мен ми го смениха м-граст, защото целият ми корем стана на огромни сърбящи червени петна и не се търпеше. Казах на Стаменов и той ми го спря до трансфера, но след трансфера ми изписаха Зарзио, което май е подобно, но доста по-евтино.

# 128
Четири месеца чакам час за коментар след неуспешно инвитро при Стаменов...това нормално ли е според вас?

# 129
Здравей, за Стаменов е нормално да чакаш за коментар по 3-4 месеца за наше съжаление😊

# 130
  • Sofia
Четири месеца чакам час за коментар след неуспешно инвитро при Стаменов...това нормално ли е според вас?

Не е никак нормално и е адски вбесяващо. Както бях коментирала по-рано записват ни в някакъв списък и чакайте си там, ама губим ценно време така. Незнам ако си от София, Ronito те съветвам директно в клиниката да отидеш. Адски са ми неприятни тия от рецепцията и само се карам с тях, супер нагли и груби, повечето има 1-2 изключения.
Аз съм се записала от 11.10 и ми казаха след най-рано 2 месеца за коментар 10-15 минути. Решила съм още седмица-две да им дам и отивам направо. Ако правим ПИД за 3-тия опит,то едно 1500 лева трябва да се съберат и трябва да знаем не е малка сума.

# 131
  • София
като идеш на място пак те записват в списъка.

# 132
  • Sofia
като идеш на място пак те записват в списъка.

Нищо,аз си знам, че ако не ги ръчкам нищо не става. Имам много горчив опит с тях. Един път за малко да забравят да ми сео бадят за час. Отидох в петък да ги ръчкам, тъй като часа по искане на доктора трябваше да бъде за понеделник и те сладките до 19 часа не ми се обадиха и айде на колата и там и се оправиха нещата. Така,че аз за себе си знам лично там, ама е близко до нас. Има момичета от провинцията горките как се справят с тоя кол център,където аз лично чак след 30-40 път успявам да се свържа незнам. Много ми е жал за тях и пътуват, много сила се иска.

# 133
Grinning да за съжаление си е-,аз пътувам,всеки път отбелвзват и най -обичам в 16 да звъннат и да кажат утре в 10...😈 и да се разправяш полза никаква...ако искаш...може да полудееш..

# 134
  • Sofia
Grinning да за съжаление си е-,аз пътувам,всеки път отбелвзват и най -обичам в 16 да звъннат и да кажат утре в 10...😈 и да се разправяш полза никаква...ако искаш...може да полудееш..

Ужас, reninel.
Е тогава като не се съобразяват с вас, които пътувате за какво всеки път питат дали сме от София или не? Аз пък като си мисля, че помагам и все искам късен час,за да може жените,които пътуват да има за тях по-ранни часове.
Когато тази клиника започна през 2013 беше супер и само за 7 години я скапаха за съжаление. Само заради доктор Стаменов ги търпя още, че аз не мога при друг имам си травми психични и само той се справя с мен.
При мен пък мъжа ми работи в провинцията на 500 км от София и на нас като ни кажат от днеска за утре и голям зор виждаме и ние, въпреки, че аз съм на 20 мин с кола от клиниката.
Мале доктор Тихомирова трябваше биопсия да ми прави и като я видях ми тя детенце. Мъчи ме половин час не можа да направи биопсията,добре че доктор Персенска се смили над мен, тя я направи за 1 мин,не я усетих. Хем не съм и пациентка. Казах на доктор Стаменов вече ако него го няма само доктор Персенска или никой друг.
Ужас такова мъчение,3 дни не можех да ходя. Жалко, че изпуснаха Шефкетова и тя беше много добра, поне според мен.

Общи условия

Активация на акаунт