НОЕМВРИйки -2019 -тема 8

• 36 924
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
  • Наблизо
Мойра!!! Честито! Много здрав Еви пожелавам,спокойствие и бързо възстановяване!

Аз днес съм по-добре.Гаденето зачезна и си хапнах повече от добре тази сутрин.Имам и енергия,но за всеки случай си залях джинджифил с лимон.Чудя се дали да не ида все пак при гинеколожката.Вчера ходих при личната,премери ми кръвното и гледаше дали не съм се подула - всичко е в норма.
Да си призная не ми се излиза и ходи при гинеколожката Sad и след ужасния ден вчера искам почивка Sad

# 241
Добро утро на всички. Blush
 Мойра честита рожба , живо и здраво да е бебчето,а на теб бързо възстановяване.Hug
Дарк за киселините страшно много ми помага чаша прясно мляко,опитай , аз понякога имам зверски киселини направо не парене и изгаряне,а болка усещам.
Определено от някой плодове става още по-зле. Misc Ghost

# 242
Ооо, веднага ще заредя с прясно мляко. Иначе содата помогна. Обаче пия за първи път и е доста гадна. Много съм лигава в това отношение... Много трудно се прежалвам да вкарам в устатата ми нещо, което е с гаден вкус. Снощи обаче беше нетърпимо. По едно време ми и прилоша и май бях и на косъм да... върна. После ходих до ВЦ, сутринта пак... Бюти, сетих се за теб по нощите Smile , защото се беше оплакала май от същите неразположения. Замислих се дали бебето не се е смъкнало надолу и оттам това прочистване на червата. Гледах си корема в тъмницата, но не успях да преценя. Но се съмнявам, че и сега на светло ще успея Smile

Вчера говорих с една акушерка, каза да си държа краката разтворени, за да може бебето  да оказва по-добър натиск на шийката.

# 243
Мойра честито,живи и здрави да сте.
Имам един малко глупав въпрос как усещаш контракция като няма болка?
Аз даже не мога да различа кое е контракция моля някоя от мамите да разкаже. Как ще разберем че бебето идва от това най-много се притеснявам и то без болки?

# 244
  • Наблизо
Клеопатра и сз от това се притеснявам.Не е като да нямам контракции - имам,но минават.Като легна настрани или по гръб,сменяйки позицията - минава.Засега това не ме притеснява - гадното гадене ме притесняваше,но ми мина.
Дарк,пробвай с джинджифил и лимон- по приятно е на вкус и освежава.Помага и против болести.
Какво мислите - да се надигна ли да ходя при гинеколожката или не?

# 245
Мойра, честит да е юнака! Жив, здрав и много щастлив да бъде! Бързо възстановявяне на теб Simple Smile

# 246
Бюти, май ще ти олекне, ако идеш. Щото гледам, че се чудиш. И ако си като мен, ще продължи целия ден и ще ти е неспокойно

Иначе и аз със същите въпроси като на Клеопатра. Усещам някакви контракции, но са безболезнени. Може би ключът е да са регулярни. Като зачестят повечко, примерно на 7-10 минути, багажчето и...

# 247
Клеопатра и сз от това се притеснявам.Не е като да нямам контракции - имам,но минават.Като легна настрани или по гръб,сменяйки позицията - минава.Засега това не ме притеснява - гадното гадене ме притесняваше,но ми мина.
Дарк,пробвай с джинджифил и лимон- по приятно е на вкус и освежава.Помага и против болести.
Какво мислите - да се надигна ли да ходя при гинеколожката или не?

Благодаря за отговора Simple Smile
Моето мнение е,че трябва да отидеш и каквото те притеснява да кажеш,за твое успокоение Simple Smile
Успех!

# 248
Мойра, честито ти момченце! Да е живо и здраво и да расте щастливо!

Бюти, кръвното мериш ли? С това гадене.

# 249
Аз все си мисля, че особено при първо раждане няма как да не почнат да стават болезнени контракциите в един момент. Може да е при 5-6 см разкритие, може по-рано. Но случаите да тръгнеш да раждаш в хола са изключителна рядкост, все в някой момент ще ти просветне, че май има нещо.
В България сигурно тази година ще има към 30 000 жени да раждат за първи път, и едва ли ще има и един такъв случай.
Ако става дума за пето раждане, е различно. Но до тогава жената все е запомнила как се развиват нещата.

# 250
Благодаря ви Simple Smile . При мен нямаше болка никаква . Обясниха ми че като бебчо е седалищно рядко боляло , защото той не натискам с главичка долу . Имах просто пристягане от време на време . Започнах да засичам и бяха на 10 мин .

# 251
На курсовете една акушерка обясни, че контракциите при раждане, освен регулярни, са по-кратки и се усещат по-рязко. Т.е. подготвителните може да те държат дълго време, дори да наболяват, но за раждане стават кратки и регулярни.

# 252
При мен бяха дълги , безболезнени на един и същи интервал .

# 253
Честито бебче!
Колко време е нормално да хълца бебето? Защото вече повече от 5 мин го усещам, даже не знам дали е точно хълцане, но му усещам главата как се мърда на 3-4 секунди и корема ми, и е много странно това усещане на главата, само си представям как си я удря в матката, защото точно така го усещам хаха....😂

# 254
По 10мин. няколко пъти на ден хълцука моето. Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт