Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 76

• 47 695
  • 778
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря ви за отговорите момичета! Явно ще трябва да се въоръжа с търпение. Просто тези срокове ми дойдоха, като гръм от ясно небе. Ако знаех предварително, че се чака толкова за коментар, сигурно изобщо нямаше да се съглася на толкова рисков трансфер - един ембрион, на трети ден, без лепило, без биопсии...нищо...
Както и да е... явно така е било писано.

# 286
  • Варна
Момичета, подарявам следните лекарства в срок на годност : Естрофем, Кринон гел (само 1 брой), Медрол и Фолиева киселина. Който има нужда и ги иска да ми пише Simple Smile
УСПЕХ на всички!!!

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 09:45 от nikolaja

# 287

Здравейте, и аз мисля да пусна някакви изследвания, но все още се чудя точно какви.
Вие какви мислите да си пускате?!

Напълно те разбирам, аз се чувствах по абсолютно същия начин и затова след 3тия неуспех си самоназначих някои изследвания, които досега не сме пускали и които изискват само взимане на кръв. Сега на часът за коментар ще се изсипя със всички изследвания, пък как ще ме приема ДОК е друг въпрос.
[/quote]

# 288
  • Sofia
Благодаря ви за отговорите момичета! Явно ще трябва да се въоръжа с търпение. Просто тези срокове ми дойдоха, като гръм от ясно небе. Ако знаех предварително, че се чака толкова за коментар, сигурно изобщо нямаше да се съглася на толкова рисков трансфер - един ембрион, на трети ден, без лепило, без биопсии...нищо...

Здравей,

Не се вини за трансфера, който си имала, все пак ние не сме доктори, ако е било толкова рисковано е нямало да го направят. Искам да ти каза, че дори с перфектни ембриони-3 и лепила и PBMC нищо не се получи при мен. Божа работа и много късмет си е. По-скоро когато нещата изглеждат рискови и невъзможни тогава стават чудеса.
Другата седмица ще отида до клиниката и ще ги питам аз колко ще чакаме за коментар и ще пиша. Вече почва да ми се вдига кръвното,толкова много жени тука чакаме тия коментари да се взимат в ръце и да се оправят с текущите пациенти първо.
Да само търпение, много търпение Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 10:21 от Magdalina Petrova 645169

# 289
Не е рисков трансферът. От разговора ми с Персенска преди моя трансфер останах с впечатлението, че първото инвитро често е с диагностична цел и когато ембриона е един предпочитат да го върнат още на трети ден. Имал по-голям шанс в естествена среда. Аз имах късмета да ми включат превантивно целия арсенал лекарства( към онзи момент) и чудото се случи. При спонтанната ми бременност няколко години по-късно нямах този късмет и я загубих. Така, че всичко е и Божа работа. Особено , когато проблемът не е ясен и не са взети нужните мерки. Успех следвашия път.

# 290
Здравейте, и аз мисля да пусна някакви изследвания, но все още се чудя точно какви.

Здравейте, имам нужда от информация и за цената на NK клетките. Някой пускал ли е скоро? Не успяха да ми кажат по телефона. Нямам спомени от преди- не беше нужно да се пуска изследването на гладно, нали? За колко време става готово?
Бети, изследвах ги септември месец, но понеже на касовата бележка имаше 3 показателя, не съм сигурна НК-клетките в коя цена точно влизат, затова ти давам и 3те стойности:
    Anti b2GP 1 aнтитела (IgG+IgA) -  32,00 лв.
     - Антикардиолипинови антитела -  32,00 лв.
     - Репродукт. Скрининг панел - 280,00 лв.
- Мисля, че влизат в общия скрининг пакет, който е за 280 лв.

Просто съм в страшна депресия, веднъж от неуспешния опит и след това, заради факта, че трябва да чакам толкова много за коментар. Това е ценно време, през което могат да се направят много изследвания, биопсии и т.н.
Напълно те разбирам, аз се чувствах по абсолютно същия начин и затова след 3тия неуспех си самоназначих някои изследвания, които досега не сме пускали и които изискват само взимане на кръв. Сега на часът за коментар ще се изсипя със всички изследвания, пък как ще ме приема ДОК е друг въпрос.

# 291
Това със самоназначаването на изследвания май всички го правим. Аз се чудя от къде идва огромната разлика в цените на имунологичните изследвания в различните лаборатории? В Надежда NK клетки 140лв, в Майчин дом- с още лимф.клетки 110лв, в Токуда- 90лв, в Малинов- 140лв, в Иван Рилски- 60лв. Та сега се чудя къде да ги пускам? Все пак парите са си пари. И да беше само това изследване! Някой, който е пускал само NK клетки в Надежда може ли да ми даде инфо какво точно включва изследването?

