как давате Вигантол

• 10 929
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
с лъжичка като по препоръка на педиатъра слагам една капка повече която остава по лъжичката. честно казано в началото давах редовно, в последствие започнах по-рядко

# 16
На нас ни го изписаха по 1 капка сутрин на гладно.
Ама като се кърмим на поискване давам когато се сетя, даже и пропускам понякога.  Blush Crazy
Направо в устата капвам, падали са и по 2 капки. Падали са и около устата и в резултат бебето е мазно цялото  Mr. Green
Ние имаме тен още от началото на втория месец  Flutter Peace

А ако се дадат повече капки вярно ли се раздрисква бебето  Rolling Eyes Sick Горе прочетох нещо такова. Какво става при предозиране?

# 17
Мазните неща разхлабват бебетата, така като ние се "разхлабваме" като хапнем лъжица зехтин на гладно сутрин.  Grinning

За предозирането - виж в листовката на Вигантол.

Сега през лятото по-добре не давайте, макс 1 капка.

ПП: при разстройство на бебето първото нещо, което препоръчват педиатрите е да се спре Вигантола.

# 18
Освен Вигантол ни изписаха и Зимафлор - 4капки, та ги смесвам в една лъжичка и така ги давам всяка сутрин на гладно. Криска ги харесва...и не сме имали странични ефекти.

# 19
аз го давам преди вечерното хранене - изцеждам малко кърма директно в една лъжичка и капвам и вигантола в нея. дребната е свикнала и като види лъжичката, сама си отваря устата Grinning

# 20
  • Варна
И аз бях ан 2 капки. Но сега сме на 3, че педито каза,заради фонтанелата му отзад (?) С баткото капех по 2 , а през лятото по 1 .
 Hug

# 21
давах 2-3 месеца, летни при това, но после спрях! зимата не съм давала нито капка

# 22
  • София
Сипвах директно в устенцата вечер.Трябва да мине половин час обаче поне преди кърменето..Но от пролетта не съм давала.

# 23
В началото с лъжичка по 2 капки сега направо в устата по 4 заради лек рахит по препоръка на педито

# 24
В началото директно в устата, но сега се съпротивлява и не винаги мога да уцеля  Simple Smile затова минахме на лъжичка...

# 25
Педито ми беше казала да и давам преди кърмене сутрин. Като се събудеше и капвах 2 капки директно в устичката, сменях и памперса и после я кърмех. И ние бяхме на свободен режим и затова ни препоръчаха по този начин. Нашата педиатърка не е настоявала за вит.Д освен съвсем в началото. Давах и между първия и третия месец), което беше октомври-декември. После спрях и заради информация подобна на линка посочен по-горе и защото не успяха да ме убедят, че има смисъл от вит.Д. А педито каза че пролетта на детето са му нужни около 10 мин на слънце директно. За лятото да не говорим.

# 26
Давам Вигантол-а преди сутрешното хранене.В лъжичка с кърма капвам 1 капка.

# 27
  • София
Давам Вигантол-а преди сутрешното хранене. На биберона докато сменям памперса - капвам 1 капка.

# 28
Когато се сетя да давам съм адски оригинална - понеже не мога нито да му ги сипя от шишето в устата, нито пък мога да изцедя кърма в лъжичка, обикновено си капвам една капка на зърното и после кърмя. Нали и без това вит Д се усвоява най-добре в съчетание с калция от млякото...
Иначе редовно пропускам, ама нямаме проблем - фонтанелата му се затваря нормално.

# 29
  • Бургас
Давам 4 капки сутрин на гладно в лъжичка с Еспумизан, че има колики още.

Общи условия

Активация на акаунт