НОЕМВРИйки -2019 -тема 8

• 36 856
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Качих доста особено последните 2 месеца и нищо чудно да е от това, защото съм +20-25 кг, ще пусна и урина днес за всеки случай.
Благодаря за съветите, ще пробвам със студени компреси

# 571
Аз също съм между 20/25 + , но моите крака изобщо не са подути само са понадебелели 😂

Мен нещо ме наболява главата, кръвното ми на моменти се качва до 135/80 макс .. но като го измеря след половин час някъде се нормализира на 120/70.. не знам от какво може да е това леко дразнещо главоболие, не чувствам да се разболявам въпреки че имам малко сополки ама това е вече от месец така, че не мисля че има връзка.

# 572
Здравейте, момичета. Аз ви следя и чета, като пожелавам на неродилите момичета леко раждане и здрави бебчета,а на нлвородилите-да са им честити рожбите. Ние с Ники сме си вкъщи, вече го извеждам при хубаво време с количката, кърмим се, но имаме колики и доста си плачкаме. Каката му донесе градински сополи Grinning и се наложи рано да дам оксилокопциум, капя фуз. Разтвор и почиствам нослето, но така или инъче не мога да я отделя от него вечер..
 Имам въпрос към мамите, които са запознати, а именно как се броят 40 дни за сладката питка, от  деня на раждането или от следващия ден и може ли да не се направи на деня, а примерно на следващия или по-следващия? С каката не съм правила, но сега ми се иска да го отбележа

# 573
Вили, ако лекарите ти кажат, че не е притеснително това с отоците, може да пробваш да накиснеш в леген.
Слънчоглед, за питката: Доколкото знам, обичаят е ако вярваш, първо да отидеш на църква за "чиста молитва". Тя се прави точно на 40 ден, като денят на раждането се брои (но в църквата ще го сметнат). След това по всяко време може да организираш питката, когато ти е удобно. Ако искаш същия ден, ако искаш след няколко дни.
Интересното е, че ми казаха, че в някои краища на България питката се правела преди 40-тия ден (за Кюстендил). Аз мислех, че всички радостни обичаи са на или след датата.

# 574
Честито на новите мами.Да са ви живи и здрави бебоците.

Вили аз бях подута през почти цялата бременност.Всички изследвания ми бяха чудесни,кръвното също.И ръцете ми бяха подути,и краката,че и лицето.Изобщо бях огромна 😁В момента ,в който родих всичко се нормализира.Излязох от болницата с 10 кг по-малко,а вече съм с още 8 по-долу.Общо бях качила 27-28кг.

# 575
И аз се надявам и при мен да е така, защото вече роднините ми ме бъзикат и ми викат "мецана" 😂

# 576
И аз се надявам и при мен да е така, защото вече роднините ми ме бъзикат и ми викат "мецана" 😂
Е не се притеснявай.Моя мъж и брат му ми казваха “мечо” 😁😁😁

# 577
Към мамите, които родиха, контракциите колко са болезнени?? Може ли болката да е слаба и все пак да са истински?

# 578
Да не ви плаша, но на моята свекърва сестра и едно време като била бременна не е усетила, че ражда. Почнала да ходи много често до тоалетна уж че и ходи по голяма нужда ама без болки, без тапи, без води без нищо. Нейната свекърва се усетила и я завела в болница с 7см разкритие и след около час родила. И при двете и деца каза че е нямало болка.. явно и такива случаи има 😀.

На моята майка и двата пъти са и предизвиквали раждането и с мен и със сестра ми. Болките са започнали след спукването на водите. При всеки явно е индивидуално

# 579
О,Поли,че то раждане без болки не е за плашене,а мечта Heart
Аз с 10см отидох,ама не е като да не ме е боляло Grinning

За питката -прави се на 40я ден след раждане на бебчето или на първият подходящ ден след това.Аз не съм правила на дъщеря ми ,но съм чувала,че малко по-късно не е проблем,не трябва да е по-рано ,ако вярвате в суеверия Simple Smile

Аз се друсах по пътя до Мелник и обратно ,катерих се като коза по разни пътечки ,пих вино и ядох люти чушки....Освен да ядосам бебето ,което ме рита като лудо ,друго не постигнах явно Joy

# 580
А дано и ние така да родим, без болка Simple Smile
Аз днес на записа нямах грам контракции. И после като ми трябваше спешно банкомат, 40 мин енергично ходене и сега малко ме стяга и наболява. Но бедрата ме болят повече, така че не са контракции. Още не е късно за днес, но дано почака още малко Simple Smile
Оставихме колата на ремонт. Майсторът ме огледа и много притеснено каза "да знаете, че ще има повече разглобяване и няма да стане за днес". Сигурно изглеждам все едно след 15 мин ще родя.

# 581
Към мамите, които родиха, контракциите колко са болезнени?? Може ли болката да е слаба и все пак да са истински?

Следи на какъв интервал са . Аз болка нямах и родих .

# 582
Благодаря на всички ви, в чуденка съм голяма, дали е защото вече много искам да излиза или защото ме е страх дали ще стигнем навреме до болницата.. Не знам 😑

# 583
Аз се замислих тъкмо ровейки се из форума. Взели ли сте някакви буйки за бебчетата ви.. няма ли да им е студено само с чорапки на крачетата? Ако сте взели какво взехте ? Какъв размер е подходящ 😀

# 584
Иаз днес бях на преглед+тонове. Всичко е наред 😋 док каза, че няма да е скоро и за това съм доволна. Първо, защото утре пълня 37с. И второ, защото баткото е в болница😔🙏 моля се бързо да се оправи, да си го преберем у дома, да се стабилизира, да му се порадвам, че чак тогава със здраве, усмивка и спокойствие да посрещнем новия член.
Иначе, преди седмица спрях Магнерота и не виждам съществена разлика. Днес си позволих 3 филии на сандвич тостера... не го бях правила тпва пт близо 3 месеца и ми стана мноооого  зле. Вдигнах мноооого захарта, после ми стана и съвестно. Ще трябва да изчакам докато родя, че да се наям като хорта 🤣.

Честито на всички нови мами, добре дошли и на малките бебчета 😘🤗

Общи условия

Активация на акаунт