Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 76

• 47 594
  • 778
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Някой може ли да ми помогне в разчитането на тест за бременност. Имах ЗЕТ на два 5-дневни емрбиончета. След трансфера имах Зарзио (1 брой) през ден, и Хориомон 5000 (3 броя) на всеки 5-ти ден. На 29 ноември ми беше трансфера. На 09 декември ми беше последната инжекция Хориомон. Първи тест направих на 13 декември с резултат ЧХГ 65,20. Втори тест направих на 15 декември с понижаващ резултат ЧХГ19,10.  Според вас имало ли е имплантация или с тези ниски стойности си е отражение от приема на Хориомон.

# 571
Преди 5 години никой не ми е показвал доклад от процедурата. Единственото, което получих е снимка на ембриона.

# 572
  • Sofia
Явно е така-прилагат го при нужда без да питат..при мен никой не ме е питал,но в докладие винаги съм имала отметка,че е направен.

reninel,
Може ли да ми кажеш този доклад кога го получаваш? След трансфера ли и до колко време и на рецепция ли го искаш? Трябва ли предварително да е заявено,че искаш ембрио доклада или го правят без значение?
Или го дават ако е несполучливо инвитрото? 
Тази година бях толкова смазана психически от липсата ни на късмет, че изобщо нямах сили да мисля за този доклад, но догодина ще си го искам.

# 573
Явно е така-прилагат го при нужда без да питат..при мен никой не ме е питал,но в докладие винаги съм имала отметка,че е направен.

reninel,
Може ли да ми кажеш този доклад кога го получаваш? След трансфера ли и до колко време и на рецепция ли го искаш? Трябва ли предварително да е заявено,че искаш ембрио доклада или го правят без значение?
Тази година бях толкова смазана психически от липсата ни на късмет, че изобщо нямах сили да мисля за този доклад, но догодина ще си го искам.

Последния път като бях в болницата на Информация за да заявя болничния си, ми казаха да остана за да си получа и останалите документи. Всеки месец съм на пункция и когато има яйцеклетка - има и доклад. Та се сдобих с доста доклади от минали процедури.
Идете на Информация и попитайте.

# 574
Явно е нова практика, защото преди няколко години никой не ни даваше протокол за нищо- нито при пункция, нито след трансфер. Спомням си колко бях смазана, когато на първата ми пункция, след 2 часа чакане, ми казаха че не са извадили яйцеклетка и никой не ми обясни каква би могла да е причината при добри хормони и размери на фоликула. Радвам се, че положението се е променило.

# 575
  • София
най-добра им беше практиката като бяха в малинов.
снимки и протоколи не раздаваха.
преди трансфера сядахме с доктора пред един телевизор, ембриолога се показваше през прозорчето и сменяше ембрионите, обясняваше за вски един какъв и заедно избирахме кои да върнем.
можеше и да пита човек.
като мине трансфера имаше среща с доктора, там двамата с мъжа задавахме всякакви въпроси, обясняваха какво може и какво не след трансфер, кога да правим теста и подобни.

# 576

reninel,
Дават го при трансфера,поне на мен тогава-правила съм ЗЕТ

# 577
  • Sofia
най-добра им беше практиката като бяха в малинов.
снимки и протоколи не раздаваха.
преди трансфера сядахме с доктора пред един телевизор, ембриолога се показваше през прозорчето и сменяше ембрионите, обясняваше за вски един какъв и заедно избирахме кои да върнем.
можеше и да пита човек.
като мине трансфера имаше среща с доктора, там двамата с мъжа задавахме всякакви въпроси, обясняваха какво може и какво не след трансфер, кога да правим теста и подобни.

Да, много добре звучи, това,което разказваш и ще питам доктор Стаменов тая практика защо не се прави вече.  Въпреки, че е ясно защо не се прави много пациенти и стават все повече и време няма. Аз имах само първичен преглед в Малинов 2012 и послед се преместихме в Надежда и никога не съм имала такива обяснения. Лошото е, че за да се питат ембриолозите човек трябва да знае какво точно да ги пита,а ние като не го работим това как да знам,че хетчинга го правят по тяхна преценка или дали слагат митохондрии.

# 578
  • София
На мен винаги ми даваха доклад след самия трансфер, докато лежа 20мин на масата да си гледам доклара и снимката на ембриона, който са ми върнали.
Но ми прави впечатление, че правят ли трансфер на 5-ти ден, то няма инфо реално в този доклад колко клетки е бил ембриона на 3-ти ден и тнт.
Доклад дават само на пресен трансфер след пункция, на който е написано инфо за всички ембриони.
После на ЗЕТ не са ми давали доклад, а само снимка.

# 579
  • София
При последния ми опит миналия месец ембрионът стигна само до ранен бластоцист и дегенерира, но когато се чухме на ден 6 ембриолозите ми казаха, че ще подготвят доклад, да отида да го взема. Изпратих съпруга ми, но са отказали да му го дадат - давали го само лично на пациентката, което беше изненада за мен, тъй като ембриона е и негов...

# 580
  • София
При всеки трансфер са ми давали ембриодоклад и снимки на ембрионите (първия ЕТ беше преди 5 години, през 2014г). Когато замраявахме ембрионче, доклада си го получих заедно с договора за замразяване.

# 581
Моите трансфери бяха на 5-ти ден и има описано по дни клетките на ембриона и чак в последната колона с буква А означават асист.хеджинг.

# 582
  • София
Моите трансфери бяха на 5-ти ден и има описано по дни клетките на ембриона и чак в последната колона с буква А означават асист.хеджинг.

И моите един път имаха, другия път нямаха ... явно е напълно избирарелно Simple Smile

# 583
Момичета, има ли някоя от вас с час при д-р Стаменов тази седмица?

# 584
Момичета, по казуса с ембриолозите...Преди няколко дни писах в контактната форма от сайта с молба за връзка с тях. Днес ми звънна една от ембриоложките, много любезна жена, която ми даде доста информация въпреки, че от процедурата минаха няколко години. Оказа се, че не са забелязали някакви особености при яйцеклетката, изглеждала ок, но много трудно са избрали сперматозоид. Слава Богу са харесали правилния:), но за първи път получаваме пряка информация, че спермитата не са никак добре. До момента единственото, което слушаме е, че нищо и няма на спермограмата, нищо че морфологията е 6%. Адски тъпо ми е в момента. Не искам да правим пак инвитро, уморих се, но мина 1г6м след миседа, а бременност няма.

Общи условия

Активация на акаунт