НОЕМВРИйки -2019 -тема 8

• 36 930
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
На мен хълцането ми е много неприятно. Направо ме побърква. Продължава там някъде, към 5-7 минути.

На вчерашната лекция казаха, че подготвителните контракции са с продължителност 30-45 секунди, регулярни са, с нарастващ интензитет. Това е първата фаза на раждането. Следва втората - "изгонване" на плода и третата фаза - плацентарна. В Майчин дом давали някакво лекарство, което подпомагало изкарването на плацентата за около 15 минути

# 256
За хълцането няма време .Може и половин час .Това бебе рядко хълца,ама дъщерята ми разказваше играта .И като се роди много хълцаше .До втората година си беше редовно.

Чувала съм за термина "раждане на плацента ",при мен излезе веднага след бебето като раждах първия път(нали съм любопитна и гледах какво става долу ,доколкото мога Joy ).Не е имало напъни или бъркане,за.да я извадят.

# 257
И другаде май го дават, или "помагат", както се изразяват Simple Smile

Моето хълца понякога и по 10 минути, че и повече, а и обича да го прави тъкмо като съм легнала да спя или да почивам.

# 258
Момичета, усещам нещо много странно, което никога досега не съм. Чувам бълбукане откъм между гърдите, малко по-ниско. Все едно излизат мехурчета и после се пукат Flushed Някой някаква идея какво може да е това?

Да не се нагълтва бебето с вода, пръцкане? Много съм шашната. За първи път се случва... Пукнат мехур откъм горната част?

# 259
Шоколадче ,ако ти е пукнат мехура ще има изтичане.Няма как да се нагълта бебето с вода ,спокойно .Най -вероятно с а стомашни неразположения .Аз преди няколко дена чух едно голямо "пук" и скочиш и си мисля водите са...да ,ама не...

# 260
Поизправих се и спря за момента. Бебето си шава. Възможно ли е да е пръцкало Simple Smile Защото там трябва да му е седалището, ако не е обърнало от последния път

# 261
Мойра, честит ти юнак. Да е жив и здрав. А на теб бързо възстановяване. ♥️

# 262
От много време го усещам това бълбукане и си мисля че или пръцка или ака 😂 не знам какво точно прави, но и аз го усещам. 😀
Имам контракции, но нито са чести нито болезнени така че не се притеснявам за сега 😀
Надявам се да ми изтекат водите та да съм сигурна, че трябва да отивам към болницата иначе с тези контракции да ги следя не знам дали ще се справя 🙄

# 263
Не би трябвало да се изхождат малките в утробата ...чувала съм че при преносени бебета се случва и ако е в голямо количество е опасно ,защото водите не са "чисти"...

Мmoira ,как можах да те пропусна !!!Честито ,да ти е здраво и силно момченцето и много ,много да ви радва Blue Heart Бързо възстановяване на теб,мамче Hug
Аз си мислех ,че си за ноември определена ,пък той юнакът сам си избрал датата.
Разкажи ,ако имаш време как мина Blush

# 264
Благодаря ! Ами добре съм в реанимация . Надявам се да ме раздвижат скоро и да ме преместят . Всичко стана много бързо . Като разбрах какво става вече ми поставяха упойка , почна да ми става студено и започнаха да подръпват и побутват . Казаха ми , че излиза дупе и чух силен плач . Нищо не се усещаше , само като натискаха бебчо да излезе . За жалост го видях за много малко даже не можах да го докосна . Нямам търпение вече . ❤

# 265
Момичета моля ви някоя ако има живееща в Англия, Германия или Франция да ми даде съвет какво да ми купят от там, иска ми се да е козметика и/или лекарства някакви за колики или зъбки например??? Имам възможност да поръчам и от трите държави, само някоя мама с опит да даде съвет. Благодаря предварително Simple Smile

# 266
Бебето през цялото време си гълта от амниотичната течност. А и под гърдите не би трябвало да е устата, а дупето или крачетата.
Лекарството за плацентата сигурно е окситоцин. Предния път ми сложиха такава система още преди да родя, сега ще ги помоля ако може да не слагат. Като се роди бебето и се сложи на гърда трябва да има същия ефект.

# 267
Момичета моля ви някоя ако има живееща в Англия, Германия или Франция да ми даде съвет какво да ми купят от там, иска ми се да е козметика и/или лекарства някакви за колики или зъбки например??? Имам възможност да поръчам и от трите държави, само някоя мама с опит да даде съвет. Благодаря предварително Simple Smile
[/quote

Привет!На мен педиатърката ми предпоръча ,ако мога и има как да си поръчам Лефакс (спрей против колики) от Германия .Тук ги няма ,а това лекарство според нея било най-добро.Във ФБ също имаше страница от която може да се поръча .Пак от там ги поръчват. От Франция можеш да си вземеш Биодерма или Юриаж (за тези се сещам сега ,не че са само тези🙂).за козметика .От Англия -памперсите са много на сметка🙂Леле момичета ,в петък ми е секциото 🤗 най после ще се видиме с бебка ,нямам търпение .И в същото време ми е супер притеснено 😣

# 268
  • Наблизо
Отидох,правихме и тонове.Добре сме.Гинеколожката ми казва,че ми е лошо защото имам контракции,но засега нямам разкритие.Кръвното ми е супер,не съм подута.Единствено съм качила 4 кила за 3 седмици и е много,но у нас си готвя ,ям каквото ми душа иска и не ходя кой знае колко защото се уморявам лесно и почва да ме натиска бебето.Резултатът е дебелост и лекарката ми направи забележка..Отвориха нов фитнес до нас,познайте кой ще се запише веднага декември.Мъжо е съгласен да гледа бебето вечер и аз да ходя,а аз нямам търпение да си намеря тялото от преди.Лувствам се като луноход,явно не само от корема а и защото съм надебеляла рязко..уф.
Само ме притеснява какво ще си правя гърдите .защото смятам да кърмя и да тема рам по уредите,но ще го мисля по-нататък.Вече съм си взела едни подложки.

# 269
И аз днес ходих до родилното да видя да няма промяна в графика. За моя радост няма и секциото остава за 5.11. Вече и аз нямам търпение да се приключва. Все се притеснявам да не взема да раждам и да не разбера или пък мъжа ми да е нощна и да няма никой. За моя радост утре му е последната нощна и после е отпуска. А за това, че ако съм сама няма да има никой с мен е направо параноя защото имам братовчед в същия вход, който е на разположение денонощно. Жена му остава при малкия, а той ме кара в болницата. Ама все пак се притеснявам. Сякаш първия път се притеснявах по-малко или поне така ми се струва.

Общи условия

Активация на акаунт