Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 76

• 47 576
  • 778
  •   1
Отговори
# 585
Е те и на мен винаги ми казват, че СГ ни е ок, ама не е баш така. Според мен, подходът им е да ни спестяват неприятните новини /освен ако не сме много настоятени/, ако няма как да се повлияе, и просто си действат. Но факт е, че действат.
Натоварващо е постоянно да обясняваш на клиентите или пациентите си, според случая, какво точно правиш и защо правиш точно това, а не друго. Затова ги разбирам. И на мен ми е писнало от многознайковци, дето все се съмняват добре ли върша работата си, четат в нета, ходят конлустират се на други места и предлагат "по-добър начин".
Но пък не може и другата крайност ........

Бети, чела съм те и преди и ако правилно си спомням, си успяла от първи опит на ЕЦ. Нямаш право на умора или отказване Simple Smile Какво да кажат всички останали, с безброй трансфери зад гърба си ...

Просто се пускай и не го мисли толкова, успех!!

# 586
Успях наистина. Щастливка съм откъм процедури, но си отвисяхме по клиники. Чакане с часове, изследвания по 1000 пъти за едно и също нещо. Психическото натоварване ми дойде в повече. Десет години цялата ни мисъл е само в тази посока. Не мога да си планирам спокойно почивка, спряхме да пътуваме навън, защото нали нищо не се знае. Знам, че звучи тъпо за всички, които преминават през какво ли не, за да имат детенце, но аз психически не издържам вече. Имам чувството, че животът си тече, а аз стоя на едно място.

# 587
  • София
как ще седиш на едно място, едно дете имаш.
много по-лесно е да не си съобразяваш живота с процедурите, а процедурите с живота.
имам 14 процедури, като голяма част от тях са със събрани ембриони на ец.
от опит ти казвам обръщай внимание на живота и детето, първия е кратък, а децата толкова бързо растат.
ние не успяхме с второто дете, но поне не позволих да ми стане най-важното нещо.
чувствам се спокойна че направих каквото прецених, не се получи и толкова.
имаме по едно дете, има двойки които и толкова нямат.

# 588
При нас борбата е за първо дете, но пак не съм в състояние да се откажа от всичко в преследване на целта. Доста жертви направих, но имам чувството, че ще лудна, ако се фокусирам изцяло, та може и някаква защитна реакция да е.

# 589
Така е, бамбарадамбара. Аз някак позволих бебеправенето да се превърне в мисията на живота ми и затова ми тежи. Може би е време да се откажа  и наистина да започна да обръщам повече внимание на това, което имам.
Съжалявам, момичета, за лирическото отклонение:) Дано новата година да донесе на всички радостта, която чакат.

# 590
BettyBoop, разбирам те напълно, все пак посещаваме една и съща клиника Grinning
Всяко нещо струва друго нещо, но смятам, че тук цената, която плащаме, си струва.
Позволявам си малко коментар извън темата, извинявам се.. 
Борбата за дете е приоретит и винаги трябва да бъде. За мен пък беше изобщо тежко да приема да правим инвитро. Ние сме неизеснен фактор и "уж" всичко е наред, само че годините напредват, а Б. няма. И затова започваме скоро, пък дали ще е успешно е Божа работа.

# 591
Не знам при вас така ли е, но все повече виждам, че тази борба ме промени адски много. Загубих усмивката си, загубих желанието си да общувам с хората, вече не мога истински да се зарадвам на нещо. Сядам в компания, хората се забавляват, а аз усещам как се усмихвам насила. Просто за да съм в тон с останалите. Копнея за самота и спокойствие, а когато ги получа не мога да им се насладя. Явно нервната ми система вече е сериозно пострадала. Отдалечила съм се от всички, включително и от семейството ми. Иска ми се да сме си само двамата с моя мъж. Само с него се чувствам добре. Явно защото виждам, че останалите не могат да ни разберат и приемам, че това си е само наша борба. На всичкото отгоре намразих работата си, защото отивайки там ме тормозят за неща, които за мен са смешни в сравнение с личния ми проблем. И не знам кога ще му си види и дали въобще ще му се види края на този ужас. Confused
Силно се надявам 2020-та да донесе дългоочаквания резултат за всички нас. Flowers Four Leaf Clover

# 592
  • София
Боби, все едно аз съм го писала. По абсолютно същия начин се чувствам. Стискам палци на всички ни новата година да ни донесе повече късмет и да преборим това изпитание на живота Hug

