НОЕМВРИйки -2019 -тема 8

• 36 934
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
  • Наблизо
Газовете...не съм значи само аз.На обществени места ходя да се крия по тоалетните,защото не мога да се сдържам - иначе ме боли!!
Недай си боже да се падна в градския транспорт - търся да сляза! Явно място няма дори за газовете вече в корема ми Sad

# 211
Мхм, то за храната и въздуха няма място, че за газове Simple Smile

А как се усеща, че бебето е слязло? Не виждам никаква разлика по корема си, периодично ме натиска надолу, но си подпира както преди и нагоре, настрани, киселините продължават.

# 212
И аз това се чудих - моят корем като цяло си е доста надолу издут още от началото - казаха ми, че това е, защото е момче.... ама нямам идея. Сега все още доста си ме рита в ребрата, все си мисля, че ако е слязло няма да стига до там, ама знам ли...
А иначе за бебето може да няма място, но за газове има място колкото искаш .... Disappointed Relieved

# 213
А как се усеща, че бебето е слязло?

В повечето случаи не се усеща. Може визуално коремът да е ниско, но бебето високо, както и обратното.
Аз с баткото ходех всеки ден след термин да го гледат кога ще слезе.

Да са много здрави новите попълнения от бебоци!❤

# 214
  • Наблизо
Моят слезе визуално,преди беше доста горе с гръбчето на бебето- сега е поне 5 сантиметра надолу.
Днес с гаденето нещата са много зле- намерих някаква лекарка,която да ме приеме днес и ще ходя този следобед.Събудих се с ужасно гадене,натъпках се но и това не помогна.Бебето се движи,но все едно го чувствам навътре в мен не знам как да го обясня..и съм се притеснила ужасно.Газовете ги споменах..

# 215
Аз днес успях да хапна ! Ще видим до кога ... бях на тонове и имах контракции . Мислих , че само болезнените са знак за раждане , но ми  казаха да си ги засичам и да няма болка ако са на 10 мин да ходя със сака . 😬

# 216
Само ние ли цяла бременност нищо не сме правили Joy хич не ми е сексуално, камо ли накрая...

Абе и ние почти не сме, ама не заради липса на желание от моя страна, а защото мъжа ми се притеснява за комфорта на бебето 🤦🏻♀ И статии му давах да чете, и АГ-то питах в негово присъствие...пак греда. А аз даже имах по-засилено желание от преди да съм бременна.
Все ми повтаря, че иска 5 деца (това ще ни е първо), ама аз го заплаших, че ако ще ме държи на сух режим по време на всяка бременност няма как да стане 😄

# 217
И моя мъж е същия. В по началните месеци успявах да го убедя от време на време ама сега изобщо. Ама аз от предния път знаех, че така ще стане. Имах някаква надежда, че този път ще е различно ама напразна излезе. Успокоява ме, че можел да чака и после сме щели да си наваксаме. Ходи му обяснявай, че така и мене наказва и че не може да нарани бебето.

# 218
Аз ще питам с риск да прозвучи смешно, но много ми е интересно, как стоят нещата с окосмяването като отидеш да раждаш ? Ако не си си махнал космите какво се случва 😀.. ами ако си ги махнал ? Дочувала съм че едно време са ги бръснали още ли го правят ? Много ме тормози това че няма да съм се обезкосмила точно същия ден и някой друг ще го прави, направо ме ужасява повече от клизми и всякакви подобни 😂

# 219
  • Наблизо
Поли,майка ми е разправяла че са в бръкнали там на място и за следващото раждане се е помъчила да се оправи предварително.
При нас в чужбина не им пука,специално питах,и ще си ходя натурално.Нито мога сама да се оправя,а на козметик не искам.Ходих първите месеци като по порасна бебето и почна да ми скача с мен в корема при болката и спрях.Сега да взема да родя на масата на козметичката - айде и без това.

# 220
Аз ще питам с риск да прозвучи смешно, но много ми е интересно, как стоят нещата с окосмяването като отидеш да раждаш ? Ако не си си махнал космите какво се случва 😀.. ами ако си ги махнал ? Дочувала съм че едно време са ги бръснали още ли го правят ? Много ме тормози това че няма да съм се обезкосмила точно същия ден и някой друг ще го прави, направо ме ужасява повече от клизми и всякакви подобни 😂
Още го правят.Мен понеже ме приеха за спешно секцио и анестезиолога попита сестрите “тоалета как е”.В случая обаче бях се подготвила и не се наложи те да ми оправят “тоалета” 😀На мен през половината бременност ММ ми помагаше да се обезкосмявам,защото корема ми беше наистина огромен и абсолютно бях неспособна да се справя сама.

# 221
На мен ми се случва да се запусна малко някой друг ден - я не съм се минала с бръснача, я косата ми е малко по-мръсна. Но от тази седмица вече съм решила да не допускам косата да са цапа повече, отколкото ми е дискомфортно и да се минавам с бръснача всеки ден Grinning

Аз дойдох в Майчин дом, да послушам пак лекцията за нормалното раждане и се оказа, че съм подранила с цял! час Joy Гледам как изписват бебетата и си чакам Smile

# 222
Държат да няма окосмяване долу ,а при секцио и коремчето да няма мъх .Поне в държавните .
В майчин дом ,нали мислеха че ще започна да раждам ,и си питаха 'бръсната ли си '.Аз се бях оправила същия ден .
И да има болки не мисля ,че е проблем да се минете с една бръсначка или пък с крем депилатор ,за по-лесно ,има за чувствителна кожа.Аз не ходя на кола маска,иначе е най -добрия вариант май.
Предполагам го искат от хигиемична гледна точка-все пак не е малко кървенето след раждане,не рядко има и шевове при естествено .При секцио не знам каква е логиката ,но пък нали там разреза е надолу до окосмената част ,може би затова .

# 223
И тук искат да няма косми. За нормално раждане ме им беше проблем че обезкосмяването е направено преди 1-2 дни. Ама като ме подготвяха за секцио акушерката ме избръсна още веднъж където трябва да е разреза, да е напълно гладко. Вярно бръсне само с вода ама при положение, че след малко ще те режат това е най малкия проблем. Използваше от сменяемите бръснарски ножчета, като едно време. Вади ново ножче и след това го хвърля. Мисля, че и държача беше стерилен защото го извади от някаква кутия.

# 224
При нас също не искат косми и проверяват преди раждането, въпреки че бях секцио. Бях се подготвила предварително сама с бръснача.

Общи условия

Активация на акаунт