Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 76

• 47 584
  • 778
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря за отговора! Цетротид и хориомон. Това поне е, което виждам на опаковките. 😟

Здравей, Sing Louder! По принцип инжекциите се бият в корема, като редуваш в ляво и в дясно (за да не се травмира мястото, затова е хубаво да редуваш) около 2 см под пъпа. Поне на мен така са казвали. Разбира се зависи и какви са инжекциите, някои се поставят мускулно.

# 151
И двете се слагат в корема, но все пак звънни да питаш, за да не стане разминаване.

Благодаря за отговора! Цетротид и хориомон. Това поне е, което виждам на опаковките. 😟

Здравей, Sing Louder! По принцип инжекциите се бият в корема, като редуваш в ляво и в дясно (за да не се травмира мястото, затова е хубаво да редуваш) около 2 см под пъпа. Поне на мен така са казвали. Разбира се зависи и какви са инжекциите, някои се поставят мускулно.

# 152
  • София
Ето една снимка на кои места около пъпа може да се постави инжекцията.
Хващаш гънка и биеш бавно.
Ако са две инжекциите, може да ги биеш по една от всяка страна на пъпа.

От цетротида след като я биеш може да получиш силен сърбеж и зачервено петно, което може и да се подуе - абсолютно е нормално!

https://muskulnamasa.com/img/cms/injection/peptides-subcutaneous … on-site_true1.jpg

# 153
Благодаря на всички за съветите. Обадиха ми се, ще отида на място да ми ги сложат, защото умирам от страх сама. 😵

# 154
  • София
Здравейте.
На кратко за мен - от една година се борим за бременност. С първите изследвания ми откриха, че имам Хашимото, две напълно запушени маточни тръби, като при съпругът ми спермограмата е добра. Правен ни е кариотип, като при мен пише: женски кариотип с хетерозиготна полиморфна инверсия на 9-та хромозома 46, XX, inv (9)(p11q13).

За тази една година преминах през две стимулации. Първата не успешна - две ембриончета на 5 ден, свеж трансфер и липса на бременност. Втора стимулация - 7 ембриончета. На свеж трансфер едно 5-дневно емрбионче, но липса на бременност.  Шест ембриончета са ни замразени.

Дадох си почивка малко и се върнах в клиниката, за да престъпим към първият ми ЗЕТ, но д-р Персенска иска да направим първо биопсия на маточната лигавица преди да престъпим към ЗЕТ, тъй като вече имам два трансфера, но бременност не настъпва. След първия преглед, имах контролен на който се видя, че имам задържан фоликул и ми биха Хориомон, за да се спука. Утре имам пак контролен преглед + пускане на прогестерон.

Тази биопсия на лигавицата болезнена ли е, че се притеснявам много?

Четох доста по темите за проблемно забременяване и срещнах много мнения, че при запушени маточни тръби се събирало токсична течност, която е възможно да убива ембриончетата. На мен лично никога д-р Персенска не е коментирала в тази насока и че трябва да се премахнат. Има ли момичета, които са започнали ин витро опити със запушени тръби  и след определено време са ги премахнали и са забременели?

Отворена съм за съвети от вас какви други изследвания да изискам или е по-добре да се доверя на лекаря и той да ме води към целта. Това което виждам аз е, че времето си минава, годинките напредват, хормоните се променят и т.н. Някой с повече опит да сподели какво според него би направил, ако може да върне годините назад?

# 155
Скрит текст:
Здравейте.
На кратко за мен - от една година се борим за бременност. С първите изследвания ми откриха, че имам Хашимото, две напълно запушени маточни тръби, като при съпругът ми спермограмата е добра. Правен ни е кариотип, като при мен пише: женски кариотип с хетерозиготна полиморфна инверсия на 9-та хромозома 46, XX, inv (9)(p11q13).

За тази една година преминах през две стимулации. Първата не успешна - две ембриончета на 5 ден, свеж трансфер и липса на бременност. Втора стимулация - 7 ембриончета. На свеж трансфер едно 5-дневно емрбионче, но липса на бременност.  Шест ембриончета са ни замразени.

Дадох си почивка малко и се върнах в клиниката, за да престъпим към първият ми ЗЕТ, но д-р Персенска иска да направим първо биопсия на маточната лигавица преди да престъпим към ЗЕТ, тъй като вече имам два трансфера, но бременност не настъпва. След първия преглед, имах контролен на който се видя, че имам задържан фоликул и ми биха Хориомон, за да се спука. Утре имам пак контролен преглед + пускане на прогестерон.

Четох доста по темите за проблемно забременяване и срещнах много мнения, че при запушени маточни тръби се събирало токсична течност, която е възможно да убива ембриончетата. На мен лично никога д-р Персенска не е коментирала в тази насока и че трябва да се премахнат. Има ли момичета, които са започнали ин витро опити със запушени тръби  и след определено време са ги премахнали и са забременели?