# 593
Здравейте, момичета,
Днес мина първият ми трансфер в болницата. Още когато ми се обадиха ембриолозите за развитието на ембриона, ми казаха да пия дуфастон 4 таблетки ударно в неделя, плюс още медикаменти.
Днес лекуващата ми лекарка ми даде още рецепти- за прегнил през ден, зарзио, фракси и утрогестан 3х1 сутрин и вечер.
Въпросът ми е, на някоя от вас такава голяма доза прогестерон давана ли е /дуфастон и то 4 таблетки еднократно плюс всеки ден утрогестан сутрин и вечер?
Най-добре да звънна да попитам, но на кой телефон биха ми отговорили относно предписаната ми терапия? Как да стигна до ембриолога, предписал ми дуфастона?Докторката ми каза "щом ти е казал-слушай", ама....

# 594
Абсолютно на всички изписват 4 таблетки дуфастон преди трансфера и горе долу същите медикаменти после, които си написала. Моята доза утрогестан е три пъти повече, така че не се притеснявай нормално е да има толкова много лекарства и инжекции. Успех!
Здравейте, момичета,
Днес мина първият ми трансфер в болницата. Още когато ми се обадиха ембриолозите за развитието на ембриона, ми казаха да пия дуфастон 4 таблетки ударно в неделя, плюс още медикаменти.
Днес лекуващата ми лекарка ми даде още рецепти- за прегнил през ден, зарзио, фракси и утрогестан 3х1 сутрин и вечер.
Въпросът ми е, на някоя от вас такава голяма доза прогестерон давана ли е /дуфастон и то 4 таблетки еднократно плюс всеки ден утрогестан сутрин и вечер?
Най-добре да звънна да попитам, но на кой телефон биха ми отговорили относно предписаната ми терапия? Как да стигна до ембриолога, предписал ми дуфастона?Докторката ми каза "щом ти е казал-слушай", ама....

# 595
Не знам при вас така ли е, но все повече виждам, че тази борба ме промени адски много. Загубих усмивката си, загубих желанието си да общувам с хората, вече не мога истински да се зарадвам на нещо. Сядам в компания, хората се забавляват, а аз усещам как се усмихвам насила. Просто за да съм в тон с останалите. Копнея за самота и спокойствие, а когато ги получа не мога да им се насладя. Явно нервната ми система вече е сериозно пострадала. Отдалечила съм се от всички, включително и от семейството ми. Иска ми се да сме си само двамата с моя мъж. Само с него се чувствам добре. Явно защото виждам, че останалите не могат да ни разберат и приемам, че това си е само наша борба. На всичкото отгоре намразих работата си, защото отивайки там ме тормозят за неща, които за мен са смешни в сравнение с личния ми проблем. И не знам кога ще му си види и дали въобще ще му се види края на този ужас. Confused
Силно се надявам 2020-та да донесе дългоочаквания резултат за всички нас. Flowers Four Leaf Clover
+1
Всеки един написан ред все едно се отнася и за мен Sad....

# 596
Момичета, моля за съвет! Бременна съм в 10 г.с., следя се при д-р Чапанова. Пуснахме изследване за тромбофилия, трябваше да е готово тази седмица, разбрахме се да се чуем, за да ми назначат някаква терапия, ако е необходимо, сега звънях и се оказа че не било готово. Те ще почиват чак до 6.01., според вас ако има проблем би ли навредило на плода, като  не се вземат сега мерки и мога ли да пия нещо профилактично? И аз не знам какво да правя, притеснено ми е..

# 597
Hope, трудно е да се даде съвет, но аз лично бих пила по един аспирин протект вечер, за всеки случай, докато излезнат резултатите. Загубих бременност в 8-ма седмица и една от предполагаемите причини е тромбофилии, които изкочиха впоследствие. Има ли причина да ти ги назначи?

# 598
Аз не бих пила нищо на своя глава,защото аз имам тромбофилия високорисков фактор V лайден,и аспирин на мойта мутация буква работа не върши. Аз лично бих намерила номера на д-р Чапанова и бих и звъннаха да ми каже какво да правя. Не е шега работа ако имаш тромбофилия аз загубих една бременност заради нея. Или бих се обадила на регистратура и ще искам да се консултират с Чапанова какво да правиш. Това са 2 седмици до 6-ти. Успех

# 599
  • София
^hope^, трудно е да се даде съвет какво да пиеш, защото тромбофилията сама по себе си се разделя на различни мутации и според мутацията, което евентуално имаш, се назначава и различна терапия. Така че подкрепям да звъннеш на регистратурата или на спешния телефон и да искаш връзка с Чапанова.

Общи условия

Активация на акаунт