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 14:58 от BettyBoop

# 292
  • София

Мими, аз си пуснах пълен пакет щитовидна жлеза (TSH, ft3, ft4, TAT, MAT), vit.b12, vit D, както и вродени тромбофилии. Може да говориш и с имунолозите в болницата, за да ти пуснат един основен пакет имунологични (също чрез взимане на кръв), както и един кросмач тест. Това са все неща, които струват пари, но се изследват само чрез взимане на кръв и според мен (след вече 3 неуспешни опита) нищо няма да попречи да ги имаш в ръка, когато ти дойде времето за коментар. Не ме разбирай погрешно, това не изключва друг тип изследвания, които доктор Стаменов може допълнително да назначи като биопсия или хистероскопия, но може да ти спести 1 или 2 неуспешни трансфера. При мен така се получаваше, че след всеки неуспех пускахме по 1-2 нови изследвания, вместо всичко накуп и да се знае за какво става въпрос и да не си хабя ембриончетата.  Disappointed

# 293
Здравейте момичета!
Отдавна не съм писала в темата, спрях да я следя след неуспешния опит и трансфер миналата година юни месец. Трябваше да си дам почивка, психическа и финансова, доста опити бях навъртяла, и това ми дойде в повече.
Имам нужда от вашия съвет, не съм ходила в клиниката от една година, сигурна доста неща са се променили, и не знам дали ще ме приемат като пациент, бях при др Стаменов.
От неуспешния трансфер, цикъла ми винаги е бил точен, като изключим закъснение от два три дни.
Миналия месец ми дойде на 29 и от тогава не е спирал цикъла. Кървя обилно вече 16 дни. Днес бях на гинеколог в нашия град, видя киста с размери 39мм и малък миомен възел 10мм. Изписа ми вит. С, хапчета Примилут нор и инжекции Дицинон. Каза ми, че ако кървенето не спре до три четири дни, трябва да отида в АГ отделение и да ми направят кюртаж или абразио. Останах в шок и съм ужасена, такова нещо не ми се беше случвало.
Моля ви момичета, дайте съвет, в Бургас ли да търся лекар, или да паля колата до Надежда. Не знам там и към кой лекар да се обърна, към Стаменов или някой от другите специалисти.

P. P извинете ме за дългия пост и нахлуването в темата. Това ми беше най-близката тема от 2014 година. Да знаете, някои от момичетата в темата понякога си мисля за тях, и искрено се надявам да са успели. Kupu, Brayda, Шакира, брамбарадамба, Tara, Cristi, как сте?

# 294
Здравейте момичета!
Отдавна не съм писала в темата, спрях да я следя след неуспешния опит и трансфер миналата година юни месец. Трябваше да си дам почивка, психическа и финансова, доста опити бях навъртяла, и това ми дойде в повече.
Имам нужда от вашия съвет, не съм ходила в клиниката от една година, сигурна доста неща са се променили, и не знам дали ще ме приемат като пациент, бях при др Стаменов.
От неуспешния трансфер, цикъла ми винаги е бил точен, като изключим закъснение от два три дни.
Миналия месец ми дойде на 29 и от тогава не е спирал цикъла. Кървя обилно вече 16 дни. Днес бях на гинеколог в нашия град, видя киста с размери 39мм и малък миомен възел 10мм. Изписа ми вит. С, хапчета Примилут нор и инжекции Дицинон. Каза ми, че ако кървенето не спре до три четири дни, трябва да отида в АГ отделение и да ми направят кюртаж или абразио. Останах в шок и съм ужасена, такова нещо не ми се беше случвало.
Моля ви момичета, дайте съвет, в Бургас ли да търся лекар, или да паля колата до Надежда. Не знам там и към кой лекар да се обърна, към Стаменов или някой от другите специалисти.

P. P извинете ме за дългия пост и нахлуването в темата. Това ми беше най-близката тема от 2014 година. Да знаете, някои от момичетата в темата понякога си мисля за тях, и искрено се надявам да са успели. Kupu, Brayda, Шакира, брамбарадамба, Tara, Cristi, как сте?
Извън темата,но защо не се консултираш с д-р Недялков в Бургас,ако ти е по-близо от Сф?  Добър е в хистероскопиите и лапароскопиите.

# 295
Извън темата,но защо не се консултираш с д-р Недялков в Бургас,ако ти е по-близо от Сф?  Добър е в хистероскопиите и лапароскопиите.
[/quote]

Bubastet, може ли някакви координати на лекаря. Всяка информация ще ми бъде от полза.

# 296

Bubastet, може ли някакви координати на лекаря. Всяка информация ще ми бъде от полза.
[/quote]
Ще ти пиша на ЛС,за да не спамим.

# 297
Момичета нещо не ми отваря линка с цените на първа страница. След промените в цените тази година колко струва ЕТ?

# 298
Момичета нещо не ми отваря линка с цените на първа страница. След промените в цените тази година колко струва ЕТ?
ЕТ (Ембриотрансфер)- 370 лв.

# 299
Момичета много съм разочарована. Миналия месец овулирах след като са ме упоили и днес поредната пункция слагат ме на масата гледа ме акушерката и точно преди да ме приспят доктора пак ме погледна за да види къде точно е фоликула и няма фоликул (овулирала съм на стола), а тъкмо за пръв път този месец се бях зарадвала, че имах най-високия естрадиол до сега и се надявах на хубава яйцеклетка... Вече наистина съм отчаяна. Остават ми още 2 пункции от този опит пи фонда, а скоро започвам и нова работа (това, което исках от много време) и ако можем преди запичването ми се искаше да направим още една пункция и последната да я отложа за след 2-3 месеца да мога да почна поне на новото място и да се адаптирам, а то нещата така се проточват, че вече започнах наистина да се отчайвам доста по отношение на процедурите...

Общи условия

Активация на акаунт