Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 76

• 47 589
  • 778
  •   1
Отговори
# 135
Те наистина дават ранните часове на пътуващите ..,аз когато съм оставала все 6-8 са давали,което предполагам облекчава момичета от София,поне след работа могат да ходят...А тези ранните са при Тихомирова Sad

# 136
Не знам, но аз оттам под 4 часа чакане не съм си тръгвала от клиниката... Та, не искам да си представя този опит да е неуспешен, да чакам 3-4 месеца за коментар и после пак наново всичко. СТрува ми се, че тези, които сме по фонд и при замразени ембриони, не могат да ни бавят толкова, поради разни изисквания на фонда, тъй като те ти поемат и размразяването, и трансфера, които имаш право да съхраняваш само един месец по фонд. Иначе си доплащаш. Не знам, може и да греша и тези случаи също да ги бавят...

Magdalina Petrova 645169
Според мен е ясно, че с времето леко западат нещата, още повече там е станало твърде посетено от изключително много хора. На рецепцията досега не съм имала проблеми. Но ако някой държи тон, мисля, че сме си в правото да изискваме добро отношение. Най-малкото това е частна болница, в която си плащаш всичко.

# 137
  • Sofia
Не знам, но аз оттам под 4 часа чакане не съм си тръгвала от клиниката... Та, не искам да си представя този опит да е неуспешен, да чакам 3-4 месеца за коментар и после пак наново всичко. СТрува ми се, че тези, които сме по фонд и при замразени ембриони, не могат да ни бавят толкова, поради разни изисквания на фонда, тъй като те ти поемат и размразяването, и трансфера, които имаш право да съхраняваш само един месец по фонд. Иначе си доплащаш. Не знам, може и да греша и тези случаи също да ги бавят...

Magdalina Petrova 645169
Според мен е ясно, че с времето леко западат нещата, още повече там е станало твърде посетено от изключително много хора. На рецепцията досега не съм имала проблеми. Но ако някой държи тон, мисля, че сме си в правото да изискваме добро отношение. Най-малкото това е частна болница, в която си плащаш всичко.

Milo_kote,
А това за чакането за преглед пък въобще вече не ми прави впечатление след толкова години,знам си минимум 2 часа,най-дългото ми беше 5 часа и половина. Важно е да имат човешко и нормално отношение към нас,защото както каза ти плащаме бая солидни суми. Аз общо от 2012 до сега съм между 26000-30000 лв с раждането при тях, защото след бременност повечето жени раждат там. Не говоря,че повечето от нас са много намъчили се жени с години и с над 6-8 опита и психически имаме нужда да знаем,че някъде има място,където ни разбират.
Наистина ти желая да успееш от все сърце на теб и на другите момичета, герой сме това е положението.
По отношение на фонда съм чувала, че е имало момичета които са си изпускали едната година заради великото чакане и пак наново документи и чудеса.
Чесно да ти каза, аз мислех,че никога няма да събера сили за второ дете и през целия ад да мина отново, но събрах и ето напът съм догодина живот и здраве пак и то за 3-ти път да опитам, но хайде сега не го мисли това, не се натоварвай главата. Винаги съм искала голямо семейство и все съм искала 3 деца Simple Smile

# 138
Утре имам пункция и съм на ест цикъл, да питам как става като първо плащаш и после те качват и преглеждат, ако няма фоликули и са се спукали и няма пункция какво става. Не те ли преглеждат преди да платиш, за да се види какво става. Аз имам чувството, че при мен нещата не стават, май закъсняхме, какво се прави тогава, не вярвам да връщат пари. Може да си измислят че са видяли фол.и да направят пунк. Уф незнам. Моля споделете опит.

# 139
Ще кажа от опит...плащаш ,качват те,лягаш -преглеждат те-ако има-пункция-ако няма,слизаш на касата и връщат парите.Ако си с упойка -преди да те приспят,аз съм без и си ставам.Съвет за всеки случай като легнеш кажи ,че си на естествен и не си сигурна дали са останали..

# 140
Ако се е спукал фоликула, няма да имаш пункция и ще ти върнат парите. Същото обаче не важи ако си с празен фоликул, т.е без Я, тогава не се възстановяват пари.

# 141
А аз какво да кажа като видяха фоликула преди да ме приспят и като се събудих ми обясниха, че фоликула се спукал "в ръцете и", т.е. след като го е пунктирала... И пак трябваше да си я платя пункцията, защото "се случвало"... Това ми направи много лошо впечатление защото за мен си е грешка на лекаря, че не си е таймирал правилно и би следвало да те компенсират защото не стига, че напразно са те приспали, а и изпуснали яйцеклетката (а някои жени си броим яйцеклетките вече като сме с НЯР) ... Нооо това е положението там...

# 142
Здравейте!
Миналата седмица мина и моя първичен преглед при д-р Персенска. Доста се бях притеснила как ще протече, но ми направи добро впечатление. Беше усмихната и любезна. Отговори на всичките ми въпроси, но пък аз от еуфорията забравих някои от тях. В началото почти искаше да ме разубеди за ин витро, заради здравословни проблеми или поне да бъдело с донорска яйцеклетка. Но след прегледа мисля, че се изненада приятно, от това, което вижда. И каза, че може да пробваме на ЕЦ. Аз имам един яйчник и една тръба, АМХ 0,3. Преброи ми 5 антрални.
Каза за започване на процедура на ЕЦ да си запиша час 7-8 ден от МЦ. Искам да попитам тези от вас, които са на ЕЦ, колко време ще ми отнеме проследяването на един цикъл. Тъй като съм от Варна, а и ще ми е трудно да съчетая с работата. Мисля първия опит да си взема отпуска, за да видя колко време ще ми трябва ориентировъчно. Ясно ми е, че може да не се стигне до трансфер. Но ако приемем, че всичко е като по учебник колко време ще отнеме.
И как мислите, първо ще се събират яйцеклетки/ембриони и после да се прави трансфер или трансфер на всеки цикъл. И един тъп въпрос, какво става, ако нямам овулация? Тъй като не съм сигурна с един яйчник дали имам всеки месец.
И още нещо, мога ли кандидатствам по фонда, с това, че имам само една тръба? (А и ако успея да вдигна АМХ над 0.5.)

# 143
Здравейте!
Миналата седмица мина и моя първичен преглед при д-р Персенска. Доста се бях притеснила как ще протече, но ми направи добро впечатление. Беше усмихната и любезна. Отговори на всичките ми въпроси, но пък аз от еуфорията забравих някои от тях. В началото почти искаше да ме разубеди за ин витро, заради здравословни проблеми или поне да бъдело с донорска яйцеклетка. Но след прегледа мисля, че се изненада приятно, от това, което вижда. И каза, че може да пробваме на ЕЦ. Аз имам един яйчник и една тръба, АМХ 0,3. Преброи ми 5 антрални.
Каза за започване на процедура на ЕЦ да си запиша час 7-8 ден от МЦ. Искам да попитам тези от вас, които са на ЕЦ, колко време ще ми отнеме проследяването на един цикъл. Тъй като съм от Варна, а и ще ми е трудно да съчетая с работата. Мисля първия опит да си взема отпуска, за да видя колко време ще ми трябва ориентировъчно. Ясно ми е, че може да не се стигне до трансфер. Но ако приемем, че всичко е като по учебник колко време ще отнеме.
И как мислите, първо ще се събират яйцеклетки/ембриони и после да се прави трансфер или трансфер на всеки цикъл. И един тъп въпрос, какво става, ако нямам овулация? Тъй като не съм сигурна с един яйчник дали имам всеки месец.
И още нещо, мога ли кандидатствам по фонда, с това, че имам само една тръба? (А и ако успея да вдигна АМХ над 0.5.)
здравей,на 7/8 ден като отидеш ще види дали имаш фоликули и колко мм са,ако са малки ще те викне след около два дни,ако са около 18мм след два дни пункция,и зависи после как се разберете,ако на пункцията извадите яйцекледка и се оплоди,трябва да си с мъжа ти,на 3ти или на 5ти ден може трансфер,но зависи как сте се разбрали,дали ще събирате повечко яйцекледки или дриректно трансфер.За фонда най добре като отидеш в клиниката следващия път на регистратура попитай за Румяна Караджова и тя ще ти обясни дали можеш да кандидатстваш,ако ти каже че можеш по добре си носи всички изследвания който си правила досега и на ММ спермограма.Но с една проходима тръба и ако на ММ спермограмата е добра мисля че неможе,може само ако имаш четири неуспешни опита инвитро или инсеминация от самофинансиране

# 144
Ето ме и мен пак. Днес беше пункцията извадихме 3 яйцеклетки ще чакаме до утре да видим колко ще се оплодят. Сега се чудя дали да правим трансфер или да замразим, то да видим дали ще има какво ама нали трябва да пия лекарствата. Уфф знаете ли защо в Турция не правят свеж трансфер. Истината е че досега имам биохимична от ЗЕТ и то от ембрион с фрагментации. При останалите  два свежи трансфера нищо не се получи, а уж са с най добрите ембриони.

# 145

Magdalina Petrova 645169

Milo_kote,
А това за чакането за преглед пък въобще вече не ми прави впечатление след толкова години,знам си минимум 2 часа,най-дългото ми беше 5 часа и половина. Важно е да имат човешко и нормално отношение към нас,защото както каза ти плащаме бая солидни суми. Аз общо от 2012 до сега съм между 26000-30000 лв с раждането при тях, защото след бременност повечето жени раждат там. Не говоря,че повечето от нас са много намъчили се жени с години и с над 6-8 опита и психически имаме нужда да знаем,че някъде има място,където ни разбират.
Наистина ти желая да успееш от все сърце на теб и на другите момичета, герой сме това е положението.
По отношение на фонда съм чувала, че е имало момичета които са си изпускали едната година заради великото чакане и пак наново документи и чудеса.
Чесно да ти каза, аз мислех,че никога няма да събера сили за второ дете и през целия ад да мина отново, но събрах и ето напът съм догодина живот и здраве пак и то за 3-ти път да опитам, но хайде сега не го мисли това, не се натоварвай главата. Винаги съм искала голямо семейство и все съм искала 3 деца Simple Smile

Magdalina Petrova,
Стискам ти палци!
Леле, това са много пари!
Много е тежко и не само, заради парите, но и чакането, прегледите, лекарствата, изобщо целият стрес. Разбирам те напълно, но дано усилията ти бъдат увенчани с успех! Добре, че го има форумчето тук, иначе не знам кой друг би могъл да ни разбере. Аз не говоря за това с приятелите си, защото те не са наясно и едва ли биха разбрали точно какво им казвам.
Кофти е това за фонда, но да – не го мисля сега. Ще видим какво ще стане.
В петък е тестът ми, но непрестанно имам усещането, че ми идва... Плюс, че някой непрекъснато ме ядосва. Ти как си с гнева и раздразнението? мен току ме вбеси някой и въобще не се сдържам, ами направо си му го казвам. Но се чувствам супер ок така, мисля, че това е защитна реакция, за да не те товарят с идиотщини отвън, когато трябва да се съхраниш.

# 146
Vel333 защо правите трансфер на 3-ти ден, след като няма ПИД е хубаво да се изчака до 5-ти ден, 4-5 ден са критичните точно там се вижда дали ембриона има потенциал при 12 клетки започва да се храни от собствената си генетика, а до 3-ти ден вкл. черпи ресурсите на Я. Пак няма гаранция, но поне е някаква селекция за да не се правят само трансфери.
pepita5 аз също исках да правим трансфера на 5ти ден, така можеше да добавим и единствения ми замразен Е./който е с 60% възможност за самокорекция/, но Персенска настоя  да е на 3ти ден .... та така Sad
За мен лично връзката лекар-пациент е почти скъсана, но ще "избутам" още малко - да си дадем шанс Simple Smile

Чувала съм, че Стаменов прави и двойни трансфери - на 3-ти и на 5-ти ден.

# 147
  • Sofia
Скрит текст:

Magdalina Petrova 645169

Milo_kote,

Magdalina Petrova,
Стискам ти палци!
Леле, това са много пари!
Много е тежко и не само, заради парите, но и чакането, прегледите, лекарствата, изобщо целият стрес. Разбирам те напълно, но дано усилията ти бъдат увенчани с успех! Добре, че го има форумчето тук, иначе не знам кой друг би могъл да ни разбере. Аз не говоря за това с приятелите си, защото те не са наясно и едва ли биха разбрали точно какво им казвам.
Кофти е това за фонда, но да – не го мисля сега. Ще видим какво ще стане.
В петък е тестът ми, но непрестанно имам усещането, че ми идва... Плюс, че някой непрекъснато ме ядосва. Ти как си с гнева и раздразнението? мен току ме вбеси някой и въобще не се сдържам, ами направо си му го казвам. Но се чувствам супер ок така, мисля, че това е защитна реакция, за да не те товарят с идиотщини отвън, когато трябва да се съхраниш.
Milo_kote,

Има хора ,които много повече пари от мен са дали и много повече опити имат зад гърба си, да кажем, че аз съм средно мъчила се. Решила съм още 2 пъти, толкова ми остават по фонда и ако не стане здраве да е. Много ти благодаря за пожеланието дано всички успеем.

От ядосването няма да стане кой знае какъв проблем, аз работех също работа с много нерви, нищо че беше на бюро.

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 11:31 от AnMary

# 148
Привет и от мен! Нова съм в темата и съвсем нова в инвитрото. С тежък мъжки фактор сме. Пациентка съм на д-р Цветков. Предстои ми пункция на ЕЦ в четвъртък - 31.10. Днес бях на преглед и имам 1 доминантен и 4 малки фоликула. Взеха ми кръв, хормони в норма. Взех си инжекциите, но не ми дадоха инструкция как да си ги бия. Чакам да ми били звъннели, но нещо не им вярвам. Някой може ли да ми помогне със съвет? Много благодаря! 😖

# 149
Здравей, Sing Louder! По принцип инжекциите се бият в корема, като редуваш в ляво и в дясно (за да не се травмира мястото, затова е хубаво да редуваш) около 2 см под пъпа. Поне на мен така са казвали. Разбира се зависи и какви са инжекциите, някои се поставят мускулно.

Общи условия

Активация на акаунт