Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 76

• 47 696
  • 778
  •   1
Отговори
# 420
  • и тук и там :)
Звънях днес в Надежда, обещаха да говорят с Д-р Цветков и да ми върнат обаждане кога могат да ме вмъкнат в графика му.  Ами поне искам да знам, че съм опитала всичко възможно преди да се насоча към ДЯ.
Отделно от това мисля м.януари да направя и една консултация с Шефкетова.

# 421
Аз от Надежда се махнах заради отвратителното държание на Персенска / за мен, тя не е лекар! /, и сега съм при Шефкетова, поне съм по спокойна при прегледите и обсъждаме нещата.

# 422
  • Sofia
Звънях днес в Надежда, обещаха да говорят с Д-р Цветков и да ми върнат обаждане кога могат да ме вмъкнат в графика му.  Ами поне искам да знам, че съм опитала всичко възможно преди да се насоча към ДЯ.
Отделно от това мисля м.януари да направя и една консултация с Шефкетова.

Здравей,

Аз съм доволна от доктор Шефкетова поне докато беше част от екипа на доктор Стаменов. Обаче клиниката, в която е няма още договор с фонда. Интересно какви различния мнения има за доктор Персенска, 1 път съм била при нея ( доктор Стаменов го нямаше) и съм доволна,но всеки си знае. Интересно ми е защо казвате, че не са за нея жени над 40?
Все пак щом сме стигнали до клиники, значи не от хубаво сме чакали и то времето си лети. Аз полудявам някой жена като ми направи коментар ама на 37 не е ли малко късно?

# 423
Какво значи " не харесва пациентки над 35" ? Да няма да се жени за тях?
Нормално е всеки лекар да се радва на по-леки и разрешими случаи. 40+ са предизвикателство за всеки, дори за нас самите. То и аз не се харесвам с ИЯР, ама какво, да се предам ли? Правим каквото можем по всички направления, пък ако лекарят не дава надежда, има и друга надежда. Винаги има някаква. Не се отчайвайте.

# 424
  • София
персенска е прекалено пряма  и може би това не се харесва.
бърза да препраща към дя.
на мен на втория опит ми каза да не си губя времето, с тия яйчници шанса ми е нулев.
2009г. родих 2013 след 8 опит.
но не е била груба, просто не и се занимава сякаш.
на стаменов пък му се занимаваше и то взе че се получи.

# 425
Здравейте момичета,малко встрани от темата,но исках да се допитам колко време е хубавонда се почине между стимулацийте.Защото аз за година и половина имам 4 месеца с фемара за инсеминация и три ин витро стимулаций.Предстой ми нова ,за това ако може да споделите

# 426
  • Sofia
на мен на втория опит ми каза да не си губя времето, с тия яйчници шанса ми е нулев.

Имам следния въпрос за ДЯ не е ли адски скъпо инвитрото нещо като 6000 лева? Сигурно и много се чака,защото няма много донорки. А по фонда покрива ли се процедура с ДЯ?
Герой си ти 8 опита, браво на силата ти направо се възхищавам и така дава сили.

# 427

Имам следния въпрос за ДЯ не е ли адски скъпо инвитрото нещо като 6000 лева? Сигурно и много се чака,защото няма много донорки. А по фонда покрива ли се процедура с ДЯ?
Герой си ти 8 опита, браво на силата ти направо се възхищавам и така дава сили.
Донорската програма не се поема от фонда, по-скъпа е от опити със собствени яйцеклетки,  ако са ти читави яйцеклетките, ако си като мене, може и по-евтино да ти излезе, ако се получи от първия път.
ПП: То и на мен д-р Персенска още на първичния ми каза, че май няма да стане с мои яйцеклетки, но може да опитаме, ако искам. На мен точно прямотата и ми допадна и предпочетох да остана там вместо да търся клиника в Турция. Не бих я определила като груба,  но имам чувството, че се презастрахова срещу мрънканици при неуспех. Предишният доктор, при когото ходих, също не ми даваше големи надежди и даже се чудеше откъде да започне. Преди година пак говорихме за донорска и ми каза, че вече не се чакало чак толкова, колкото преди. Доколкото разбрах вече имат и внос на замразени яйцеклетки.

# 428
  • и тук и там :)

Точно казано, не е груба - просто не й се занимава.
Усмихва ми се винаги на прегледите, питаме как съм - учтива е, но се усеща някаква досада...... Още на първия преглед ми каза, че съм за ДЯ, без дори да е разбрала имам ли съпътстващи проблеми или не, само заради годините. На последния ми преглед/някъде средата на октомври/, който беше след неуспешен трансфер от момента на влизане почти до края на прегледа говореше по телефона с нейна приятелка, аз все пак седнах на столчето и изчаках да свърши разговора за да я попитам за някакво становище, какво можем да променим, какво можем да направим, мога ли да направя още някакви изследвания и т.н. и единствения отговор беше "Не, нищо не можем да направим. Аз още от началото ти казах, че си за ДЯ, но щом искаш да продължаваме ще продължим докато кажеш" ..... Отделно от това последната година подхода е абсолютно един и същ и само по мое настояване, благодарение на форума тук едната стимулация беше малко по-различна.
Аз не очаквам някакви чудеса, все пак съм вече на 44г. и съм наясно с картинката, но очаквам да видя поне някакво старание в отсрещната страна да се опитаме да "случим" нещата.
Сега съм си самоназначила тромбофилия, инсулинова резистентност, ще пусна пак вит.Д и Б6, ТСХ, ще мина и през техния ендокринолог /имам завишени антитела, отделно регулирам ТСХ с елтироксин/.

# 429

Общините също предлагат финансиране може да погледнеш в общината, в която живееш. Софийска има финансиране с ДЯ при следните условия:
Скрит текст:
КОЙ МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВА ЗА ФИНАНСИРАНЕ ПО ПРОГРАМАТА?

Семейства и двойки с репродуктивни проблеми, които се нуждаят от инвитро процедури с донорски яйцеклетки, за които не е предвидено финансово подпомагане от Центъра за асистирана репродукция към Министерство на здравеопазването.

Кандидатите – семейства или двойки за финансиране по Програмата – следва да отговарят на следните изисквания:

1. Да имат сключен граждански брак или да са във фактическо съжителство;
    2. Жената да има постоянен и настоящ адрес на територията на Столична община най-малко 3 години преди подаване на заявлението;
    3. Да бъдат с непрекъснати здравноосигурителни права – за всеки един от двойката;
    4. Да нямат данъчни задължения към държавата и Столична община – за всеки един от двойката;
    5. Да не са поставени под запрещение;
    6. Да имат доказана необходимост от лечение на безплодието чрез асистирани репродуктивни технологии с донорски яйцеклетки, а именно при следните състояния:
        а) преждевременна яйчникова недостатъчност поради естествени (изчерпан яйчников резерв) или ятрогенни причини;
        б) три и повече предходни опита инвитро със собствени яйцеклетки, които са завършили без ембриотрансфер поради лошо качество на получените ембриони;
        в) генетични състояния и заболявания, налагащи ползването на донорски яйцеклетки;

7. Да липсват контраиндикации за лечение чрез асистирани репродуктивни технологии съгласно Наредба № 28 от 2007 г. на Министерството на здравеопазването и Наредбите за нейното изменение и допълнение, респ. според актуалната версия на медицински стандарт „Асистирана репродукция”;

8. Жената следва да е на възраст не по-голяма от навършени 50 години към датата на подаване на заявлението.

# 430
Моята първа среща с д-р Персенска беше за трансфер; събота е, тя е дежурна, на мен ми е първи месец, първи опит ин витро, аз съм на 45 и съм стигнала до 5-дневна бластоциста. С д-р Цветков решихме да правим веднага свеж трансфер. Някои от вас могат да си представят в каква еуфория съм и съм решила, че ще съм първата 45-годишна жена да успее в Надежда.
Пристига д-р Персенска и аз ѝ казвам мило и шеговито нещо от рода, че съм 73 набор, тя ме прекъсва и казва, “и аз! Ооооо, наборе! Гепи!” и ми прави хай файв. Аз продължавам, че сега и двете се борим за честта на Надежда и тя ми отговаря присмехулно, “такива като теб колко сме ги виждали.... Ама нищо де, надявай се”...... Не точно подкрепящите думи, които според бяха по-подходящи за случая.....
Размених телефони с другите 2 момичета за трансфер тогава; и на трите не ни се получи.

2 месеца по-късно е около Великден/ Гергьовден. Пак е тя дежурна. Отивам, пак пренебрежително отношение и коментар, че “това на ЕЦ е отчаяна работа, ама ‘айде”.... Изглежда, че пункцията ще се падне в неделята и тя казва, че ако се падне тогава щяла съм да пропусна този месец защото и тя била човек и трябвало да почива.... Отидох и проверих на рецепция и се оказа, че болницата работи и пункции ще има; просто тя изглежда се опитваше да ги намали до минимум. Пункцията я назначи за понеделник, направи я д-р Тихомирова и нищо не извади от 2 Ф, но това е друга тема.

Обаждам се пак преди летните отпуски. Пак е тя дежурна. От рецепция отказват да ми дадат час. Говоря с д-р Цветков, който казва, че лично ще говори с нея да ме погледне. Обажда се по-късно да каже, че много съжалява, но му е отказала да ме вземе.....
Какво да ви кажа....

За мен това е абсолютно недопустимо и непрофесионално поведение. Радвам се за момичетата, на които е помогнала. За другите като мен, д-р Цветков ме посъветва да не слушам страничните коментари, а само размер фоликули и хормони. Ако е на кеф да ви прегледа изобщо....

# 431
Боже, не мога да повярвам !! Това сериозно ли ....как и възможно, как допускат такъв човек да работи в екипа .....Ако ми се случи на мен , бих изтрещяла, честно.

# 432
Споко де! Аз предпочитам брутално откровени пред даващи напразни надежди лекари.

# 433
Около 3 месеца почивка между стимулациите е ОК.
Здравейте момичета,малко встрани от темата,но исках да се допитам колко време е хубавонда се почине между стимулацийте.Защото аз за година и половина имам 4 месеца с фемара за инсеминация и три ин витро стимулаций.Предстой ми нова ,за това ако може да споделите

# 434
И аз да ви споделя опита си с Персенска. След два опита инвитро и един ЗЕТ, на който иронично ми каза, че бластоциста бил кофти ама ще го трансферира ми каза че съм за донорска. Бях на 40 г. Разбрах, че не се занимава с мен. Направих консултация и в Турция където ми казаха, че имам шанс с моя яйцеклетка. Реших да остана в Надежда и Чаках 6 месеца да се прехвърля при Стаменов. Станах на 41. Ами какво да ви кажа-човека ме прегледа и каза, че турците са прави- имам голям шанс. Каза ми че ще се борим докрай. Не успях да направя опит при него, защото забременях спонтанно и родих на 43г. Оказва се, че не винаги е права като раздава “присъди” на нас “дъртите” и “набори”. Успех на всички.

Общи условия

Активация на акаунт