Отворена съм за съвети от вас какви други изследвания да изискам или е по-добре да се доверя на лекаря и той да ме води към целта. Това което виждам аз е, че времето си минава, годинките напредват, хормоните се променят и т.н. Някой с повече опит да сподели какво според него би направил, ако може да върне годините назад?
Здравейте.
Аз също съм с Хашимото и две напълно непроходими тръби.
Никъде, абсолютно нито един доктор не ми е споменавал, че тези тръби трябва да се отстранят.
Според мен е най-добре да се доверите на лекаря си, иначе смисъл – няма.
На базата на прочетено из Интернет, аз не бих вземала толкова сериозни решения.
Ние също вървим по пътя.
За мен пътят е един – намираш лекаря, на когото имаш доверие и се отдаваш изцяло на процеса без много да мислиш, четеш и прочие. Иначе човек се обърква и може да полудее. Трябва да сме доста фокусирани в целта и да не се разсейваме и отклоняваме с най-различни допълнителни препоръки от различни източници. Това е мнението ми.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 13:27 от AnMary

# 156
Здравейтв опитвам се да се свържа с болницата и няма начин от 1 час. Чакам цял ден да ми кажат за оплождането на яйцеклетките, как е минало. Звъня на телефони различни. Никой не вдига. Ще продължавам.

# 157
  • София
на никой от телефоните няма да ти отговорят.
изчакваш си ембриолозите да се обадят.

# 158
Здравейтв опитвам се да се свържа с болницата и няма начин от 1 час. Чакам цял ден да ми кажат за оплождането на яйцеклетките, как е минало. Звъня на телефони различни. Никой не вдига. Ще продължавам.

Безсмислено е.
Те ще ви потърсят със сигурност, за да ви информират.

# 159
  • Sofia
Скрит текст:
Здравейте.

За тази една година преминах през две стимулации. Първата не успешна - две ембриончета на 5 ден, свеж трансфер и липса на бременност. Втора стимулация - 7 ембриончета. На свеж трансфер едно 5-дневно емрбионче, но липса на бременност.  Шест ембриончета са ни замразени.

Четох доста по темите за проблемно забременяване и срещнах много мнения, че при запушени маточни тръби се събирало токсична течност, която е възможно да убива ембриончетата. На мен лично никога д-р Персенска не е коментирала в тази насока и че трябва да се премахнат. Има ли момичета, които са започнали ин витро опити със запушени тръби  и след определено време са ги премахнали и са забременели?

Maria Ivanova,
Аз бях в тази ситуация като вас. Имах 2 непроходими и силно нагънати тръби. Правих първото си инвитро 2009 без да ги махаме и не се получи,тогава ми казаха,че ако искам да успея трябва да ги махна и без това работа не ми вършат и тази течност убива ембрионите. Така,че на 27 години бях когато в Тина Киркова ми махнаха тръбите с лапароскопия. 2012 най-сетне намерих доктор Стаменов и направихме първото инвитро с него през 2013 и успях и забременях. Така, че от опит казвам, но не съм доктор, махни ги само пречат. С такива тръби няма как да се забременее.
Биопсията на лигавицата е за 1 мин, но ако попаднеш на доктор, който знае какво прави и няма да усетиш. Доктор Персенска и доктор Стаменов имат ангелски ръце никога не ме е боляло нищо при тях, другите доктори в клиниката незнам. Доктор Тихимирова не искам да ме доближава.

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 13:28 от AnMary

# 160
  • София
Доктор Тихимирова не искам да ме доближава.
Joy Joy Joy

всеобща любимка започва да става  Mr. Green

# 161
  • София
Болката при биопсия е много индивидуална. Със сигурност се дължи и на докторът, но на мен са ми правени 3 биопсии от един и същи лекар, (следователно един и същи подход) и при 2 от тях почти не припаднах от болка. На 3тата биопсия бях изпила 2 аулина 30 мин. преди това и мина много леко.

Така че, Мария, бих препоръчала поне 1 аулин да изпиеш 15-20 мин. преди биопсията, за да е по-отпусната мускулатурата и да си максимално спокойна. Минава бързо, ако има болка, то тя е за не повече минута. Биопсията се преживява и минава, важен е резултатът от нея Simple Smile

# 162
  • Sofia
Доктор Тихимирова не искам да ме доближава.
Joy Joy Joy

всеобща любимка започва да става  Mr. Green

Ужас, тя все едно е първа година медицина тази Тихомирова. Тя трепереше горката повече от мен. Казала съм на да си запишат на рецепцията никога да не ме пращат при нея, че ще си имаме разправии.

# 163
Здравейте момичета,моят пореден опит прикючи за съжаление.Вчера на пети ден ми се обади ембриоложката и каза че оплодените две яйцеклетки са спрели да се развиват.Искам да ви попитам за мнение,какво мислите дали следващият път да не опитам на естествен цикъл,тъй като досега съм била винаги със стимулация и колко би ми излязло като цена.Благодаря ви за подкрепата и ви стискам много силно палци да успеете(всички).

# 164
  • София
Не ми допада доктор Тихомирова, заради това, че всеки път не знае, не отговаря. Може би не смее защото съм пациент на Стаменов.
При подготовката за ЗЕТ, първия преглед на 9ден беше при нея, измери лигавицата, а след 4 дни доктора я измери същата. А не може да не е била мръднала за 4 дни

Дразни ме, че прехвърлят на нея пациенти на доктора, но знам и че няма как да е само той.

Трите ми биобсии бяха при нея. Честно казано справи се от раз, нямах никакъв проблем за това. Специално за биобсиите нямах проблем да съм при нея, но за важни неща направо издивявям, защото просто не мога да разчитам нито на това което вижда на ехографа, нито на мнението й, на нищо....

Изглежда печена и добра, но има нещо в нея което ме кара да й нямам доверие ...

И за да не е само за Тихомирова, да кажа че Има и една май нова акушерка с тъмна коса, тя е по-намръщена и от някои на регистратурата... Simple Smile

Аз съм си свикнала и вече не се дразня чак толкова, но няма как да не ми прави впечатление Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт